Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το μνημόσυνο της Παγγορτυνιακής για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (vd)

Το μνημόσυνο της Παγγορτυνιακής για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη (vd)

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 τελέστηκε απο την Παγγορτυνιακή Ένωση το καθιερωμένο απο το 1990 μνημόσυνο του Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Μετά το πέρας της τελετής μίλησε για τον Ήρωα ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παν/μίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Χρήστου. Στη συνέχεια όλοι εν πομπή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, κατευθύνθηκαν στον παρακείμενο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, προ της Παλαιάς Βουλής, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια από την Παγγορτυνιακή Ένωση και το Δήμο Ιλίου. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κολοκοτρωνέικο τραγούδι, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Γιώργου και του Νίκου Δαλιάνη.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γορτυνίων. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του γορτύνιου φωτορεπόρτερ απο Δήμητρα, κου Βασιλείου Κουτρουμάνου, για τη μακρόχρονη και σημαντική πορεία του στο φωτορεπορτάζ και για τη συνεργασία του με την Παγγορτυνιακή Ένωση. Την πλακέτα παρέδωσαν ο πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κος Παναγιώτης Πλέσσιας και ο ιδρυτής της Εφημερίδας «Γορτυνία» κος Κωνσταντίνος Καλύβας. Την πίτα ευλόγησε ο συμπατριώτης μας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 τελέστηκε απο την Παγγορτυνιακή Ένωση το καθιερωμένο απο το 1990 μνημόσυνο του Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.

Μετά το πέρας της τελετής μίλησε για τον Ήρωα ο αναπληρωτής καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παν/μίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Χρήστου. Στη συνέχεια όλοι εν πομπή με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, κατευθύνθηκαν στον παρακείμενο ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, προ της Παλαιάς Βουλής, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και κατατέθηκαν δάφνινα στεφάνια από την Παγγορτυνιακή Ένωση και το Δήμο Ιλίου. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα κολοκοτρωνέικο τραγούδι, υπό τους ήχους του κλαρίνου του Γιώργου και του Νίκου Δαλιάνη. Αμέσως μετά ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γορτυνίων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η βράβευση του γορτύνιου φωτορεπόρτερ απο Δήμητρα, κου Βασιλείου Κουτρουμάνου, για τη μακρόχρονη και σημαντική πορεία του στο φωτορεπορτάζ και για τη συνεργασία του με την Παγγορτυνιακή Ένωση. Την πλακέτα παρέδωσαν ο πρόεδρος της Παγγορτυνιακής Ένωσης κος Παναγιώτης Πλέσσιας και ο ιδρυτής της Εφημερίδας «Γορτυνία» κος Κωνσταντίνος Καλύβας. Την πίτα ευλόγησε ο συμπατριώτης μας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού, Κώστας Βλάσης,Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Βούλτεψη, οι δήμαρχοι Γορτυνίας κος ΓιάννηςΓιαννόπουλος και Αγίας Βαρβάρας κος Γιώργος Καπλάνης, ο πρ. Υπουργός ΓιάννηςΠαπαθανασίου, ο π. Βουλευτής Δημήτρης Κωστόπουλος, οι πολιτευτές ΓιώργοςΠραχαλιάς, Ζωή Ράπτη, Εύη Τατούλη, Δημήτρης Τσιόδρας, δημοτικοί σύμβουλοι καθώςκαι πρόεδροι και εκπρόσωποι Γορτυνιακών Συλλόγων.

Εκ του ΔΣ

(Βίντεο και φωτογραφία | Χρήστος Κιντής)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...