Βλαχοκερασιά | Μία ξεχωριστή γιορτή για τον απόδημο Ελληνισμό με κορυφαίους τραγουδιστές (vd)
Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη γιορτή στη Βλαχοκερασιά της ΔΕ Σκιρίτιδας Δήμου Τρίπολης, που είναι αφιερωμένη στον Απόδημο Ελληνισμό.
Η εκδήλωση εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Τρίπολης και είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Αυγούστου αλλά τα τραγικά γεγονότα στο Μάτι της Αττικής ανέβαλαν την εκδήλωση.
Το πρώτο βράδυ, Κυριακή 19 Αυγούστου, τραγούδησαν ο Λάκης Χαλκιάς, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Χρυσούλα Λαμπράκη, η Μαρία Γράμψα και ο Δημήτρης Κανέλλος, ενώ η βραδιά ξεκίνησε με ένα τραγούδι,που είχε γραφτεί για τις φωτιές της Ηλείας, αλλά είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, και το τραγούδησε η Μαρία Σουλτάτου.
Την εκδήλωση, που είχε τραγούδια μεγάλων συνθετών, παρουσίασε ο Γιάννης Τζουανόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο πρώην Δήμαρχος και κύριος εμπνευστής της εκδήλωσης Κώστας Κατσαφάνας.
Παρόντες μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος, ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσσης, οι αντιδήμαρχοι Σωτήρης Παπαδημητρίου και Γιώργος Μπένος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης.
Σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου θα τραγουδήσουν ο Θ.Αδαμαντίδης, η Μαρία Σουλτάτου, η Στέλλα Κονιτοπούλου, ο Μανώλης Καραντίνης και η Χριστιάνα Γαλιάτσου.
Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο (σε λίγο) από την εκδήλωση της Κυριακής.







