Menu
RSS
Τρίτη, 23/07/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Χαμός και ... προεκλογική ένταση για μία σύμβαση με τον "Πάρνωνα" | Φωνές για "σκάνδαλο" και οργισμένη απάντηση Παυλή!

Χαμός και ... προεκλογική ένταση για μία σύμβαση με τον "Πάρνωνα" | Φωνές για "σκάνδαλο" και οργισμένη απάντηση Παυλή!

Μέσα σε κλίμα έντασης και έντονης αντιπαράθεσης, στην έγκριση της σύναψη και των όρων της Προγραμματικής Συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και την Αναπτυξιακή Πάρνωνα για την ωρίμανση έργων στον Δήμο Τρίπολης για την υποβολή σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της προγραμματικής περιόδου 2014-2020 προχώρησε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης. Θετικά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Παυλή και Φραγκούλη και αρνητικά οι σύμβουλοι της παράταξης Σμυρνιώτη, ενώ παρών ψήφισε η παράταξη Τζιούμη και ο κ. Βόσνος.

ΤΑ ΥΠΟ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΑ

Αποκατάσταση, διαμόρφωση του κτιρίου Δημαρχείου Τρίπολης

Κατασκευή 4θέσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Ειδικού Νηπιαγωγείου Τρίπολης

Ανάπλαση Πλατείας Αγίας Βαρβάρας

Ανάπλαση της πλατείας Μπασιάκου

Ανάπλαση οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Παπαρρηγοπούλου

Οι μελέτες αυτές έχουν προϋπολογισμό 142.600 ευρώ.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΑΥΛΗ

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε στην τοποθέτησή του … «Είναι τραγικό να έρχεται σήμερα μια εισήγηση, δύο μήνες πριν τις εκλογές, με αυτή τη λογική, για κάποιες υποτιθέμενες μελέτες που θα μπορούσαν άνετα να υλοποιηθούν από την Τεχνικό Υπηρεσία του Δήμου. Θα μπορούσε ο Δήμος να κάνει απευθείας συμβάσεις με μελετητές. Ο Πάρνωνας θα πάρει όποιον γουστάρει. Να μην δουλευόμαστε, πρόκειται για δούλεμα. Βάλαμε κάποιους ανθρώπους που θα πάρει ένας άλλος φορέας. Είναι σκάνδαλο, είναι για γέλια. Σίγουρα, κάτι υποκρύπτει. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην περάσει αυτή η προγραμματική σύμβαση.»

Ο Ηλίας Κούρος ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, «είναι πρόκληση. Για το Δημαρχείο υπάρχει μελέτη. Είναι πρόκληση μεγάλη. Το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να το αποσύρετε. Να ανοίξει η Περιφέρεια τα μάτια της. Είναι σκάνδαλο».

Ο Δημήτρης Βόσνος απάντησε στον Γιώργο Αδαμόπουλο που ρώτησε πόσες μελέτες έγιναν όσο ήταν Αντιδήμαρχος, ότι «κάποιοι ψάχνονταν για να χρεώσουν σε μένα ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα, όσο ήμουν Αντιδήμαρχος. Υπήρχε Δήμαρχος που είχε και την τελική ευθύνη. Αυτός ο Δήμαρχος όταν έλεγα από τον πρώτο χρόνο ότι πρέπει να έχουμε στόχους και είδατε 4 χρόνια, δεν έγινε καμία μελέτη. Ο Βόσνος ήταν στα δύο πρώτα, στα άλλα δύο χρόνια γιατί δεν προχωρήσατε καμία; Με τι θράσος φέρνετε σήμερα την προγραμματική σύμβαση; Ίσως είναι μια σικέ ιστορία που δεν ξέρω ποιος και που την οδηγεί. Μέσα σε 15 ημέρες δεν μπορούν να γίνουν ούτε τοπογραφικά, όχι να συνταχθούν μελέτες. Φοβάμαι ότι δεν θα πληρωθούν για τις μελέτες, θέλω να τους προστατεύσω. Δεν έγινε κανένα έργο διότι δεν υπήρχε κανένας προγραμματισμός.»

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου τόνισε πως «δεν πρέπει στο βωμό της προεκλογικής περιόδου, να μιλάμε με υπονοούμενα και να μην φωνασκούμε. Χρειάζεται σοβαρότητα και στοιχεία. Εμείς αποδείξαμε ότι δεν έχουμε μελέτες στα ντουλάπια και για τις μελέτες μας έχουμε πάρουμε τις απαιτούμενες εγκρίσεις. Απαιτώ στοιχεία από τον κ. Βόσνο και από τον κ. Κούρο.»

Ο Γιώργος Αδαμόπουλος είπε προς τον κ. Βόσνο ότι «αν θέλετε να ανοίξουμε το κεφάλαιο μελέτες, μπορούμε να το κάνουμε όποτε θέλετε.»

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής σε μία οργισμένη παρέμβαση είπε .. «δεν καταλαβαίνω τι μας ενοχλεί. Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να αποδείξει ο καθένας. Προφανώς, μπορεί η Τεχνική Υπηρεσία να κάνει τις μελέτες, αλλά χρειάζεται χρόνο. Δεν υπήρχε αυτή η πρόκληση από παλιά για να το προγραμματίσουμε. Αυτές οι προσκλήσεις είναι του τελευταίου διμήνου με καταληκτικές ημερομηνίες. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί η Τεχνική Υπηρεσία να ολοκληρώσει το σύνολο όλων των έργων αυτών, μαζί με τα έργα του ΤΑΠ ΤΟΚ. Είναι προφανές ότι η Υπηρεσία σήκωσε ψηλά τα χέρια.

Εμείς αποδείξαμε τα πέντε χρόνια ότι χαλάσαμε τα λιγότερα χρήματα για μελέτες σε μία θητεία τα τελευταία 30 χρόνια. Δεν καταλαβαίνω  ποιο είναι το μεμπτό της ιστορίας; Μετά την υλοποίηση αυτής της σύμβασης, θα προλάβουμε να υποβάλουμε τα πάντα.

Με εγκαλείτε ότι υποβάλλω προτάσεις για χρηματοδότηση έργων;

Πόσα λεφτά πήρε ο Μπίκος για τις αναπλάσεις της Τρίπολης; Ποιος είναι ο προϋπολογισμός των αναπλάσεων και της πλατείας Άρεως και πόσα λεφτά πήρε ο Μπίκος; Να φρεσκάρετε τη μνήμη του κοσμάκη. Εγώ δεν έχω πληρώσει ούτε 100.000 ευρώ για μελέτες σε πέντε χρόνια.

Ο Πάρνωνας δεν είναι δική μας εταιρεία που συμμετέχουμε στο μετοχικό του κεφάλαιο ή όχι;

Μην με προκαλείτε λοιπόν και νομίζετε ότι έχει κοντή μνήμη ο κόσμος.

Κύριε Βόσνο, προφανώς υπήρχε προμελέτη για το παλαιό Δημαρχείο. Και συνεχίζει ο ίδιος.

Το σόου τελείωσε. Το σόου θα κάνει ο Δήμαρχος με αυτά που μπορεί να κάνει.

Υπήρχε πρόγραμμα για ειδικά σχολεία και δεν το αξιοποιήσαμε;

Εμείς κάνουμε μελέτες μόνο για ανοιχτές προσκλήσεις, όχι για να γεμίσουμε συρτάρια.

Θα αφαιρέσετε εσείς από την πόλη έργα και παρεμβάσεις;»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι «φάσκει και αντιφάσκει ο κ. Παυλής. Από τη μία μιλάμε για κατεπείγον. Μία μας κατηγορείτε ότι δεν αφήσαμε μελέτες και μετά να μας κατηγορείτε ότι οι μελέτες πληρώθηκαν πολύ».

Ο Δημήτρης Βόσνος είπε ότι «από τον πρώτο χρόνο είχα προτείνει συνεργασία με τον Πάρνωνα και ξαφνικά τώρα κάποιοι θυμήθηκαν τον Πάρνωνα. Όταν αναλάβαμε, κατηγορούσαμε τον Σμυρνιώτη ότι δεν μας άφησε μελέτες. Τώρα, λέει ο Δήμαρχος ότι δεν πρέπει να γίνονται μελέτες αν δεν υπάρχουν σχετικές προσκλήσεις.»

Ο Δήμαρχος είπε ότι «ο κ. Βόσνος ζήτησε μελέτες από την αρχή. Προς ποια κατεύθυνση; Εδώ χρωστούσαμε τις παλιότερες. Όταν δεν έχεις χρηματοδοτήσεις και δεν ξέρεις προς ποια κατεύθυνση θα κινηθείς, δεν κάνεις μελέτες. Στην Τεχνική Υπηρεσία απέδειξαν ότι είναι ικανοί. Όταν ανακύπτει θέμα χρόνου και σηκώνουν χέρια, τότε είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιήσουμε τον Πάρνωνα».

Ο Μαρίνης Μπερέτσος από την Αναπτυξιακή Πάρνωνα είπε ότι «αντιλαμβάνομαι τον χρόνο που γίνεται αυτή η συζήτηση. Το πραγματικό κόστος αυτών των μελετών δεν φτάνει το 2% όταν παλιότερα έφτανε το 10%. Το κόστος των 115.000 ευρώ είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει για έργα 8.000.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα έργα θα ενταχθούν σε συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι τρεις αναπλάσεις θα μπουν στο πρόγραμμα της Περιφέρειας. Αν δεν πάρει η Τρίπολη αυτά τα λεφτά, θα τα πάρουν άλλοι δήμοι της Περιφέρειας.»

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 00:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε άντε ρε νούμερα πια ο Τζιούμης κάνει πέντε χρόνια αντιπολίτευση στον Παυλή και μιλάτε για παιχνιδάκια. Τι να ψηφίσει όχι , να μην γίνει δηλ. μια προσπάθεια να ενταχθούν τα έργα και κάποτε να γίνουν; Αυτό θέλετε ;

  • Τάκης
    Τάκης Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 22:12 Σύνδεσμος σχολίου

    O Tζούμης πάλι παρών ψήφισε? Πάλι τα παιχνιδάκια του Παυλή παίζει και θέλει μετά να μας πει ότι δεν έχει καμμία ευθύνη για το πως έφτασε η πόλη σε αυτήν την κατάστασα?

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...