Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΝΔ | Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Αλέξανδρος Μαλλιάς από τη Στεμνίτσα!

ΝΔ | Υποψήφιος ευρωβουλευτής ο Αλέξανδρος Μαλλιάς από τη Στεμνίτσα!

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα 15 υποψηφίους της για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Ένας εξ αυτών είναι ο πρωην Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον, κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, με καταγωγή από τη Στεμνίτσα Γορτυνίας!

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Κατάγομαι από την Στεμνίτσα της ορεινής Γορτυνίας και  ζω στο Χαλάνδρι. Είμαι πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Επί δικτατορίας πήρα μέρος στις κινητοποιήσεις για ελεύθερες εκλογές στα πανεπιστήμια. Τον Μάρτιο του 1972 συνυπέγραψα την προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών των «42» φοιτητών κατά του διορισμένου φοιτητικού συμβουλίου. Εντάχθηκα στη «Δημοκρατική Άμυνα».
Εργάσθηκα από το 1970 στο Γραφείο Πληροφοριών της Ε.Ο.Κ. στην Αθήνα. Μπολιάστηκα νωρίς με αυτό που αποκαλούμε ευρωπαϊκή ταυτότητα και συνείδηση.
Μετά την κατάρρευση της δικτατορίας εργάστηκα για περίπου ένα χρόνο στο Γραφείο Τύπου της Γενεύης. Το 1976 πρώτευσα στις εξετάσεις για την διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών.  

Υπηρέτησα ως Διπλωμάτης υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών. Ασχολήθηκα συστηματικά με τα Βαλκάνια από το 1991 μέχρι σήμερα. Σαν διπλωμάτης υπηρέτησα στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο), Επιτετραμμένος στη Λιβύη (1982-1984), στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη( 1987-1988), στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον  ΟΗΕ (Νέα Υόρκη,1989-1993), στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ.

Το 1995 ήμουν ο  πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην (τότε) πΓΔΜ, στη συνέχεια Πρέσβης στην Αλβανία (1999-2000) και Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων( 2000-2005). To 2005 τοποθετήθηκα Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον  (2005-2009). Το καλοκαίρι του 2009 τοποθετήθηκα Σύμβουλος για Βαλκανικά θέματα της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκα στην Ουάσιγκτων  με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Έκτοτε έχω συγγράψει 4 βιβλία και επιμεληθεί 1 συλλογικό βιβλίο.

Σταθερή μου επιδίωξη είναι να γίνει και στην Ελλάδα η επανάσταση του αυτονόητου. Με γνώση και εμπειρία, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή  συνεννόηση, θα προσπαθήσω για την συστηματική ανάδειξη και προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Βαθιά Ευρωπαϊστής, θέλω να μετέχω ενεργά στον δύσκολο αγώνα κατά των ακραίων, εθνικιστικών και αναθεωρητικών πολιτικών δυνάμεων που υπονομεύουν την Ευρώπη. Για να επιστρέψει η  δική μας Ευρωπαϊκή Ένωση στις αξίες της.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...