Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Debate | Όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων της Τρίπολης (vd)

Debate | Όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων της Τρίπολης (vd)

Τις απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων της Τρίπολης στο debate που οργανώθηκε για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές παραθέτει το «Καλημέρα Αρκαδία».

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Υπήρχε μια έλλειψη χρημάτων για να ικανοποιήσουμε πολύ πιο γρήγορα τις ανάγκες των πολιτών. Βρήκαμε μια πόλη κατεστραμμένη, χωρίς υποδομές με άλυτο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Δεν ολιγωρήσαμε, έγινε τεράστιος αγώνας, αλλού τα καταφέραμε κι αλλού όχι. Το βέβαιο είναι ότι η προσπάθεια έγινε από την ψυχή του κάθε συνεργάτη μου και από τις υπηρεσίες και διαχειριστήκαμε όλες τις καυτές πατάτες που είχαμε στα χέρια μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Το συγκεκριμένο θέμα με τα αδέσποτα έχει ως σημείο αναφοράς την τροποποίηση του νόμου που έγινε το 2012 που ουσιαστικά απαγορεύτηκε η δυνατότητα στους δήμους να έχει δεσμευμένα τα αδέσποτα ζώα. Εμείς τότε σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους της πόλης προχωρήσαμε σε δύο χρόνια, ως το 2014, σε περίπου 420 περισυλλογές, εξετάσεις και στειρώσεις για να ελεγχθεί το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Η δημοτική αρχή προχώρησε σε μόλις 72 στειρώσεις. Και το πρόβλημα άπαξ και ξεφεύγει δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μπορούμε να βελτιώσουμε το θέμα με την εντατικοποίηση των στειρώσεων,. Για τις θανατώσεις δεν τιμά κανέναν και είναι ποινικό αδίκημα. Δεν υπάρχει δυνατότητα να φύγουν από τους δρόμους. Μπορούν να γίνουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις με τις φιλοζωικές οργανώσεις για να πάψει αυτό το πρόβλημα να είναι κυρίαρχο για το δήμο μας.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Προσφέρεται η πόλη για ποδηλατοδρόμους. Αρκετοί συμπολίτες χρησιμοποιούνε το ποδήλατο, είναι στα άμεσα σχεδία μας να κάνουμε μελέτη για τα κεντρικά σημεία της πόλης προς το στάδιο και προς το ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει οργανωμένους ποδηλατοδρόμους με κανόνες, για να κυκλοφορούν όλοι με ασφάλεια. Τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σημαντικά στην πόλη μας. Εμείς θα έχουμε Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για αιτήματα πολιτών.  Για τα αδέσποτα έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια στο Δήμο μας δεν έχουν λόγια να περιγραφούν. Από τα αδέσποτα, τις λακκούβες, από το μαρτύριο του παρκινγκ, την ανεργία, την ανασφάλεια, την έλλειψη φωτισμού. Υπάρχει επίσης αδιαφάνεια, ανεπάρκεια, έλλειψη οράματος και σχεδιασμού. Αυτά αγγίζουν την καθημερινότητα. Η ποιότητα της ζωής έρχεται μέσα από την καθημερινότητα. Ξέρετε πόσο καιρό συζητάμε για το πως μπορεί να γένι ένα κέντρο για ΑΜΕΑ; Έγινε ποτέ εκδήλωση για να αξιοποιηθείς τα άτομα με ειδικά προτερήματα; Ακόμα και στα δημόσια κτίρια δεν υπάρχει πρόσβαση με τα ΑΜΕΑ. Δεν είδα η δημοτική αρχή να συνεργάζεται με τα σωματεία ΑΜΕΑ. Πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Πρέπει να αντλήσουμε χρήματα από ευρωπαϊκή προγράμματα.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

Σ τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά. Η ενεργειακή φτώχεια, η υποβάθμιση περιοχών, η εμπρομευτατοποίηση των πάντων. Αυτά προέκυψαν με την κεντρική πολιτική. Είναι προβλήματα της βασικής πολιτικής όπως εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φτωχοποίηση του λαού έχει να κάνει με όσα ζούμε τα τελευταία χρόνια που χτυπιούνται το δικαίωμα της εργασίας, παιδείας και πρόνοια. Δημιουργούν αυτές οι πολίτες φτωχούς και γίνεται μια ανακύκλωση της φτώχειας. Ένα εμείς έχουμε τη διαχείριση του δήμου, θα βρούμε κονδύλια για να ανακουφίσουν ούτε πόρους για να φάει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

Είναι κατάντια να θεωρείται από τα σημαντικότερα προβλήματα τα αδέσποτα και να χαρακτηρίζει την πόλη. Έχουμε μελετημένο σχέδιο που μπορεί να οδηγήσει και στην απομάκρυνση από το κέντρο της πόλης. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο μπορεί να γίνει είναι ένα μαζικό πρόγραμμα στείρωσης και εξεταστών όλων των αδέσποτων. Ο Δήμος δεν μπορεί να δεσμεύσει τα αδέσποτα πάνω από 10 μέρες. Κανείς δεν θεωρεί φυσικό χώρο το περιβάλλον της πλατείας Πετρινού. Εμείς έχουμε μια πρόταση για ένα σύγχρονο δημοτικό καταφύγιο σε δημοτικό χώρο για να μην έχει κόστος μισθώματος. Έχουμε πληρώσει ένα ποσό κοντά 50.000 για να προετοιμαστεί αυτός ο χώρος. Να βάλουμε ταΐστρες στην περιφέρεια της πόλης ώστε να απομακρυνθούν από τις κεντρικές πλατείες.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Η καθημερινότητα δεν είναι θέμα για να μελετάμε. Πρέπει να είμαστε κάθε μέρα πάνω στα προβλήματα. Πρέπει να δίνουν την ίδια βαρύτητα στην πόλη και στα χωριά. Για τα περιαστικά άλση η Τρίπολη έχει τα περισσότερα σε σχέση με άλλες πόλεις. Η δημοτική αρχή πρέπει να φροντίζει αυτή τη διαδικασία Δεν μπορεί στο πάρκο της πλατείας Άρεως να είναι ξεχασμένα τα δένδρα και να μη υπάρχει καμία μερίμνα.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Η ανάπτυξη δεν αφορά ηλικιακά τους πολίτες. Είναι λυπηρό να φεύγουν οι νέοι άνθρωπο για το ξεωτειρκό, όμως η ανάπτυξη είναι μια άλλη υπόθεση που πρέπει να απασχολήσει το σύνολο των εμπελκομ΄’ενων στα δημόσια πράγματα και η πολιτεία παίζει σημαντικό ρόλο. Στην περιχοή έχουμε πρόβλημα με τη γήρναση του πληθυσμού, αλλά για την ανάπτυξη το ελληνικό κράτος έχει αποτύχει μέχρι σήμερα για τη δική μας περιοχή. Πρέπει να το δούμε από άλλη οπτική γωνία, υπάρχει δυνατότητα και αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του δήμου μας για να επανακάμψουν οι νέοι μας. Η βαριά βιομηχανία μας είναι η ιστορία και ο πολιτισμός μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΥΡΝΙΩΤΗΣ

2001 – 2014 μας ανατέθηκε η ευθύνη του Δήμου. Συνενώσαμε ομαλά 8 δήμος, υλοποιήσαμε ένα πρόγραμμα 46 εκατομμυρίων που αντιστοιχούμε σε 428 πραγματικά έργα. Σε περιόδους κρίσης, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι τα δημόσια έργα. Αυτό σταμάτησε τα επόμενα χρόνια, η απορρόφηση είναι μόνο 1.000.000 ευρώ και ακούμε μόνο λόγια. Εχουμε 12 συγκεκριμένους άξονες συν 1 που θα βγάλει την Τρίπολη από την αφάνεια που έχει βάση τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Τα τλεευταία χρόνια  ηΒΙΠΕ έχει σαφώς υποβαθμιστεί και αρκετές επιχειρήσεις ε΄χουν φύγει. Είναι άμεση προτεραιότητα για τον Δήμο να τη στηρίξει. Η ΒΙΠΕ θα μπρούσε να γίνει ένα κέντρο Logististics για αγροτικά ρποτιότντα για όλη την Πλεοποννήσο, λ΄γοω της γεωγραφικής της θέσης. Το φυσικό αέριο που πρέπει να έρθει και για τις επχιειρήσεις για να μειωθεί το λειτουργικό τους κόστος. Για εμάς είναι βασικός ο πρωτογενής τομέας, εμείς θέλουμε ισόρορπή ανάπτυξη στην πόλη και στα χωριά και θα έχουμε Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης. Ο Δήμος μπορέι να προβάλλει τα οτπικά μα επροιότντας που είναι εξαιρετικά και η ανάτπυξη θα έρθει και μέσα από τον Πολιτισμό και τον τουρισμό.

ΝΙΚΣΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Η Τρίπολη ανήκουν σε μία πόλη της Ευρώπης του 2019. Όλοι Δήμοι έχουν τα ίδια χρηματοδοτικά εργαλεία. Αυτό που παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια όμοροι και όχι μόνο δήμοι βραβεύονται με δείκτες ανταγωνιστικότητας. Έχουμε τα ίδια εργαλεία, τις ίδιες ευκαιρίες, αλλά πάντοτε καταλήγουμε στις τελευταίες θέσεις ανταγωνισμού. Τις πρώτες 100 ημέρες θα πάμε στις Βρυξέλες για να φέρουμε προγράμματα που σήμερα υπάρχουν και κοιμούνται. Εγώ θα ήθελα ο Δήμος μου να είναι ο καλύτερος. Αυτό που λείπει είναι το σχέδιο, το όραμα, το πάθος.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

Οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί γίνονται με βάση τα επιχειρηματικά κέρδη. Στα όρια του Δήμου Τρίπολης έχουν αναπτυχθεί 18 αιολικά πάρκα με τεράστια ποσά επιχορήγησης με εκατομμύρια ευρώ. Όταν βρέχει πλημμυρίζει όλο το οροπέδιο. Εδώ τι φταίει; Φταίει επειδή δεν υπάρχει αντιπλημμυρικός σχεδιασμός από τον Δήμο και την Περιφέρεια. Το κράτος δεν χρηματοδοτεί τέτοια έργα, ούτε η ευρωπαϊκή ένωση. Τα χρήματα δεν πρέπει να διατίθεται για τις λαϊκές ανάγκες.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

Ήταν λάθος η συμμέτοχη μου σε αυτή τη δημοτική αρχή. Είχαμε διαφορετικές λογικές με τον επικεφαλής για μια συλλογική λειτουργία και είχα απέναντί μου μια διαχείριση με συγκεντρωτικό χαρακτήρα. Αποτέλεσμα να υπάρχει μια πρόχειρη, διαλυτική λειτουργία χωρίς αποτέλεσμα.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Υπάρχει μέλλον στη ΒΙΠΕ κάτω από μία αλλαγή φιλοσοφίας στη διοίκηση του δήμου και στον προσανατολισμό. Ο Δήμος μπορεί να αποτέλεσει έναν μοχλό ανάπτυξης, να γίνει η ΒΙΠΕ ένας κόμβος Logistics με συλλγοή και διάθεση προιότνων αγροτών. Να ρίξουμε βάρος στην καινοτομία, βάρος στην προώθηση της κοινωικής και αλληλλύεγυθας οικονομίας, όπως οι ενεργειακές κοιν΄τιτηες και έχουμε ήδη δημιουργήσει μια ενεργειακή κοινότητα και είναι λύση για πολλά προβλήματα και να γίνει παραγωγός. Θεωρώ ότι μπορεί ο Δήμος να έχει ένα μεγάλο έσοδο για αυτό τον τομέα. Επίσης προτείνουμε φορά αγροτικής ανάπτυξης και προώθησης για να προωθηθούν θέματα για την αγροτική παράγωγό, ένα χημείο που θα αναλύει τα εδάφη, τα νερά, τα πάντα, ότι χρειάζεται ένας αγρότης.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και μπορούν να γίνουν οι καλύτερες πρεσβευτές. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποσπασματικά. Η Αρκαδία είναι ένα brand name. Αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με μονωμένες πράξεις. Εγώ επιμένω ότι ο πολιτισμός, η ιστορία αυτού του τόπου μπορούν να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας από τους συμπολίτες. Ο πολιτισμός είναι το όχημα που θα τραβήξει μπροστά από το Δήμο, όπως ο κ. Φλώρος και άλλοι χώροι έχουν χώρο για να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Η Τρίπολη είναι το κέντρο της Πελοποννήσου, κοντά την Αθήνα και είναι αδιανόητο να μην μπορεί να πάρει κομμάτι αυτής της αγοράς. Πρέπει να αξιοποιήσει τον πολιτισμό και τα αγροτικά προϊόντα της. Όταν υποβάλλαμε εμείς την πρόταση για υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα, εκ προοιμίου αυτή η ανακήρυξη της Τρίπολης θα ταυτίζοντας με το έτος ορόσημο που είναι το 2021. Όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε την Τρίπολη ως κυρίαρχο σημείο της δημιουργίας του νέου Ελληνικού Κράτους.

ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Ο Δήμος μας έχει τεράστια ιστορικά και πολιτιστική κληρονομιά που έχει ανεκμετάλλευτη. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η επισκεψιμότητα της περιοχής μας έχει μειωθεί σημαντικά διότι ο ΄δήμος δεν έκανε παρεμβάσεις για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα. Αυτό τον τεράστιο πλούτο πρέπει να τον προβάλλουμε και να τον προωθήσουμε. Να φέρει την περιοχή. Σε διεθνή και ελληνικά φόρα για να γνωρίσουν όλοι τις ομορφιές της περιοχής μας. Δεν νοείται Επανάσταση του 1821 και η Τρίπολη να μην έχει υποδομές που θα προβάλλουν αυτό το γεγονός. Έχουμε προτείνει Μουσαίο του Αγώνα, Θεατρικό Φεστιβάλ για το Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού, έχουμε το Αρχαίο Παλλάντιο και δεν έχουμε αξιοποιήσει. Η επιχείρηση για Πολιτιστική Πρωτεύουσα απέτυχε και δεν μας έμεινε τίποτα ως παρακαταθήκη.

ΝΙΚΣΟ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Η εξωστρέφεια είναι η λέξη κλειδί. Επισκέπτες μπορούμε να φέρουμε με απλές δράσεις. Το 2014 η παράταξη μας κατάθεσε πρόταση για δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών και αξιοποίηση της τουριστικής επιτροπής του Δήμου. Έχουμε επισκέψιμα οινοποιεία, έχουμε χιονοδρομικό , την επανάσταση του 1821, είμαστε στο κέντρο της Πελοποννήσου. Εγώ ως άνθρωπος του τουρισμού συνεργασθήκαμε με τουριστικές μονάδες και αντλήσαμε 500 Γερμανούς τουρίστες. Ο Δήμος μπορεί να συμμετέχει σε εκθέσεις αγροτικών προϊόντων. Να ενοποιήσουμε τα προιοντά μας σε ένα τριήμερο φεστιβάλ. Το Πάσχα και η Άλωση είναι σημεία κατατεθέν για τον Πολιτισμό της πόλης,. Το Πάσχα φθείρεται και θέλει αναδιάρθρωση στο σύνολό της. Δεν μπορούμε να ψήνουμε αρνιά και να μοιράζουμε σε ημετέρους για μικροπολιτική. 

Για την Άλωση, η αναπαράσταση πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση για να ανακτήσουμε κόσμο από όλη την Ευρώπη.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, από τους 10 μόνο οι τρεις κάνουν διακοπές. Διατίθενται τεράστια ποσά για έκθεση, προβολή και διαφήμιση, χωριά αντίκρισμα στους λαϊκούς ανθρώπους. Αν αυτά τα χρήματα διατίθενται για κοινωνικό τουρισμό, για στήριξη μικτών ξενοδοχείων, θα υπήρχε μια πολύ καλή κατάσταση. Η Τρίπολη και η Αρκαδία ο τουρισμός της ήταν ο εσωτερικός. Οι δυσκολίες να κάνει ο κόσμος διακοπές. Το μεγάλο κόστος για καύσιμο και διοδία, έχουν στερήσει από την Τρίπολη ένα μεγάλο μέρος των επισκεπτών. Να αναδείξουμε τους ιστορικούς μας τόπους και να γίνει διασύνδεση αυτών των χώρων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι στα πλαίσια της ανάπτυξης, δύο πυλώνες για την πόλη με βάση την κρίση, παραμένουν ο Αστέρας και το Πανεπιστήμιο. Είναι δυο στοιχεία που πρέπει να αγκαλιάσει η νέα δημοτική αρχή. Πράγματί η πόλη έχει αρκετά συγκριτικά πλεονεκτήματα, η γεωπολιτική της θέση, θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την Ιστορία αυτού του τόπου, εχουμε προτείνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και να κάνουμε πράσινες ιστορικές διαδρομές και ποδηλατοδρόμους. Να βάλουμε κέντρο το ’21, να κάνουμε διαδρομές με ξεναγό τον Κολοκοτρώνη και τους Ήρωες του ’21.

ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Οι τοπικές κοινότητες πρέπει να επανέλθουν ουσιαστικές αρμοδιότητες, μέσα και πόροι και συμμέτοχη τους σε όλα τα θέματα. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι απομονωμένες και οδηγούνται σε αφανισμό. Αυτό έχει ξεκινήσει και με τις τρεις μεταρρυθμίσεις της αυτοδιοίκησης. Για να μην φτάσουμε να τις καταργήσουμε τελείως, διότι αυτή είναι η πρόθεση, θα πρέπει να δώσουμε έμφαση σε αυτό το θέμα και να κάνουμε παράλληλο πρόγραμμα.

Για τον τουρισμό πρέπει να δούμε από το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης που έχει 30 χρόνια να χρηματοδοτηθεί, να αναβαθμιστεί ,αν δείξει αυτό που πραγματικά είναι, διότι είναι ένα κόσμημα. Αυτό μαζί με άλλα μουσεία να γίνει ενοποίηση, αν δούμε τον αθλητισμό μας, διότι η Τρίπολη ευνοούν οι κλιματικές συνθήκες για να δημιουργήσουμε χώρους για πρότυπο αθλητικό προπονητικό κέντρο για όλη την Ελλάδα που θα μπορέσει να αποφέρει πολλά χρήματα.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Για τους πρόσφυγες, γίνεται μια προσπάθεια να ενσωματωθούν διότι πρέπει να γίνουν πράγματα που έχουν σχεδιαστεί, όπως τα σχολεία για να μάθουν την ελληνική γλώσσα. Εδώ θέλω να καταδικάσω μία προσπάθεια που έγινε από κάποιον και θα απελαθεί. Μέχρι το 20020 είναι εξασφαλισμένοι όλοι οι πόροι για το πρόγραμμα  φιλοξενίας. Από εκεί και πέρα υπάρχει άλλο πρόγραμμα που θα χρηματοδοτείται, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται εσαεί. Πρέπει να ενσωματωθούν, όσοι δεν φύγουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Στόχος μας είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν χρειάζονται πάνω από 5-6 μήνες για να συντηρήσουμε το αγροτικό δίκτυο. Μια κατάσταση που ταλαιπωρεί για πέντε χρόνια τους δημότες, λύθηκε από την περιφέρεια σε 320 μέρες στις εισόδους της πόλης, άμεση επανεκκίνηση της ελεγχόμενης στάθμευσης, με μίσθωση χώρων και εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης, διαχείριση αδέσποτων και επαναλειτουργία της ΚΕΔΗΤ. Έχουμε βάλει 12 στόχους για τον πρωτογενή, οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, το πανεπιστήμιο, τα σχολεία, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό με κυρίαρχο το 2021. Εμείς έχουμε αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως ότι λέμε, το υλοποιούμε.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Η διαχείριση των δημοσίων οικονομικών είναι υψηλή προτεραιότητα. Δυστυχώς, αυτή τη δημοτική θητεία την ταλανίζει το σκάνδαλο της ΚΕΔΗΤ που είναι στη φάση της διερεύνησής του. Για όλα τα θέματα οικονομικής διαχείρισης, θα ελέγξουμε και να αποδώσουμε Δικαιοσύνη. Αν κάποιος έχει παραβιάσει το νόμο, να τιμωρηθεί. Τα τελευταία χρόνια γίνεται ένα απίστευτο ρεκόρ απευθείας αναθέσεων. Αυτό όλοι καταλαβαίνουμε έχει θέμα με τη διαχείριση του χρήματος, διότι με τους διαγωνισμούς κερδίζουμε χρήματα από τις εκπτώσεις.

Σε άλλους δήμους, ο πολίτες μπορεί από το κινητό του τηλέφωνο να παρακολουθεί την εκτέλεση των οικονομικών του δήμου. Υπάρχουν ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα γίνουν τα αιτήματα και θα ελέγχει ο πολίτες πως προχωράει το αίτημα του.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Όταν πρωτοξεκίνησε ο σχεδιασμός για το φυσικό αέριο, δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την περιοχή μας. Ο Δήμος μπορεί να πιέσει τα συναρμόδια υπουργεία και την εταιρεία που πέρασε από την Ασέα και άφησε πίσω ένα σπουδαίο έργο, όπως και τη φωταγώγηση της γέφυρας στο Μάναρη. Είναι ένα από τα πιο σπουδαία που χρειάζεται η τοπική οικονομία.

ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

Οι λύσεις δεν έρχονται από μόνες τους. Πρέπει να διεκδικήσουμε, με το λαό συμπρωταγωνιστή για να επιβάλουμε λύσεις. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες σωτήρες. Εμείς είμαστε μπροστά στη διεκδίκηση κάθε προβλήματος, έτσι θα είμαστε και μετά τις εκλογές. Θα κινητοποιήσουμε κόσμος για μέτρα ανακούφισης, θα χτυπήσουμε, τη φοροληστεία διότι οι δήμοι λειτουργούν σαν τοπικό συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, θα στηρίξουμε τα σχολεία, κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς και κανείς να μην πληρώσει τροφεία. Θα πάρουμε αντιπλημμυρικά μέτρα, θα δεσμεύσουμε εκτάσεις για να αποκτήσει η πόλη πράσινο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

Έχουμε μιλήσει για ψηφιακό δήμο, δεν θα χρειάζεται ο δημότες να πάει στο δήμο ή στο ΚΕΠ για να ζητήσει ένα πιστοποιητικό, αλλά να το κάνει ηλεκτρονικά. Με μια φωτογραφία από το κινητό να κάνει το αίτημά του για μια λακκούβα.

Μιλάμε για ένα σύγχρονο δήμο που θα είναι οικολογικός, πράσινος και κυρίως θα αξιοποιήσουμε εφαρμογές έξυπνης πόλης.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Οι δυνατότητες που δίνονται με τον Κλεισθένη είναι ότι θα πρέπει να συμβάλουμε όλοι για την αναμόρφωση της πόλης, για την προσπάθεια να λύσουμε τα θέματα της ανεργίας, αν αυξήσουμε τον τουρισμό, να δούμε την αγροτική παραγωγή και την ανάπτυξη. Πρέπει να αφήσουμε τον κόσμο να ψηφίζει ελευθέρα, να μην δηλητηριάσουμε τον κόσμο. Αν αφεθεί ο κόσμος να ψηφίσει ελευθέρα κατά συνείδησή, στη συνέχεια ο Δήμαρχος πρέπει να αξιολογήσει την κατάσταση, να δώσει αξιώματα χωρία αποκλεισμό, ώστε να μπορέσουν όλοι να συμμετέχουν σε μία διαδικασία αναμόρφωσης της πολιτικής του Δήμου.

ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΊΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ

Θα μας μιλήσω με όρους μέλλοντος και όχι παρελθόντος. ΟΙ συνυποψήφιοι μου αντιγράφουν τμήματα από το πρόγραμμα μας. Θα υποχρεώσουν την ευρωπαϊκή ένωση να τους δίνουν χρήματά ή θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού δημοσίου λες και είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Όλα αυτά τα χρόνια ο Δήμος δεν έχασε ούτε ένα πρόγραμμα, διασφαλίσαμε 150.000.000 ευρώ, πονάει βέβαια.

Από αυτή την προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς. Θέλουμε αν δημιουργήσουμε την πόλη του 2100. Να λέμε αλήθειες και να μη μαυρίζουμε τη συζήτηση. Είπε ο κ. Σμυρνιώτης για 78 σκυλιά, 405 έχουν στειρωθεί. Να σταματήσει το ψεύδος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ

Την μεθεπόμενη Κυριακή καλείστε να αποφασίστε ποιο θα είναι το μέλλον του Δήμου για τις επόμενες δεκαετίες. Να δείτε τι υποσχεθήκαμε τα το 2010 και τι μπορέσουμε να υλοποιήσουμε. Θυμηθείτε πως ήταν η Πλατεία Άρεως όταν ξεκινήσαμε το 2021, θυμηθείτε τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, την πλατεία Πετρινού. Θυμηθείτε από πούε πίναν νερό οι κάτοικοι της Κανδήλας, του Σταδίου, του Ελαιοχωρίου και της Βλαχοεκερασιάς. Θυμηθείτε πως ήταν ο αγωγός που φέρνει το νερό από την Πιάνα. Το έργο που υλοποιήσαμε εκείνα τα τρία χρόνια αποτελεί το πρόγραμμα των περισσότερων ανθυποψηφίων.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΙΟΥΜΗΣ

Ο Δήμος Τρίπολης βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, οι εκλογές είναι κρίσιμες και σημαντικές,. Οι ποιο πολλοί από τους υποψηφίους έχουν δοκιμαστεί, ξέρετε το όποιο έργο παρήγαγαν ή δεν παρήγαγαν. Ζητούμε να κρίνετε αυτούς που έχουν διοικήσει. Εμάς θα μας κρίνετε από το πρόγραμμα και το όραμά μας. Εμείς διεξάγουμε ένα αγώνα ήπιο χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση και συκοφαντίες. Σε αυτή την πόλη όλοι γνωριζόμαστε και ξέρουμε την προσωπική πορεία. Για μένα, δεν είναι εφαλτήριο για οικονομική και επαγγελματική άνοδο. Εγώ έρχομαι στο Δήμο για να προσφέρω, φτάνοντας μια εξαιρετική ομάδα με ανθρώπους, το 70% πολιτεύονται για πρώτη φορά αλλά έμπειρους. Ζητώ να αξιολογήσετε το όραμά μας. Έχουμε το πάθος να φτιάξουμε ένα Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό.

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ

Το 2014 δημιουργήσαμε την παράταξή μας και γίναμε τρίτη παράταξη στην αντιπολίτευση, Δουλέψαμε σκληρά και είμαστε η μόνη παράταξη πανελλαδικά που φέραμε ένα φυλλάδιο δράσεων. Σήμερα πρόγραμμα με όραμα, νοικοκύρεμα, διοίκηση και αποτέλεσμα. Διεκδικούμε το Δήμο με μια ομάδα με υποψηφίους με εμπειρία, ταλέντο και μπορούν να κοιτάξουν την κοινωνία στα μάτια. Για να νοικοκυρεύτει ο Δήμος χρειάζεται χρηστή διοίκηση. Όραμα μου είναι να γίνει ο Δήμος από τους καλύτερους στην Ελλάδα.

 ΒΑΓΓΈΛΗΣ ΓΟΥΡΓΑΡΗΣ

Στις 26 Μαΐου οι λαϊκοί άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν με την ψήφο αν θέλουν μια δημοτική αρχή που θα εφαρμόζει σε τοπικό πεδίο την κεντρική αντιλαϊκή πολιτική ή αν θα επιλέξει αγωνιστές που θα συγκρουστούν με την κυρίαρχη πολιτική, που θα διεκδικήσουν μέτρα ανακούφισης για τους πολλούς. Όλοι οι άλλοι είναι από την απέναντι όχθη, οι συγκλίσεις τους είναι πάρα πολλές, είδαμε πόσες μετεγγραφές έγιναν από τον έναν στον άλλον. Να καλέσω τους απογοητευόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ και είναι αριστεροί, να κάνουν το καθήκον τους, να στηρίξουν τη λαικη συσπείρωση και να ενισχύσουν το ΚΚΕ παντού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ

Πρέπει να ενισχυθεί το κοινωνικό πρόσωπο του δήμου, αναβάθμιση της λειτουργίας του Βοήθεια στο Σπίτι με πρόσληψη επιπλέον προσωπικού, ανάγκη για κοινωνικό συσσίτιο με χορηγίες κατά βάση. Να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία, εκσυγχρονίζοντας τους λαμπτήρες για να πετύχουμε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων που θα φέρει μείωση δημοτικών τελών. Να συμμετέχουν οι πολίτες στις εκλογές. Να πάμε σε ένα Δήμο φιλικό και ανθρώπινο, με ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ

Πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στη διοίκηση. Θα πρέπει εμείς οι πολιτικοί να σχεδιάζουμε και ο εκτελεστικός βραχίονας πρέπει να είναι οι υπάλληλοι. Χρειάζεται συμμετοχικός προγραμματισμός για να σχεδιάζουμε, να υπάρχει λογοδοσία, να μπορεί ο πολίτης να ελέγχει.

10 σχόλια

  • Παλιά καραβανα
    Παλιά καραβανα Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 09:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Τη δεύτερη Κυριακή τον βλέπω μάλλον να έχει πάει μπάνια τον Παυλη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 21:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Παυλης και πάλι την δεύτερη Κυριακή θα είναι δημαρχος

  • ειλικρινης
    ειλικρινης Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 19:41 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο πιο ειλικρινής και άνετος ο Τσιαμούλος. Με πραγματικό ενδιαφέρον για τον τόπο του. Νέος, με όραμα, δυναμική και άφθαρτος. Τους άλλους τους είδαμε και απογοητευτήκαμε.

  • ΣΩΤΗΡΗΣ
    ΣΩΤΗΡΗΣ Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Μπουχτίσαμε με τους ίδιους και τους ίδιους. Επίσης κουραστήκαμε να ακούμε για σκάνδαλα και ατασθαλίες. Θέλουμε καθαρούς ανθρώπους που να ενδιαφέρονται πραγματικά για την εξέλιξη του τόπου μας. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Τσιαμούλο.

  • Stratos
    Stratos Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 18:55 Σύνδεσμος σχολίου

    ο φιλαράκος σου ο γιατρός δεν μας έπειθε που δεν μας έπειθε τώρα σιγουρευτήκαμε. Δεν παίζει να τον στηρίξουμε ούτε το φιλαράκο του τον Παυλή για τη διοίκηση της πόλης μας όσο και να χτυπιούνται.

  • ΠΑΥΛΟΣ
    ΠΑΥΛΟΣ Πέμπτη, 16 Μαϊος 2019 18:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο καλύτερος απ' όλους ο Τσιαμούλος. Άνετος, ειλικρινής, με ενδιαφέρον για τον τόπο του. Τέτοιους ανθρώπους χριεαζόμαστε για να πάμε τον Δήμο μας μπροστά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 14:44 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΟΥΜΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΩΣΤΑ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 11:25 Σύνδεσμος σχολίου

    ξεκάθαρος νικητής του Debate ο σμυρνιώτης είχε επίπεδο και επιχειρήματα στο λόγο του! Έχει αποδείξει στα τρία χρόνια που ήταν δήμαρχος με τα έργα που έχει κάνει Ότι αξίζει να τον εμπιστευτούμε ξανά.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Έτσι να είναι και γραπτές οι απαντήσεις να βλέπουμε τις μπαρούφες των Παυλή Τζιούμη και Σμυρνιώτη όλοι έχουν το δικό τους μερίδιο απο την ευθύνη του Δήμου

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 10:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ άνετος ο Νικόλας και ας είχα αμφιβολία τι είναι μικρός ,ήρθε η ώρα σου μικρέ να φύγουν τα γερόντια .σε όλα απάντησε σωστα χωρίς σκάνδαλα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...