Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Τι προβλέπει για το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη

Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας - Τι προβλέπει για το Πανεπιστήμιο στην Τρίπολη

Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες. 

Το Υπουργείο Παιδείας επιμένει στην ένταξη στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τμημάτων το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, που είναι τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ και Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ. 

Για την Τρίπολη προβλέπονται μεταξύ άλλων...

  • Ιδρύεται Σχολή Επιστημών Υγείας με έδρα την Τρίπολη
  • Η σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφρικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετανομάεται σε Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας.
  • Ιδρύεται τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομίας και Τεχνολογίας
  • Ιδρύεται τμήμα Δημόσιας Υγείας με έδρα την Τρίπολη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας
  • Το τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας και έχει έδρα την Τρίπολη.
  • Η ακαδημαϊκή λειτουργία προβλέπεται να αρχίσει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020.
  • Η έδρα του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρά τις δεσμέυσεις του Υπουργού, θα είναι στην Καλαμάτα και ΟΧΙ στην Τρίπολη. Μόλις 3 από τα 14 ινστιτούτα του ΠΕΚ θα λεριτουργήσουν στην Τρίπολη. Τα άλλα θα ρλιτουργήσουν στην Καλαμάτα, στην Κόρινθο και στην ... Πάτρα!
  • Με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μεταβιβάζονται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή τα πιο κάτω ακίνητα κυριότητας, νομής και κατοχής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης «Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» και συγκεκριμένα: αα) γεωτεμάχιο που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια της τοπικής κοινότητας Μάκρης, της δημοτικής ενότητας Τριπόλεως, του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας, στο 5ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Τρίπολης Καλαμάτας και έχει έκταση σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση 436.551,57 τ.μ. με τα επ’ αυτού κτίσματα, τα συστατικά και τα παραρτήματα του και ββ) γεωτεμάχιο που βρίσκεται στη θέση «Ποταμιά» της κτηματικής περιφέρειας της τοπικής κοινότητας Θάνα, της δημοτικής ενότητας Τριπόλεως του Δήμου Τριπόλεως Αρκαδίας έχει έκταση σύμφωνα με πρόσφατη καταμέτρηση 15.450,63 τ.μ. με τα επ’ αυτού κτίσματα, τα συστατικά και τα παραρτήματα του. Η απόφαση του προηγούμενο εδαφίου εκδίδεται ύστερα από σύμφωνη γνώμη των οργάνων διοίκησης των οικείων νομικών προσώπων.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...