Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Διαδρομή θα συνδέσει τουριστικά την κορυφή του Λυκαίου Όρους με το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα! (vd)

Διαδρομή θα συνδέσει τουριστικά την κορυφή του Λυκαίου Όρους με το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα! (vd)

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, καθώς και μηχανικοί της περιφέρειας στο Λύκαιο όρος.

Μέσα από μια τρομακτική διαδρομή επισκέφτηκαν την κορυφή του Λυκαίου όρους και μίλησαν για το δεύτερο έργο που πρόκειται να γίνει, αυτό που θα συνδέει την κορυφή του Λυκαίου όρους με το ναό του Επικούρειου Απόλλωνα. 

Όπως δήλωσαν πρόκειται για έργο ανάπτυξης, για τη δημιουργία δηλαδή μιας τουριστικής διαδρομής σε ένα εξαιρετικού κάλλους φυσικό τοπίο που θα συνδέει ιστορικούς για την αρχαιότητα τόπους σε Αρκαδία και Μεσσηνία. Σκοπό έχει η τουριστική προβολή της περιφέρειας, η προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και η ανάδειξη της ιστορίας μας. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, είπε ότι για το κομμάτι που ανήκει στην Αρκαδία (3 χλμ) υπάρχει μελέτη και χρηματοδότηση, ενώ για το κομμάτι της Μεσσηνίας (4 χλμ) δεν υπάρχει ακόμα. Το έργο έχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας με εξασφαλισμένη πίστωση με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του 2013. Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς δήλωσε ότι 'σήμερα έγινε η αρχή'!
Τέλος ενημέρωσαν ότι το καλοκαίρι στο Λύκαιον όρος θα διεξαχθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης. 
Β.Π.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...