Menu
RSS
Πέμπτη, 18/07/2019
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Αυλαία έριξε το 10ο Πανελλήνιο Θρησκευτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης

Αυλαία έριξε το 10ο Πανελλήνιο Θρησκευτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης

Με κατάμεστο, και τις τρεις μέρες, τον Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου, δεν μπορεί η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ να έχει παράπονο κάνοντας τον απολογισμό του 3ήμερου “10ου Πανελλήνιου Θρησκευτικού Χορωδιακού Φεστιβάλ Τρίπολης! Το ίδιο ισχύει και για την Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας υπό την Αιγίδα της οποίας είναι το Φεστιβάλ, όπως και για την Περιφέρεια Πελ/νήσου και τον Δήμο Τρίπολης που ήταν Συνδιοργανωτές....

Καταρχήν, πρέπει να εξάρουμε το άψογο της οργάνωσης, με το “άψογο” να πολλαπλασιάζεται και να φτάνει στο κατόρθωμα, όταν πρόκειται για ένα ερασιτεχνικό καλλιτεχνικό σωματείο, άνευ “πακέτων” προϋπολογισμού, άνευ “ειδικών” και λοιπού προσωπικού... και με ένα ακόμη 3ήμερο, προ 15ημέρου, το “Φολκ Φέστιβαλ”! Βέβαια, μετά 40 χρόνια συνεχούς δραστηριότητας, εθελοντικής και ανιδιοτελούς, μόνο τέτοια αποτελέσματα μπορεί να εισπραχτούν, από ανθρώπους, που, πλέον, θεωρούνται “εξπέρ” του είδους...!

Και τις τρεις βραδιές παρουσιάσθηκαν μια ντουζίνα ελληνικές χορωδίες και μία ξένη, η “Πνοή αγάπης” από το Αργυρόκαστρο! Αυτή η νεολαιίστικη χορωδία του Αργυροκάστρου αποτέλεσε και το “κλου” του Φεστιβάλ, η οποία πέρα από την εξαιρετική απόδοση, με το μπριόζικο ύφος, το σεμνό ήθος, τον ευγενικό χαρακτήρα των παιδιών, σκόρπισε ρίγη συγκίνησης σε όλο το κοινό με τον Σεβασμιότατο Αλέξανδρο “να κλαίει”!!!

Η δεύτερη χορωδία, η οποία, και αυτή αποτέλεσε θέμα για χειροκρότημα και συζήτηση, τόσο για την εμφάνισή της όσο και για τη συγκρότησή της, ήταν η Καλαματιανή “Alergi'· μια χορωδία από 30 άτομα προερχόμενα από 10 χώρες με λίκνο τη γειτονική Καλαμάτα, με πολυεθνικό ρεπερτόριο!

Οι λοιπές χορωδίες, εξίσου ποιοτικές ήταν, αυτές, το Ξυλόκαστρου, της Αθηναϊκής Πλάκας, των Σπάτων, της Θήβας, οι δύο Ναυπλιώτικες, ο Βυζαντινός χορός του Αγίου Λαζάρου, το Μικτό τμήμα και η La Vita της Χ.Τ.....

Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ τον, πρόσφατα, απωλεσθέντα κορυφαίο χορωδιακό Μ° της χώρας μας! Για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου, μίλησε τις δύο πρώτες βραδιές ο, ειδικά, μετακληθείς, Καλλιτεχνικός Δ/ντής της “ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ” χορωδίας Πάτρας, Σταύρος Σολωμός.

Παρουσιάστρια της βραδιάς, η γνωστή για τις ικανότητες της επάνω στο είδος της “κομέρ”, η Ανεζίνη Λυμπέρη-Λουκά, μια παρουσία που θα τη ζήλευαν επαγγελματίες τους είδους...!

Όλες οι χορωδίες εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον Σεβ. Αλέξανδρο! Τον προοδευτικό Ιεράρχη Μαντινείας και Κυνουρίας, που, όχι μόνο υιοθετεί και φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις στο χώρο της εκκλησίας, αλλά πρωτοστατεί και ηγείται!

Το “10° Πανελλήνιο Θρησκευτικό Χορωδιακό Φεστιβάλ Τρίπολης” πέρασε στην ιστορία ως μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της Χ.Τ., του Καλλιτεχνικού Σωματείου της πόλης μας, του ανιδιοτελούς φορέα -δεν βάζει ούτε ένα ευρώ εισιτήριο στις εκδηλώσεις του-, που, με εκατό στα εκατό εθελοντές ανθρώπους, πετυχαίνει τόσα και όσα ούτε επαγγελματίες...!

Το Θρησκευτικό Φεστιβάλ αποτελεί, πλέον, θεσμό για την Τρίπολη, και πρέπει να προσεχθεί, ιδιαίτερα και γενναιόδωρα έμπρακτα, από τις Αρχές, τόσο την Περιφέρεια όσο και από τον Δήμο....

Συγχαρητήρια, και πάλι στους Οργανωτές, τόσο στον Σεβ. Αλέξανδρο όσο και στης Χ.Τ., αλλά και στους συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια και τον Δήμο που, με τον τρόπο τους συμπαραστάθηκαν....

Κ.Ν.

57098981 1962317950546631 4845436830373380096 n

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...