Νέο μουσικά όργανα και στολές διεκδικεί ο Δήμος Τρίπολης για τη Φιλαρμονική από το ΕΣΠΑ!
Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την κατάθεση προτάσεων στην περιφέρεια για το πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013, με άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής Πελοποννήσου».
Ειδικότερα θα κατατεθούν οι προτάσεις της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης για την προμήθεια και ανανέωση των οργάνων της, των στολών και του λοιπού μουσικού εξοπλισμού της και την παροχή υπηρεσιών οργάνωσης σεμιναρίων, εκδηλώσεων και έντυπου υλικού.
Η πρόταση θα κατατεθεί από τον Δήμο της Τρίπολης (φορέας πρότασης και υλοποίησης του έργου-Δικαιούχος), ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, έπειτα από προγραμματική σύμβαση με το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης (δυνητικός δικαιούχος της πρόσκλησης και κύριος του έργου), ο οποίος εποπτεύει τη Φιλαρμονική του Δήμου (ωφελούμενος του έργου). Η υποβολή της πρότασης θα γίνει από το δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.
Ειδικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη των πολιτιστικών υποδομών και η ενίσχυση και προώθηση των πολιτιστικών θεσμών μέσω της αξιοποίησης της πολιτιστικής παράδοσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Ο σύλλογος Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Τρίπολης πρότεινε τον παρακάτω εξοπλισμό, τον οποίο έχει ανάγκη:
80 στολές και καπέλα (χειμερινές), 80 στολές και καπέλα (καλοκαιρινές), 80 κάσκες, πνευστά μουσικά όργανα, χάλκινα, ξύλινα, κρουστά, εξοπλισμός ηχογραφήσεων – επεξεργασίας ηχητικού υλικού συναυλιών, αντικατάσταση ηχο-απορροφητικών υλικών.






