Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πρόγραμμα σίτισης από το τέλος του μήνα στα σχολεία της Αρκαδίας;

Πρόγραμμα σίτισης από το τέλος του μήνα στα σχολεία της Αρκαδίας;

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο ΒΗΜΑ FM και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για το πρόγραμμα σίτισης: «Για το θέμα του υποσιτισμού που έχει παρατηρηθεί στα σχολεία, υπάρχουν δύο προγράμματα: το πρώτο (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το γάλα και τα φρούτα στα σχολεία) έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζεται. Για το δεύτερο πρόγραμμα, εξασφαλίσαμε ένα μεγάλο ποσόν, της τάξεως των 20 - 25 εκατ. ευρώ από το Κοινωνικό Ταμείο Στήριξης για να μπορέσουμε, στο τέλος του μήνα, ν’ αρχίσουμε ένα επιπρόσθετο μέτρο, το οποίο θα δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα με ένα κουπόνι (voucher) να παίρνουν ένα κουλούρι κι ένα τυρί από το κυλικείο του σχολείου. Παράλληλα, μαζί με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δίνουμε δέματα σε διάφορες οικογένειες, ούτως ώστε να υποβοηθηθούν».

Αυτές είναι οι δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Υγείας και απομένει να φανεί στην πράξη αν αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί τόσο άμεσα και στα σχολεία της περιοχής μας…

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...