Menu
RSS
Κυριακή, 16/11/2025
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Αρκάδα Αλέξανδρο Παπαηλίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης! (vd)

Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Αρκάδα Αλέξανδρο Παπαηλίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης! (vd)

Το ΙΔΙΣΜΕ με χαρά παρουσιάζει το νέο της ιστορικό ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους με τίτλο «Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ» γιά την Μικρασιατική Καταστροφή, που συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 21ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης στις 6 & 7 Μαρτίου 2019.

Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ Πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή;

Το ντοκιμαντέρ αφορά την Μικρασιατική Εκστρατεία και καταστροφή (1919-1922). Η εθνική μας αυτή τραγωδία ξετυλίγεται μέσα από το αυθεντικό λόγο του Μικρασιάτη Κώστα Μισαηλίδη πολεμικού ανταποκριτή, δημοσιογράφου και ποιητή. Από τα σκληρά πεδία των μαχών και τα ερείπια, αναδύεται το ανθρώπινο δράμα.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού Ιστορικός Σύμβουλος: Ειρήνη Σαρίογλου Αφήγηση: Γιώργος Κέντρος Μουσική: Γιάννης Βοργίας 21ου Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η προπώληση για τις προβολές της ταινίας Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΔΥΣΕ έχει ξεκινήσει! Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν: Τετάρτη 6 Μαρτίου, 19:30: Ολύμπιον (Αίθουσα Παύλος Ζάννας) Πλατεία Αριστοτέλους 10, 54623.

Στις προβολές θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των συντελεστών της ταινίας (Αλέξανδρος Παπαηλιού, Ειρήνη Σαρίογλου) και του κοινού.

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...