Menu
RSS
Κυριακή, 05/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ | Πότε ξεκινά η προεκλογική περίοδος, ποιοι περιορισμοί θα ισχύσουν!

Εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ | Πότε ξεκινά η προεκλογική περίοδος, ποιοι περιορισμοί θα ισχύσουν!

Το Υπουργείο Εσωτερικών ξεκαθαρίζει το τοπίο με τους περιορισμούς στις εμφανίσεις υποψηφίων στα ΜΜΕ, κατά την προεκλογική περίοδο και το "Καλημέρα Αρκαδία" έχει όλες τις απαντήσεις!

Αρχικά, να τονιστεί ότι οι περιορισμοί για τις εµφανίσεις των επικεφαλής των συνδυασµών, των υποψήφιων περιφερειακών και δηµοτικών συµβούλων στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ισχύουν μόνο για την προεκλογική περίοδο, η οποία προσδιορίζεται στις τριάντα (30) ηµέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών. Αυτό σημαίνει ότι η η προεκλογική περίοδος ξεκινάει από τις 25 Απριλίου 2019.

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ "ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ";

Με τον όρο «εµφανίσεις» νοούνται οι συνεντεύξεις, η συµµετοχή σε κάθε είδους εκποµπές όπως π.χ. πάνελ διαλόγου, δελτία ειδήσεων, ψυχαγωγικά προγράµµατα, η κάλυψη της προεκλογικής τους δραστηριότητας σε περίπτωση υποβολής σχετικού αιτήµατος κ.λπ.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισµοί:
1. Απαγορεύεται η άµεση ή έµµεση παρουσίαση εκποµπών που µεταδίδονται από δηµόσια και ιδιωτικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ ελεύθερης λήψης και από το διαδίκτυο.
2. Οι εµφανίσεις τους σε κάθε είδους εκποµπές των δηµόσιων και ιδιωτικών ηλεκτρονικών ΜΜΕ ελεύθερης λήψης, σε φορείς παροχής κάθε µορφής συνδροµητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών καθώς και στο διαδίκτυο, καθορίζονται ως εξής:
• 2 φορές σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ εθνικής εµβέλειας
• 1 φορά σε κάθε ηλεκτρονικό ΜΜΕ τοπικής ή περιφερειακής εµβέλειας
• 1 φορά σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες
• Σε περίπτωση τυχόν εκτάκτων και απρόβλεπτων γεγονότων, δεν λογίζονται ως εµφανίσεις οι σχετικές δηλώσεις και η ενηµέρωση  που παρέχεται από τα αιρετά µονοπρόσωπα όργανα της Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο άσκησης των αρµοδιοτήτωντους.

ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ

Εξαίρεση από την ανωτέρω ρύθµιση που προβλέπει τον αριθµό των εµφανίσεων, αποτελεί η δυνατότητα των επικεφαλής των συνδυασµών να συµµετέχουν χωρίς περιορισµό σε εκποµπές µε οργανωµένες συζητήσεις εφόσον:
α) Μέχρι την ανακήρυξη των συνδυασµών από το αρµόδιο πρωτοδικείο, έχει διασφαλιστεί η συµµετοχή τουλάχιστον 3 ακόµη συνυποψήφιών τους στις συζητήσεις αυτές και
β) Μετά την ανακήρυξη, η ανωτέρω προϋπόθεση καταλαµβάνει τα 2/3 των ανακηρυχθέντων.
γ) Σε περίπτωση επαναληπτικής εκλογής, µετέχουν υποχρεωτικά οι επικεφαλής και των δύο συνδυασµών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...