Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αθήναιο | Γλέντησαν με Τσέρτο-Καραγιάννη στη γιορτή του βουνού και της στάνης (vd)

Αθήναιο | Γλέντησαν με Τσέρτο-Καραγιάννη στη γιορτή του βουνού και της στάνης (vd)

Επιτυχημένη ήταν και φέτος η γιορτή του βουνού και της στάνης, που διοργανώνει κάθε χρόνο, ο Σύλλογος των Απανταχού Αθηναιατών, στο Αθήναιο της ΔΕ Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης.

Η εκδήλωση -αντάμωμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18 Αυγούστου και εκτός από τους κατοίκους και επισκέπτες του Αθήναιου στη γιορτή βρέθηκαν και κάτοικοι από τα γύρω χωριά της ΔΕ Βαλτετσίου και όχι μόνο.

Η εκδήλωση έχει καθιερωθεί και σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας. Τα "ηνία" τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει τα νέα παιδιά του χωριού, που αγαπούν τον τόπο τους και βρίσκουν την ευκαιρία να τον επισκέπτονται και μαζί με τους μεγαλύτερους να διασκεδάζουν αλλά και να ανταμώνουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως φέτος οι ευχαριστίες ήταν ιδιαίτερες για τους ομογενείς που βρέθηκαν στο χωριό με την ευχή να είναι κάθε χρόνο στην γενέτειρά τους.

Μουσικά το πρόγραμμα κάλυψε ο Μπάμπης Τσέρτος και η Νάντια Καραγιάννη, μαζί με τον γιο της Νίκο Καραγιάννη.

Στην γιορτή βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Σωτήτης Παπαδημητρίου, οι πολιτευτές Εύη Τατούλη, Γιώργος Αθανασόπουλος, Νίκος Αντζινάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης Σπύρος Δημόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Ντάνος που κατάγεται από το χωριό, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, που επίσης κατάγεται και μένει στο Αθήναιο. Μάλιστα ο τελευταίος ζήτησε από την ορχήστρα πριν ξεκινήσει το γλέντι και ο χορός να πει ένα τραγούδι της Βέμπο το "ο γέρος του Μοριά".

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Γιορτή βουνού και στάνης-αντάμωμα στο Αθήναιο

https://www.drt915.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...