Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες δεν θα υπάρχουν λόφοι σκουπιδιών στην Τρίπολη» λέει ο Σμυρνιώτης

«Σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες δεν θα υπάρχουν λόφοι σκουπιδιών στην Τρίπολη» λέει ο Σμυρνιώτης

Ο Δήμος της Τρίπολης κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πλέον «τρέχουν» οι διαδικασίες για να αρχίσει το μάζεμα των σκουπιδιών από την πόλη.

«Για το επόμενο εξάμηνο που ισχύει η έκτακτη ανάγκη, κανείς δεν μπορεί να μάς σταματήσει. Σε μία εβδομάδα με δέκα ημέρες, θα έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην πόλη»

δεσμέυθηκε ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, με σημερινές δηλώσεις που έκανε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο.

Η εκκρεμότητα που υπάρχει έχει να κάνει με το χώρο που θα μεταφέρονται τα σκουπίδια που θα μαζεύονται από τους κάδους. Αν δηλαδή θα είναι η Αγία Τριάδα, το Πλάτωμα ή κάποιο άλλο σημείο.

Ο Δήμαρχος εξήγησε ότι το Σάββατο θα γίνει έκτακτη οικονομική επιτροπή με μοναδικό θέμα τη διαπραγμάτευση για την ανάδειξη ανάδοχου που θα αναλάβει τη μεταφορά σκουπιδιών στη Φυλή.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, ο ανάδοχος θα προτείνει εάν έχει δικό του χώρο όπου θα μπορεί να αποθηκεύει τα απορρίμματα πριν φύγουν για τη Φυλή. Κατά συνέπεια, που θα πηγαίνουν τα σκουπίδια, θα γίνει γνωστό το Σάββατο το μεσημέρι.

Το επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με τη διοίκηση του ΧΥΤΑ Φυλής, για να μπορέσει να ξεκινήσει η μεταφορά σκουπιδιών προς την Αττική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η σύμβαση θα εγκριθεί σήμερα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά θα «πέσουν» οι υπογραφές και κατά συνέπεια, άμεσα θα αρχίσει η μεταφορά σκουπιδιών.

Τέλος, για τη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, ο Δήμος εμμένει στη λύση του Αγίου Κωνσταντίνου, αναφέροντας ότι την Τετάρτη κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της απόφασης της επιτροπή του άρθρου 152 που «μπλόκαρε» τη λειτουργία της μονάδας και τη Δευτέρα θα καταθέσει αίτημα επίσπευσης της συζήτησης του θέματος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...