Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κούλουμα στην Αρκαδία – Όλες οι εκδηλώσεις!

Κούλουμα στην Αρκαδία – Όλες οι εκδηλώσεις!

Καθαρά Δευτέρα και στην Αρκαδία έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε πολλές περιοχές του Νομού για τα Κούλουμα.

Το kalimera-arkadia.grσυγκέντρωσε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και το παρουσιάζει…

-Παραδοσιακά Κούλουμα στο ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ   ΚΑΡΤΣΟΒΑ  με παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα, μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού.

-«ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙ »: Ώρα 11.00 π.μ  Καρναβαλιστές ξεκινούν από τις γειτονιές, περιφέρονται στο χωριό και καταλήγουν στη πλατεία Λίθαρο όπου γίνεται αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου και ο καρναβαλιστής παπάς, με σκωπτικό χαρακτήρα σχολιάζει τα ευτράπελα της περασμένης χρονιάς.  Στη συνέχεια ακολουθεί παραδοσιακό σαρακοστιανό γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες. Φορέστε τις μάσκες σας, συμμετέχετε στην κεφάτη παρέα των καρναβαλιστών και αφήστε την να σας παρασύρει στους τρελούς ρυθμούς του Καρναβαλιού, που τα προβλήματα κάνουν στην άκρη και δίνουν τη θέση τους στη χαρά και τη διασκέδαση.   Ελάτε στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης 2013!  (Οι δραστηριότητες στην «Καρναβαλούπολη»,  στο «πάρτι μασκέ» και στο «Μεγαλόπολη έχεις Ταλέντο» στηρίζονται στην εθελοντική εργασία των παιδαγωγών του βρεφονηπιακού, του παιδικού σταθμού και του ΚΔΑΠ του Δήμου Μεγαλόπολης, καθώς και τη βοήθεια πολλών εθελοντών!)

-Την Κ. Δευτέρα, 18 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ., θα εορταστούν τα παραδοσιακά κούλουμα στην Αγία Παρασκευή, με νηστίσιμα εδέσματα, φτιαγμένα από τις γυναίκες του συλλόγου, ενώ θα υπάρχει και διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού. Την ίδια μέρα, στην πλατεία Καρυτσιώτη στο Άστρος, από τις 10:30 π.μ., θα εορταστούν τα κούλουμα, με πέταγμα χαρταετού, με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι, υπό την οργάνωση της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους και με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής.

-Η Τοπική Κοινότητα Πουλίθρων αναβιώνει τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα 18-3-2013. Προσφέρουμε δωρεάν σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Σας περιμένουμε από τις 11.00 π.μ. στην παραλία Πουλίθρων (μεταξύ καταστημάτων Ξερακιά - Κεκέ, στο πάρκινγκ της ταβέρνας "Ζάβαλης").
-Το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, θα γίνει ξανά εορταστική εκδήλωση στην πλατεία της Στεμνίτσας με ζεστή φασολάδα, λαγάνα και σπιτικά νηστίσιμα γλυκά της παράδοσης.
-Στο Πράσινο την Καθαρά Δευτέρα παραδοσιακά κούλουμα και πέταγμα χαρταετού.

-Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος καλεί τη Καθαρή Δευτέρα στις 18 Μαρτίου 2013 και ώρα 11.00 να συμμετέχετε στο Παραδοσιακό γλέντι που έχει οργανώσει στην Παλαιά Επισκοπή στον χώρο του Μεγάρου του Συνδέσμου. Γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό διοργανώνει ο Τεγεατικός Σύνδεσμος, την Καθαρά Δευτέρα, με υπαίθριο εορτασμό στο πάρκο του Τ.Σ στη Παλαιά Επισκοπή. Για τα μικρά παιδιά  θα υπάρχει πρόγραμμα με κλόουν. Επίσης  το χορευτικό του Τ.Σ  θα δώσει παραδοσιακή ελληνική νότα στα κούλουμα. Στα παιδιά θα διανεμηθούν χαρταετοί. Φυσικά από το παραδοσιακό αυτό γλέντι δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα Σαρακοστιανά, η παραδοσιακή φασολάδα και άφθονο κρασί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...