Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ποδηλασία στο Αρχαίο Παλλάντιο (εικόνες)

Ποδηλασία στο Αρχαίο Παλλάντιο (εικόνες)

O Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, και η Ομάδα «Ζωή Ποδήλατο», υποδέχτηκαν την Άνοιξη με μια ποδηλασία μέχρι το Αρχαίο Παλλάντιο. Η εκκίνηση δόθηκε κατά τις 10 το πρωί, από το «κλασικό» σημείο, την πλατεία Πετρινού. Όταν έφτασαν στον προορισμό τους, ο αρχαιολόγος Σωτήρης Ραπτόπουλος ξενάγησε τους ποδηλάτες στην αρχαία πόλη, και τους μίλησε για το πλούσιο παρελθόν της.

Το Παλλάντιο παρά τη μικρή έκταση του, σε σχέση με άλλες πόλεις της αρχαιότητας, κατάφερε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα Ελληνικά πράγματα και όχι μόνο. Αποκορύφωμα της ιστορικής συνεισφοράς του είναι ότι -τρόπον τινά- απετέλεσε «μητρόπολη» της αρχαίας Ρώμης: Ο βασιλιάς του Παλλαντίου Εύανδρος, ίδρυσε μια ομώνυμη αποικία στον ποταμό Τίβερη, που αργότερα μετεξελίχθηκε στην πρωτεύουσα του ρωμαϊκού κράτους. Μάλιστα, για ένα διάστημα, οι Ρωμαίοι είχαν παραχωρήσει διάφορα προνόμια στο Παλλάντιο, έχοντας συναίσθηση της ελληνογένειας τους.

Μετά το Αρχαίο Παλλάντιο, οι ποδηλάτες συνέχισαν τη γραφική περιήγησή τους στη λίμνη Τάκα, κλείνοντας ιδανικά μια εξόρμηση που περιελάμβανε σωματική και πνευματική αγωγή.

Τάσος Κεχαγιάς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...