Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Κέντρο Δια βίου Μάθησης» σχεδιάζεται να λειτουργήσει στη Δημητσάνα!

«Κέντρο Δια βίου Μάθησης» σχεδιάζεται να λειτουργήσει στη Δημητσάνα!

Η ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) στο Δήμο Γορτυνίας, στην Δημητσάνα στο κτήριο του Γυμνασίου, αποφασίστηκε προσφάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η υποβολή φακέλου αιτήματος συνεργασίας με τη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για την ένταξή του Δήμου Γορτυνίας στο έργο «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» προκειμένου να υλοποιηθεί η

παροχή προγραμμάτων Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δήμαρχο Γορτυνίας για την υπογραφή σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ινστιτούτο Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης, καθώς και να προβεί σε κάθε ενέργεια για την έγκριση του αιτήματος και την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πέτρο Ζούνη: «Στην αίτηση που υποβάλλαμε περιγράφονται οι χώροι και λοιπές υποδομές που απαιτούνται για την υλοποίηση των προγραμμάτων και τη λειτουργία του Κέντρου, το οποίο προτείνεται να λειτουργήσει στη Δημητσάνα στο κτήριο του Γυμνασίου που δεν λειτουργεί πλέον, έχουμε ορίσει τους χώρους που ενδείκνυται για την πραγματοποίηση προγραμμάτων σε όλες τις δημοτικές ενότητες, δηλαδή σε σχολεία μη λειτουργούντα ή λειτουργούντα στις Τοπικές Κοινότητες που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (αίθουσες, βοηθητικούς χώρους, εργαστήρια, εξοπλισμό κ.λ.). Έχει γίνει επίσης επιλογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων εθνικής αλλά και τοπικής εμβέλειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...