Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τρίπολη | Προγραμματίζεται έκθεση για «Το έργο της Γαλικής Επιστημονικής Αποστολής του Μοριά,1729-1838»

Τρίπολη | Προγραμματίζεται έκθεση για «Το έργο της Γαλικής Επιστημονικής Αποστολής του Μοριά,1729-1838»

© www.kalimera-arkadia,gr

Η Μορέας Α.Ε. θα διοργανώσει έκθεση με θέμα: «Το έργο της Γαλικής Επιστημονικής Αποστολής του Μοριά,1729-1838» η οποία θα τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συγκεκριμένη Επιστημονική Αποστολή είχε ως στόχο της την Ιστορική, Γεωγραφική, Αρχαιολογική και Εικονογραφική τεκμηρίωση της χώρας. Αυτό έγινε κατόπιν αιτήματος του ιδίου του Καποδίστρια για Χαρτογράφηση του νεοσύστατου τότε Ελληνικού Κράτους κατά την εποχή της θεμελίωσής του, προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Γαλλίας.

Η Μορέας Α.Ε. πραγματοποίησε έκδοση λευκώματος (1ος τόμος) που αναφέρεται στο έργο της Γαλλικής Επιστημονικής Αποστολής, όπου συμπεριλαμβάνεται οι τομείς Χαρτογ- ραφία, Γεωγραφία, Γεωλογία, Απόψεις τοπίων, Αφήγηση του ταξιδιού. Με αφορμή την εν λόγω έκδοση, διοργανώνεται η συγκεκριμένη έκθεση. Στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι η ανάδειξη του συγκεκριμένου επιστημονικού έργου το οποίο θεωρείται από την δύο επιστημονικές κοινότητες (ελληνική /γαλλική) ως «πολιτιστική παρακαταθήκη» καθότι αποτελεί ένα πόνημα «Ιστορικής Γεωγραφίας» που δεν είχε ως στόχο μόνο τη γεωγραφική περιγραφή της Ελλάδας, αλλά «τη συλλογή των ιστορικών και θρησκευτικών παραδόσεων πριν αυτά ξεχαστούν.»

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να υπογραμμιστεί και να αναδειχθεί η σημασία της συγκεκριμένης έκθεσης και ο έντονος εκπαιδευτικός χαρακτήρας και με το δεδομένο ότι υπάρχει θεματική συνάφεια με την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, είναι στις προθέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ενταχτεί στις εκδηλώσεις για την Άλωση της Τρίπολης και να εγκαινιαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Η Συγκεκριμένη περίοδος, θα παρέχει τη δυνατότητα στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επισκέψεις, εντάσσοντας τις στην εκπαιδευτική τους διαδικασία.

Για το λόγο αυτό, η διοίκηση του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης έκανε δεκτό το αίτημα της Μορέας Α.Ε. και παραχωρεί την αίθουσα «Κυδωνιάτη» προκειμένου να διοργανώσει έκθεση με θέμα: «Το έργο της Γαλλικής Επιστημονικής Αποστολής του Μοριά, 1729-1838» η οποία θα τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και χορηγός θα είναι ο Δήμος Τρίπολης, κατά την περίοδο από 20-09-2018 έως την 04-11-2018.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...