Ακόμα θυμάται ο ευρωπαίος Επίτροπος Χαν τη χωματερή των Φιλικών στην Τρίπολη!
Στις διαπιστώσεις που έκανε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, στην οποία «η κατάσταση βελτιώνεται σημαντικά και δυναμώνει το φως στην άκρη του τούνελ», αναφέρεται ο Αυστριακός Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη.
Στη συνέντευξή του, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Πελοπόννησο, ο κ. Χαν τονίζει πως αποκόμισε πολύ θετικές εντυπώσεις, επισκεπτόμενος, για παράδειγμα , ένα ινστιτούτο που ασχολείται με τη νανοτεχνολογία ή την Ολυμπία, όπου θεωρεί ότι η Ελλάδα έχει ένα μεγάλο δυναμικό για την εξέλιξη του ποιοτικού τουρισμού, ενώ ένα άλλο θέμα ήταν, κατά την επίσκεψή του στην Τρίπολη, η παράνομη χωματερή και οι προσπάθειες για το κλείσιμό της, που όμως συζητείται ήδη εδώ και 12 χρόνια.
Πρόκειται για τη χωματερή στο Πλάτωμα, την οποία επισκέφτηκε επί τόπου ο κ. Χαν. Πότε έγινε αυτό; Στις 15 Φεβρουαρίου όταν την ώρα που η Τρίπολη ήταν (και είναι) «πνιγμένη» στα σκουπίδια, ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί, πηγαίνοντας μάλιστα και στη χωματερή του Πλατώματος.
Μάλιστα, στη σελίδα του, ο ίδιος έγραψε ότι πήγε σε μία παράνομη χωματερή, 500 μέτρα μακριά από την Τρίπολη και ότι ο Περιφερειάρχης του υποσχέθηκε ότι θα αποκατασταθεί μέσα στην επόμενη διετία.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, τότε είπε ότι στην Πελοπόννησο λειτουργούν 26 παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) οι οποίες θα έπρεπε, είπε, να έχουν κλείσει και δήλωσε σίγουρος πως θα σταματήσει η λειτουργία τους ως τον Ιούνιο του 2014.
Ενώ μάλιστα είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για το ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσιάζεται συγκεκριμένη στρατηγική επίλυσης του προβλήματος της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ και υπογράμμισε πως «έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα, όχι μόνο απέναντι στις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί, αλλά κι απέναντι στους πολίτες και την υγεία τους».
Φαίνεται λοιπόν ότι ο ευρωπαίος Επίτροπος δεν ξεχνά τη χωματερή της Τρίπολης, αν και από τότε έχει περάσει ένας μήνας.
Να σημειωθεί τέλος ότι τον Απρίλιο ή το Μάιο θα μεταβεί εκ νέου στην Πελοπόννησο, ενώ γνωρίζει ήδη από τώρα, πως το Δεκέμβριο θα επισκεφθεί την Κρήτη.






