Menu
RSS
Δευτέρα, 24/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Οι γονείς σήμερα ανατρέφουν την ηλεκτρονική γενιά – Μεγάλος κίνδυνος εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο» (vd)

«Οι γονείς σήμερα ανατρέφουν την ηλεκτρονική γενιά – Μεγάλος κίνδυνος εθισμού των εφήβων στο διαδίκτυο» (vd)

{pgslideshow id=326|width=640|height=480|delay=3000|image=L}

Ομιλία – συζήτηση με θέμα «Από πότε πρέπει να ξεκινά η προετοιμασία μας για την εφηβεία των παιδιών μας» έγινε τη Δευτέρα στο Φιλοτεχνικό όμιλο Τρίπολης από το βιβλιοπωλείο «Χαρτί και Μελάνι» και τις εκδόσεις «Καλέντη», με αφορμή το καινούργιο βιβλίο της Κικής Τζωρτζακάκη – Λυμπεροπούλου «Τι σημαίνει εφηβεία, σήμερα».

Η δασκάλα - συγγραφέας Κική Τζωρτζακάκη είπε πως οι σημερινοί έφηβοι είναι τελείως διαφορετικοί, γιατί οι γονείς σήμερα ανατρέφουν την ηλεκτρονική γενιά. Μίλησε για τους κινδύνους του εθισμού τόσο στο διαδίκτυο όσο και στις απαγορευμένες ουσίες και ανέπτυξε κάποιους βασικούς τρόπους που πρέπει να κάνει κάθε σύγχρονη οικογένεια από την πρώτη μέρα της γέννησης του παιδιού.

Τόνισε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη για να έχει το παιδί μια φυσιολογική εφηβεία και επισήμανε πόσο σημαντικό είναι να μπουν όρια σε μια οικογένεια ώστε το παιδί να αισθάνεται ασφάλεια και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Επίσης, τόνισε πόσο σημαντική είναι η απόκτηση εμπιστοσύνης και ο σεβασμός ώστε να μην καταστρέφεται η αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...