Menu
RSS
Τετάρτη, 14/05/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
ygeia728x90

Μουσικοφιλολογική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη (vd)

Μουσικοφιλολογική εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στην Τρίπολη (vd)

Ο Δήμος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης οργανώνουν μουσικοφιλολογική εκδήλωση, με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Στο 1ο μέρος οι φιλόλογοι Ιωάννης Κοκόρης και Γεώργιος Βλάσης παρουσιάζουν τα θέματα, Ο χαρακτήρας και η πνευματική  θεμελίωση της Ελληνικής Επανάστασης και Η Δίκη του Κολοκοτρώνη αντίστοιχα.

Στο 2ο μέρος η τρίφωνη παιδική Χορωδία και η λαϊκή ορχήστρα του Αττικού Ωδείου Τρίπολης παρουσιάζουν το λαϊκό μέρος του Άξιον εστί των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη. Την Χορωδία και Ορχήστρα του Αττικού Ωδείου διευθύνει ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος. Τη διασκευή για την χορωδία έκανε ο Γιώργος Κατραλής και για την ορχήστρα ο Γιώργος Κρατημένος. Παρουσιάζει ο Γιώργος Γεωργόπουλος.

Οργάνωση: Φιλοτεχνικός Όμιλος

Παραγωγή: Αττικό Ωδείο Τρίπολης

Στην ορχήστρα μετέχουν:

Ηλεκτρικό μπάσο: Ιωάννα Παναγούλη, Κιθάρα: Γιώργος Κυριακόπουλος, Τύμπανα: Γιώργος Κατσιαμπής, Πιάνο: Αδαμαντία Προκοπίου, μπουζούκι: Μάριος Καλαντζής, Χριστίνα Προκοπίου, Φλάουτο: Νικόλας Παπαηλίου, Σόλο τραγούδι: Γεωργία Γεωργακοπούλου, Απαγγελία: Γιάννης Γκικόπουλος.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...