Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μίλησε από την Καμενίτσα ο βουλευτής Παπαηλιού

Για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών μίλησε από την Καμενίτσα ο βουλευτής Παπαηλιού
Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού, κατά την εκδήλωση για τα εγκλήματα  των Γερμανών κατακτητών στην Καμενίτσα (24.4.1944), που συνδιοργάνωσαν οι σύλλογοι Καμενιτσιωτών της Αθήνας και του χωριού και η Τοπική Κοινότητα, στην Καμενίτσα (12.8.2018)   απηύθυνε χαιρετισμό, λέγοντας, μεταξύ των άλλων, τα εξής : "Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Εν προκειμένω, το Έπος του ΄40 και το μεγαλείο της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944, όπως και άλλες φάσεις της ελληνικής ιστορίας, ανέδειξαν, ως διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, την α ν τ ί σ τ α σ η  προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρο» και στην «κοσμοθεωρία» του.

Τα εγκλήματα των Γερμανών κατακτητών και η μνήμη των θυμάτων τους κ α ι στην Καμενίτσα πρέπει να παραμείνουν αναλλοίωτο στοιχείο της ιστορικής μνήμης, προκειμένου το πνεύμα της αντίστασης να μεταλαμπαδευτεί από γενιά σε γενιά  και  να αποτραπεί, και τώρα και στο μέλλον, η επανάκαμψη  της βαρβαρότητας και του φασισμού.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, αποκτά βαρύνουσα σημασία το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και η εκφρασμένη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών (του κατοχικού δανείου, των επανορθώσεων και αποζημιώσεων της γερμανικής κατοχής)."  

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...