Menu
RSS
Πέμπτη, 16/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έργο των παιδιών του Νηπιαγωγείου Βαλτεσινίκου ξεχωρίζει σε διαγωνισμό του οργανισμού Make a Wish!

Έργο των παιδιών του Νηπιαγωγείου Βαλτεσινίκου ξεχωρίζει σε διαγωνισμό του οργανισμού Make a Wish!

Το Νηπιαγωγείο Βαλτεσινίκου με μόλις 6 μαθητές (!), θέλησε φέτος να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα "ΑΣΤΕΡΙ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ" που διοργανώνει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός MAKE-A-WISH GREECE (ΚΑΝΕ-ΜΙΑ-ΕΥΧΗ ΕΛΛΑΔΟΣ).

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, με το πόσο των 2 ευρώ, αγοράζουν ένα απλό χάρτινο αστέρι, με συμβολικό χαρακτήρα.
Με αυτόν τον τρόπο, τα υγιή παιδιά συνειδητοποιούν πως η υγεία δεν είναι κάτι δεδομένο, αρχίζουν να νιώθουν πως δίπλα τους υπάρχουν παιδιά που παλεύουν για την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια σε σοβαρές αρρώστιες που τα απειλούν, ενώ χάνουν την παιδικότητα τους μέσα στα νοσοκομεία. 
Ταυτόχρονα ανακαλύπτουν πως μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να προσφέρουν χαρά, ελπίδα και δύναμη στα λιγότερο τυχερά παιδιά.
«Με τα αστέρια που αγοράσαμε κι αφού κατανοήσαμε το σκοπό και το στόχο αυτής μας της πράξης, μέσα από σχετικές συζητήσεις που έγιναν στην τάξη , αποφασίσαμε να κάνουμε κι εμείς την δική μας κατασκευή…
Δεδομένου λοιπόν της αγάπης που έχουν τα μικρά παιδιά για τον κόσμο των παραμυθιών και της μαγείας , επέλεξαν να φτιάξουν την «ΜΑΓΙΣΣΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» λέει στο «Καλημέρα Αρκαδία» η νηπιαγωγός του νηπιαγωγείου Βαλτεσινίκου Σκαβέντζου Γεωργία η οποία είναι η "ψυχή" αυτής της προσπάθειας.
Μία καλή μάγισσα σαν αυτές που υπάρχουν ΠΑΝΤΑ στα παραμύθια και είναι έτοιμες να πραγματοποιήσουν την ευχή κάθε ανθρώπου και να κάνουν το ΚΑΛΟ να υπερισχύσει ενάντια σε κάθε τι σκοτεινό και κακό !!!
Η κατασκευή αυτή των παιδιών στάλθηκε με mail στον αντίστοιχο οργανισμό και τώρα διαγωνίζεται μαζί με 20 ακόμα έργα άλλων σχολείων για την πιο δημιουργική ιδέα διακόσμησης.
Ο διαγωνισμός λήγει στις 29 Απριλίου (Παγκόσμια Ημέρα Ευχής), όπου και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα… το έργο που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα LIKE είναι και αυτό που θα αναδειχτεί η πιο δημιουργική ιδέα διακόσμησης.
Το έργο των παιδιών μας, ενός μικρού σχολείου με πολύ μικρό δυναμικό μαθητών βρίσκεται ήδη στη 2η θέση με μοναδικό έργο να προπορεύεται ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της Ελλάδας , το 9ο Γυμνάσιο Πατρών με πολλαπλάσιο δυναμικό από μας .
«Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν και δεν έχει λήξει ο διαγωνισμός , ο οργανισμός έχει ήδη ξεχωρίσει το έργο των παιδιών μας και επέλεξε να το χρησιμοποιήσει για να πλουτίσει μία από τις σελίδες του .
Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι αυτό που έχει ΠΑΝΤΑ σημασία είναι η διαδρομή και όχι η νίκη κι εμείς την απολαμβάνουμε κάθε στιγμή και χαιρόμαστε κάθε καινούργιο LIKE που προστίθεται στο έργο μας» μάς εξηγεί η κυρία Σκαβέντζου.

Περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...