Menu
RSS
Τετάρτη, 05/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά τον Οκτώβριο του 1993 στην Τρίπολη! (εικόνες)

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά τον Οκτώβριο του 1993 στην Τρίπολη! (εικόνες)

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά τον Οκτώβριο του 1993 στην Τρίπολη ανάρτησε ο συνάδελφος δημοσιογράφος, Αντώνης Χαμπηλομάτης από το αρχείο του Ζαχαρία Ζαχαρόπουλου.

Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά τότε ήταν ως Πρόεδρος του κόμματος Πολιτική Άνοιξη.

Δείτε τις εικόνες!

Οκτώβριος 1993! Τρίπολη - Πλατεία Άρεως, μπροστά από το άγαλμα του Αρχιστράτηγου του '21 Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, ο πρώην Πρωθυπουργός - τότε Αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης - Αντώνης Σαμαράς στέκεται προσοχή, αποτείωντας φόρο τιμής στον θρυλικό "Γέρο του Μοριά", αφού προηγουμένως έχει καταθέσει δάφνινο στεφάνι στο άγαλμα του Μέγα Στρατηλάτη της Ελευθερίας του Γένους!

 

Οκτώβριος 1993! Τρίπολη, ο πρώην Πρωθυπουργός - τότε Αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης - Αντώνης Σαμαράς, έχοντας στο πλευρό του (αριστερά) τον πολιτευτή του κόμματος και πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Ιατρό Ηλία Αποσκίτη και ακολουθούμενος (ακριβώς πίσω αριστερά του) από τον εκλεκτό του φίλο, στενό συνεργάτη του και εξ απορρήτων του, επίσης πολιτευτή τότε του κόμματος, Καθηγητή Φυσικής Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, διέρχεται της Πλατείας Άρεως για να καταθέσει δάφνινο στεφάνι και να υποκλιθεί στη συνέχεια - αποτείωντας φόρο τιμής - στον αδριάντα του Αρχιστράτηγου του 1821, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!

 

Οκτώβριος 1993! Τρίπολη, ο Αντώνης Σαμαράς έχοντας στο πλάι του, τον αγαπημένο του φίλο, στενό του συνεργάτη και εξ απορρήτων του, Καθηγητή Φυσικής Ζαχαρία Ζαχαρόπουλο, ξεναγείται στους δρόμους της ένδοξης Αρκαδικής πρωτεύουσας.
Τούς δύο άνδρες συνέδεε και συνδέει και σήμερα, μακροχρόνια και διαχρονική φιλία, κρατούσης από την εποχή που ηγείτο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο ευπατρίδης της Πολιτικής, Ευάγγελος Αβέρωφ, καθότι και οι δύο υπήρξαν πολιτικά και πνευματικά παιδιά του!
Αριστερά της φωτογραφίας και δεξιά του Αντώνη Σαμαρά, (με την τσάντα στον ώμο) είμαι εγώ, κάνοντας τότε, το πρώτο μου πολιτικό ρεπορτάζ για μεγάλη Αθηναϊκή Εφημερίδα.

Οκτώβριος 1993! Τρίπολη, γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής της Πολιτικής Άνοιξης!
Στο κέντρο της φωτογραφίας και μπροστά από τα μικρόφωνα διακρίνεται ο τότε Πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, εκ δεξιών του (αριστερά στη φωτογραφία) ο Ηλίας Αποσκίτης, εξ αριστερών του Προέδρου ο τ. Υφυπουργός επί Νέας Δημοκρατίας και πολιτευτής στη Β' Αθήνας με την Πολιτική Άνοιξη Βασίλειος Ματζώρης, εκ Μεγαλοπόλεως ορμώμενος και ακριβώς δίπλα του ο πιο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και ευρισκόμενος πάντα δίπλα του σ' όλους τους πολιτικούς του αγώνες, ο Αρκαδιάρχης Ζαχαρίας Ζαχαρόπουλος.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...