Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Τρίπολης | Διορθώσεις ζητά η Διαχειριστική της Περιφέρειας στη διακήρυξη του έργου για την αγροτική οδοποιία

Δήμος Τρίπολης | Διορθώσεις ζητά η Διαχειριστική της Περιφέρειας στη διακήρυξη του έργου για την αγροτική οδοποιία

Με έγγραφό της προς τον Δήμο Τρίπολης, η Διαχειριστική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου (προϊστάμενος Αντώνης Ψαράκης) εκφράζει αρνητική γνώμη για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία σύμφωνα με την οποία θα προκηρυσσόταν το έργο με τίτλο: «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δήμου Τρίπολης» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 0006176648 συνολικού προϋπολογισμού «500.000,00€» καθώς από τον σχετικό έλεγχο διαπιστώνονται τα ακόλουθα:
Δεν συμπληρώθηκαν τα απαιτούμενα που είχαν ζητηθεί με τα υπ΄αριθ. 555/11-2-2019 και 705/1-3-2019 έγγραφά μας.
Συγκεκριμένα:
1. Στη διακήρυξη:
 Στο άρθρο 22Γ θα πρέπει να περιγραφτούν τα κριτήρια περιγραφικά (χωρίς παραπομπή σε τάξεις/πτυχία του ΜΕΕΠ ή βαθμίδες/κατηγορίες του ΜΕΚ) που να διασφαλίζουν ότι οι οικονομικοί φορείς διαθέτουν την αναγκαία οικονομική και χρηματοδοτική ικανότητα για την εκτέλεση της σύμβασης σύμφωνα με τα άρθρα 80-110 του Ν3669/08 όπως αυτά συνεχίζουν να ισχύουν
 Στο άρθρο 22Δ θα πρέπει να περιγραφτούν τα κριτήρια περιγραφικά (χωρίς παραπομπή σε τάξεις/πτυχία του ΜΕΕΠ ή βαθμίδες/κατηγορίες του ΜΕΚ) που να διασφαλίζουν ότι οι οικονομικοί φορείς διαθέτουν την αναγκαία τεχνική και επαγγελματική ικανότητα για την εκτέλεση της σύμβασης σύμφωνα με τα άρθρα 80-110 του Ν3669/08 όπως αυτά συνεχίζουν να ισχύουν
2. Στο έντυπο οικονομικής προσφοράς:
 να διορθωθεί η δαπάνη ομάδας χωματουργικών
3. Στο τιμολόγιο μελέτης και τον προϋπολογισμό:
 Στο άρθρο ΑΤ3 υπάρχει ασυμφωνία στην τιμή μονάδας σε σχέση με το υπ΄αριθ. 7893/13-3-2019 έγγραφό σας
 Στο άρθρο ΑΤ10, η πρόσθετη δαπάνη μεταφοράς (6,65€/κ.μ.) να υπολογιστεί επί πραγματικών κυβικών μέτρων που θα μεταφερθούν. Στη συνέχεια να αντιστοιχιστεί αναλογικά στη μονάδα μέτρησης του άρθρου που είναι τα τετραγωνικά μέτρα (τμ).
 Στο άρθρο ΑΤ12, η πρόσθετη δαπάνη μεταφοράς (6,65€/κ.μ.) να υπολογιστεί επί πραγματικών κυβικών μέτρων που θα μεταφερθούν. Στη συνέχεια να αντιστοιχιστεί αναλογικά στη μονάδα μέτρησης του άρθρου που είναι τα τετραγωνικά μέτρα (τμ).
4. Στα αναρτημένα δικαιολογητικά στο τελευταίο υποβληθέν αίτημα προέγκρισης, υπάρχουν εις διπλούν τεύχη δημοπράτησης σε αντίφαση μεταξύ τους, αρχικά και διορθωμένα (π.χ. προϋπολογισμός, αναλυτική επιμέτρηση, τεχνική έκθεση, ΕΣΥ). Παρακαλούμε να είναι αναρτημένα μόνο τα διορθωμένα.
Τέλος παρακαλούμε το σχέδιο διακήρυξης και τα λοιπά τεύχη δημοπράτησης να είναι υπογεγραμμένα και σφραγισμένα.
Τα ανωτέρω πρέπει να αποτελέσουν βάση για την ανασύνταξη των τευχών διακήρυξης, προκειμένου να επανυποβληθούν προς έγκριση.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...