Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πάπαρι - Εκδήλωση για την συγκρότηση του πρώτου Ελληνικού Στρατοπέδου στη από τον Κολοκοτρώνη (εικόνες)

Πάπαρι - Εκδήλωση για την συγκρότηση του πρώτου Ελληνικού Στρατοπέδου στη από τον Κολοκοτρώνη (εικόνες)

Την Κυριακήν 14ην Απριλίου 2013, στο χωρίο Πάπαρι Αρκαδίας,  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η εκδήλωση εις ανάμνηση του γεγονότος της συγκροτήσεως του πρώτου Ελληνικού Στρατοπέδου στη θέση  Βρύση, του χωριού Πάπαρι, από τον Πολέμαρχο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τους συμπολεμιστές αυτού και πάντας τους Αρχιερείς και Προκρίτους, την 6ην Απριλίου 1821, με σκοπό την ανασυγκρότηση και την εμψύχωση των αγωνιστών για την συνέχιση της μάχης στο Βαλτέτσι τα Τρίκορφα και την Τροπολιτσά.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους Ήρωες της Πατρίδος μας, άνοιξε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης  κ.κ.  ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι.

 Ο Πρωτοσύγκελος  μας, οι  Ιερείς και ο Διάκονος, πλαισίωσαν τον Σεβ. Μητροπολίτη μας στην Θ. Λειτουργία, συμμετέχοντας  και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις που ακολούθησαν.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στην  ηρωική   αναμνηστική στήλη, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και  κατατέθηκαν στεφάνια εκ των εκπροσώπων των φορέων του Νομού μας.
Πλήθος κόσμου,  εκπροσώπων  των  στρατιωτικών   μονάδων του Νομού μας, των σωμάτων ασφαλείας  και η Φιλαρμονικής του Δήμου Τριπόλεως,   παρέστησαν στις ως άνω εκδηλώσεις   τιμώντας έτσι την μνήμη των Ηρώων αλλά και  το χωριό Πάπαρι.
Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου των Απανταχού Παπαραίων  έδωσε μια ξεχωριστή αίγλη στη εκδήλωσή αυτή, τέλος προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Μερίμνη του Σεβ. Ποιμενάρχη μας, διενεμήθη ειδικό λεύκωμα - τευχίδιο σε όλους τους συμμετέχοντας  στην ως άνω εκδήλωση,  το οποίο ο ίδιος επιμελήθει και συνέγραψε με σκοπό να γνωρίσουν  οι παρευρισκόμενοι καλύτερα το γεγονός το οποίο εορτάζει το χωριό Πάπαρι. Παραθέτουμε το ως άνω  λεύκωμα ως έχει….

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...