Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΚΝΕ Τρίπολης: "Καταγγέλλουμε την κοροϊδία υπουργείου-κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των φοιτητών"

ΚΝΕ Τρίπολης: "Καταγγέλλουμε την κοροϊδία υπουργείου-κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματα των φοιτητών"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΕΛ

Οι κινητοποιήσεις των φοιτητών απέναντι στο νόμο - σκούπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την Ανώτατη Εκπαίδευση είναι αγώνας για την πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους ενάντια στην υποβάθμιση τους που με νόμο θέλει να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση κόντρα στην πραγματικότητα θέλει να ονομάσει "αναβάθμιση":

● Την συνέχιση της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων, αφού με το νομοσχέδιο στην ουσία προβλέπει μείωση των χρημάτων που δίνονται στην Α.Ε.

● Την συνέχιση των κατηγοριοποιήσεων αφού στην θέση των "αναβαθμισμένων ΤΕΙ" θα διαμορφώσει ακόμα περισσότερες κατηγοριοποιήσεις από ότι σήμερα υπάρχουν στην Α.Ε.. Φέρνει με τον νέο νόμο υποχρεωτική δημιουργία 2χρονων - 3χρονων προγραμμάτων σπουδών, ενώ έχει ήδη αναγνωρίσει τα πτυχία των ιδιωτικών κολεγίων. Έτσι δημιουργούνται επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ φοιτητών και αποφοίτων, με αποτέλεσμα στην “αγορά εργασίας” ο ένας να ρίχνει την τιμή του άλλου στον ανταγωνισμό για μια θέση δουλειάς και τελικά όλοι να δουλεύουν τζάμπα.

● Την ακόμη περισσότερο λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, μετατρέποντας ακόμα περισσότερο τη γνώση και την έρευνα σε εμπόρευμα. Δίπλα στα παντός είδους σεμινάρια και τα μεταπτυχιακά που πωλούν τα ΑΕΙ ανοίγει και ο δρόμος για τις προπτυχιακές σπουδές με δίδακτρα όπως προσπάθησαν να κάνουν στο ΕΚΠΑ.

● Την διατήρηση της σκληρής πραγματικότητας που λέει πως στο ΠΑ.ΠΕΛ. δεν υπάρχει ούτε μια φοιτητική εστία, τα εργαστήρια σε πολλές περιπτώσεις είναι "ξεπερασμένα", ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια γίνονται αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών και κόβονταν εργαστήρια με μοναδικό κριτήριο "το να μειωθούν οι καθηγητές - να μειωθούν τα έξοδα".

Αυτά και άλλα πολλά κάνουν πως δεν βλέπουν τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας που ειρωνεύονται τους αγώνες των φοιτητών και λένε πως ο νόμος είναι καλός. Αυτά και άλλα πολλά κάνουν πως δεν βλέπουν διάφοροι υποψήφιοι, στελέχη κομμάτων της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ που τώρα δήθεν στηρίζουν τον αγώνα των φοιτητών προβάλλοντας με θράσος πως το κύριο που τους νοιάζει είναι να παραμείνουν οι φοιτητές πελάτες για τα σπίτια και τα μαγαζιά της Τρίπολης.

Οι δυνάμεις της ΔΑΠ όσο και αν προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των φοιτητών, είναι εκείνοι που χρόνια τώρα κάνουν ότι μπορούν για να υλοποιούνται όλες οι αντιλαϊκές αλλαγές στα πανεπιστήμια. Συμφωνούν με την ουσία του νόμου, για αυτό διαφήμιζαν τις αλλαγές στο ΠΑ.ΠΕΛ και έβαζαν εμπόδιο στις κινητοποιήσεις των φοιτητών.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών για πραγματική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Καταγγέλλουμε την κοροϊδία υπουργείου-κυβέρνησης απέναντι στα αιτήματά τους .

Οι δυνάμεις της ΚΝΕ μέσα στις σχολές δίνουν τη δική τους μάχη για να μπει εμπόδιο στα σχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Για να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ουσιαστική αναβάθμιση των σχολών σε υποδομές, πρόγραμμα σπουδών, προσωπικό κλπ. Για να υπάρχει ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο, για δουλειά με δικαιώματα. Για έρευνα και επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του και όχι για τα κέρδη των μονοπωλίων και τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.

Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής πανελλαδικά και στην Τρίπολη αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα. Είναι εγγύηση πως τα όνειρα των φοιτητών για μόρφωση, ζωή και δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα θα μείνουν ζωντανά παρά τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και των ΝΔ - ΚΙΝΑΛ. Η εκλογή αγωνιστών υποψηφίων στα διοικητικά συμβούλια μπορεί να δώσει ζωντάνια στους συλλόγους και ώθηση στους αγώνες των φοιτητών για τις σπουδές και τη ζωή που τους αξίζει.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...