Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα "γυρίζει" η κυβέρνηση για το πανεπιστήμιο | Υπαναχώρηση για το τμήμα Πληροφορικής και υποσχέσεις για Κτηνιατρική!

Τα "γυρίζει" η κυβέρνηση για το πανεπιστήμιο | Υπαναχώρηση για το τμήμα Πληροφορικής και υποσχέσεις για Κτηνιατρική!

Μετά τις αντιδράσεις στην Αρκαδία για το σχέδιο νόμου που αφορά το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου φαίνεται ότι στην κυβέρνηση θέλουν να ηρεμήσουν τα πνεύματα με υποσχέσεις ότι το τμήμα Πληροφορικής θα παραμείνει σε σχολή με έδρα την Τρίπολη και όχι την Πάτρα και θα μετεξελιχθει σε πολύτεχνικό. Λένε ότι η νοσηλευτική έρχεται στην Τρίπολη, ότι τα κτίρια του ψυχιατρείο παιρνουν στο Πανεπιστήμιο, ότι ιδρύεται νέα σχολή επιστημών υγείας και αφήνουν πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο να ιδρυθεί κτηνιατρική χωρίς όμως να υπάρχει τίποτα το χειροπιαστό. 

Η ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΉ ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ

Κατά τη σύσκεψη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πελοποννήσου, στην οποία έλαβα μέρος, υπό τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας Ηλία Γεωργαντά διευκρινίστηκαν τα εξής :

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενιαιοποιεί την Ανώτατη Παιδεία, ενσωματώνοντας τα ΤΕΙ στα ΑΕΙ και καταργώντας έτσι τις δύο ταχύτητες σπουδών που ήταν ενσωματωμένες σ΄ αυτήν.

Ειδικότερα, όσον αφορά το νομό Αρκαδίας :

 Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη

 Το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παραμένει ακαδημαϊκά και διοικητικά αυτόνομο, εντασσόμενο στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας με έδρα την Τρίπολη. Η μετεξέλιξη του σε «πολυτεχνικό τμήμα» συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κρτήρια.

 Το Τμήμα Νοσηλευτικής μεταφέρεται, με το νέο ακαδημαικό έτος, από τη Σπάρτη στην Τρίπολη, ενισχύοντας την πρακτική άσκηση και συνακόλουθα στην ποιότητα της εκπαίδευσης των φοιτητών και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

 Στην Τρίπολη ιδρύονται νέα πανεπιστημιακά τμήματα και ινστιτούτα του «Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου» αναβαθμίζοντας έτσι το ρόλο της, ως έδρας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 Θα εξεταστεί η ίδρυση Κτηνιατρικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου από Επιτροπή που θα συγκροτηθεί

 Η παραχώρηση του χώρου του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου από το Υπουργείο Υγείας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απευθείας, σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη αμέσως και μεσο-μακροπρόθεσμα.

Ο αγώνας για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη συνεχίζεται.

11 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 22:45 Σύνδεσμος σχολίου

    Ολα τα πανεπιστημια στην παραμεθοριο για να ζωντανέψει ο τοπος εκει.Πρωτα απο ολα κλεισιμο τα Τει Αθηνας και Πειραια και οι χιλιαδες φοιτητων στην παραμεθοριο

  • ΓΙΑ  ΝΑ  ΔΟΥΜΕ
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 19:36 Σύνδεσμος σχολίου

    H NΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ. ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΤΑΖΟΥΝ ΛΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

  • Ντροπή Σας κ. Παπαηλίου
    Ντροπή Σας κ. Παπαηλίου Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 13:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο κ. Παπαηλίου, με αυτά που διαδίδει, θεωρεί ότι απευθύνεται σε χαμηλότατου επιπέδου πολίτες χωρίς στοιχειώδης σκέψη. Ευτυχώς που υπάρχουν ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες σε αυτή τη χώρα, ώστε να μη δεχόμαστε την όποια παραπληροφόρηση χωρίς επεξεργασία.

  • Μας κοροϊδεύουν
    Μας κοροϊδεύουν Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 12:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτό που συμφώνησαν είναι το Τμήμα της Τρίπολης να μείνει ως έχει προς το παρόν (εκλογές έρχονται.......) και μετά που θα γίνει Πολυτεχνικό να μπει και αυτό στη Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την ΠΑΤΡΑ!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 11:25 Σύνδεσμος σχολίου

    Όσοι οι φοιτητές επέλεγαν την Τρίπολη για να σπουδάσουν, το έκαναν γιατί προτιμούσαν να έχουν ένα πτυχίο ΑΕΙ και όχι ΑΤΕΙ. Δεδομένου ότι αναβαθμίζονται (είτε σε ΑΕΙ είτε με Πολυτεχνικούς τίτλους σπουδών) βασικοί ανταγωνιστές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Δυτικής Ελλάδας), για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος φοιτητής να έρθει Τρίπολη; Η δήθεν αυτονομία (δηλαδή στασιμότητα) είναι κατ' ουσίαν υποβάθμιση όταν οι ανταγωνιστές αναβαθμίζονται. Η συσχέτιση με το ΑΤΕΙ Πατρών ουσιαστικά στερεί δια παντός την Πολυτεχνική από την Τρίπολη, εκτός να κάποιος πιστέψει ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών θα επιτρέψει στην πόλη του δεύτερη Πολυτεχνική με άλλη έδρα.
    Από ότι φαίνεται, η προτροπή είναι να αρκεστούμε σε υποσχέσεις για μελέτες Κτηνιατρικής και στις παλινωδίες για τη Νοσηλευτική, τη οποίας η έδρα άλλαξε εν μία νυκτί και συνεπώς μπορεί να επαναφερθεί στη Σπάρτη επίσης εν μία νυκτί. Πιστεύετε ότι οι Σπαρτιάτες θα πέσουν αμαχητί; Έχετε μιλήσει με κανέναν φίλο/συγγενή στη Σπάρτη για να σας πουν και τη δική τους εκδοχή για το θέμα και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη γειτονική πόλη; Δε γνωρίζετε ότι το θέμα της Νοσηλευτικής θα είναι αιτία πολέμου για τους κατοίκους και το Σπαρτιάτη Υπουργό;
    Ας εστιάσουμε στα Τμήματα που έχουμε στην Τρίπολη και πώς αυτά θα αναβαθμιστούν ουσιαστικά. Η συζήτηση για το πώς θα σώσουμε τα Τμήματα του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ή για το πώς θα προκαλέσουμε διενέξεις και θα σκυλεύσουμε ότι έχει απομείνει στους γείτονές μας, είναι ξεκάθαρα παρελκυστική και απλώς κερδίζει χρόνο μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 10:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Φυσικά δεν έρχεται η Νοσηλευτική στην Τρίπολη. Θα ισχύσει αυτό που ισχύει σήμερα. Επειδή το νοσοκομείο της Σπάρτης είναι ανεπαρκές για την πρακτική των φοιτητών, οι τελειόφοιτοι έρχονται στο Παναραδικό νοσοκομείο. Καμιά Νοσηλευτική δεν έρχεται στην Τρίπολη. ο μαυρογυαλούρικος τρόπος που το περιγράφει έχει σκοπό την παραπλάνηση μας.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 09:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν βάλεις τα ρούχα σου αλλιώς κε Παπαηλιού είσαι άλλος άνθρωπος; Για δοκίμασε τον καθρέφτη σου…

  • απο  τη  Λακωνία με  αγαπη
    απο τη Λακωνία με αγαπη Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 09:22 Σύνδεσμος σχολίου

    η Νοσηλευτική δεν φευγει από τη Σπάρτη που να κοπανάτε τον κ@@@@ σας στο μαρμαρο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 07:32 Σύνδεσμος σχολίου

    Πουθενά δεν αλλάζει το νομοσχέδιο στο κείμενο που ξέρουμε. Όσο για το τμήμα πληροφορικής είναι στην Τρίπολη 18 χρόνια.... Αναφέρει τα περί Πανεπιστημιακου κέντρου έρευνας. Και εδώ τίποτα δεν αλλάζει. τίποτα στο κείμενο του Ν/Σ. Δεν μπορεί να κρύψει ότι έχει πρόθεση να μεταφέρει την Έδρα του πανεπιστημίου στην Καλαμάτα. Το κείμενο του ΤΕΙ Καλαμάτας τους ξέσπασε. Επίσης απόκαλυύπτονται και από το ότι ίδρυουν το ερευνητικό κέντρο με έδρα την Καλαμάτα και όχι με Έδρα την έδρα του πανεπιστημίου.. Να σημειωθεί πως το ερευνητικό κέντρο αφορά όλες τις σχολες του πανεπιστημίου. Ποια άλλη απόδειξη χρειάζεται για τους στόχους του υπουργού Γαβρογλου;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 06:07 Σύνδεσμος σχολίου

    Στάχτη στα μάτια ρίχνει η κυβέρνηση. Παίρνει την έδρα του πανεπιστημίου από την Τρίπολη και την πάει στην Καλαμάτα.
    Έτσι ξεκινά το ξιλωμα του πουλόβερ. Η πρώτη απόδειξη είναι ειναι πως ιδρύει το ΠΕΚ του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και δίνει την έδρα στην Καλαμάτα. Πόσο πιο καθαρά να το δείξει ότι χτυπά τα θεμέλια της έδρας του πανεπιστημίου;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 05:43 Σύνδεσμος σχολίου

    Αν ισχύουν όλα αυτά ότι ειπώθηκαν, οι Μαυρογυαλουροι συνεχίζουν τα ψέματα. Πιο ινστιτούτο των ερευνητικών κέντρων; Τέτοια δημιουργούνται σε όλη την Ελλάδα ακόμη και σε χωριά. Η έδρα του κέντρου αυτού να γίνει στην έδρα του πανεπιστημίου.
    Για ποια ακαδημαϊκά κριτήρια μιλάνε όταν π.χ. προτείνουν σχολή υγείας με τμήματα του τομέα αυτού διάσπαρτα σε διαφορετικές πόλεις; Τόσο δούλεμα;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...