Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι προτάσεις του Συλλόγου Καφεστιατόρων προς τους υποψηφίους Δημάρχους Τρίπολης

Οι προτάσεις του Συλλόγου Καφεστιατόρων προς τους υποψηφίους Δημάρχους Τρίπολης

Ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας κατόπιν πρόσκλησης που έστειλε προς όλους τους υποψήφιους για τις επερχόμενες εκλογές ανακοινώνει ότι προγραμματίστηκαν οι εξής συναντήσεις: Πέμπτη 16/5  ώρα15:00 με τον κο Γουργαρη ώρα 16:00 με τον κο Σμυρνιωτη ώρα 17:00 με τον κο Τζιουμη 18:00 με κο Βοσνου. Καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου σε διευρυμένο Συμβούλιο.                               

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΦΕΣΤΙΑΤΟΡΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 

Αξιότιμε κύριε υποψήφιε για το Δήμο Τρίπολης,

                Ο Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας με έτος ίδρυσης το 1919 και επανασύστασης το 1975 είναι ένα από τα πιο Ιστορικά Σωματεία του Νομού μας.Παράλληλα, είναι ο είναι ο πολυπληθέστερος σύλλογος σε μέλη επιχειρηματιών και φυσικά σε αριθμό απασχόλησης εργαζομένων.

              Απόρροια αυτού είναι ο κλάδος μας να αποτελεί ένα από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης και προόδου της τοπικής μας οικονομίας.

            Οι επιχειρήσεις μας μέσα στη δίνη της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει η χώρα, αγωνίζονται αφενός μεν να για την ύπαρξη τους αφετέρου δε, για την διατήρηση των εργαζομένων τους και στο να μην προβούν σε απολύσεις.

              Μέσα σ΄αυτό το αρνητικό κλίμα που αντιμετωπίζουμε λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, εκτιμούμε ότι Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το Σύλλογο μας,  μπορεί να συνδράμει προς την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Εστίασης και κατ΄ επέκταση της περιοχής μας και των πολιτών.

          Σας παραθέτουμε προς ενημέρωση και σας καταθέτουμε συννημένα τα δελτία τύπου που αφορούν στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά παράλληλα και στη κατάθεση προτάσεων για αναβάθμιση της περιοχής μας.

                 Μηδαμινή επισκεψιμότητα και υποβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας:  Tο σημαντικότερο πρόβλημα  που αντιμετωπίζει η πόλη της Τρίπολης δεν είναι άλλο από αυτό της μεγάλης έλλειψης επισκεψιμότητας και της ερήμωσης.

Με βάση τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι διανυκτερεύσεις επισκεπτών που είχαμε στην Αρκαδία για το 2017 ήταν περίπου 111.000, όταν

Αντίστοιχες των όμορων νομών είναι: Στη Κορινθία 728.000 , στη Λακωνία 344.00,  στη Μεσσηνία 835.000 και τέλος για την Αργολίδα  1.028.000! Η διαφορά είναι χαοτική και βρισκόμενοι στη καρδιά της οικονομικής κρίσης αυτί διαφαίνεται περισσότερο από ποτέ.

                   Κλείσιμο διοικητικών υπηρεσιών:  Αποφασίστηκε η παύση της λειτουργίας του 11ου Συντάγματος Πεζικού και η λειτουργία της 124 Πτέρυγας Μάχης τίθεται υπό συζήτηση από τους αρμοδίους.

    Κλείνουν διάφορες υπηρεσίες (Τελωνείο, Αστυνομικά Τμήματα Λεβιδίου και Σταδίου), κλείνουν καταστήματα τραπεζών (Τρίπολη, Τρόπαια), κλείνουν οι μονάδες του Λιγνιτικού Κέντρου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και πολλά άλλα. Τελευταία δε αντιμετωπίσαμε την ψήφιση Νομοσχεδίου με το οποίο ουσιαστικά υποβαθμίζεται το Πανεπιστήμιο μας.

                    Κατάρτιση και ψήφιση νέας κανονιστικής  με την ουσιαστική συμμετοχή και γνωμοδότηση του Συλλόγου μας.

                    Επικαιροποίηση των προστίμων που δεχόμαστε στις επιχειρήσεις μας από τη Δημοτική Αρχή για παραβάσεις. Ακόμα και στη περίπτωση που θα  αθωωθεί ο επιχειρηματίας κατόπιν στο δικαστήριο, οφείλει να τα καταβάλει  τα ποσά που βεβαιώνει η Δημοτική Αρχή τα οποία για τις εποχές που διανύουμε είναι αφόρητα

                   Κατασκευή Συνεδριακού-Εκθεσιακού Κέντρου με την έννοια του πολυχώρου για διάφορες δράσεις (Συνέδρια, Συναυλίες, Αθλητικά και Κοινωνικά δρώμενα και σε περιφερειακό επίπεδο).

                   Διοργάνωση κάθε χρόνο Φεστιβάλ Αρκαδικών Γεύσεων στη Τρίπολη με θεματικές ενότητες  που αφορούν σε συνταγές μαγειρικής, παρασκευή καφέδων και ροφημάτων καθώς και ποτών-cocktails χρησιμοποιώντας και αναδεικνύοντας τοπικές Ά ύλες της Αρκαδικής Γης.

Να ενισχυθεί με την προσέλευση α.Επιχειρηματιών που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, β.Μαγείρων που θα παρουσιάζουν ευφάνταστες προτάσεις για Αρκαδικές συνταγές κάνοντας live cooking και γ.Baristas και Bartenders που θα προβάλουν τη τέχνη τους!

Παράλληλα θα κάνουν παρουσιάσεις Σύλλογοι του νομού μας, Επώνυμοι Chefs από τη χώρα μας και ειδικοί που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Εστίασης και της Διατροφής.

                    Διοργάνωση και καθιέρωση 3ήμερου γλεντιού τις Αποκριές και δη τις βραδινές ώρες με Parties από τα groups του Καρναβαλιού, Συναυλίες, Παιχνίδια και Δράσεις για παιδιά με αποκορύφωμα το ΒΡΑΔΙΝΟ Καρναβάλι της Τρίπολης τη Κυριακή. 

                    Δημιουργία κυνηγετικού Πάρκου φυλασσόμενου –και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυνηγών Ελλάδος- με παράλληλη μέριμνα για στέγαση και φροντίδα των αδέσποτων ζώων στον χώρο αυτό, για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλευση κυνηγών από όλη την επικράτεια και το εξωτερικό.

                    Ενίσχυση και καθιέρωση των αγώνων ταχύτητας στο Αεροδρόμιο Τρίπολης και παράλληλη αναβάθμιση και στήριξη των αγώνων που γίνονται σε περιφερειακό τοπικό επίπεδο (Ανάβαση Κολοσούρτη, Ανάβαση Ζυγοβιστίου) .

 Παράλληλα να καθιερωθούν αγώνες δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων που θα γίνονται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.           

                     Δημιουργία ενός φορέα σύμπραξης για τη διαχείριση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας με σκοπό ο νομός μας να γίνει ελκυστικός προορισμός για τον επισκέπτη. 

 Να προωθηθεί η μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά που έχουμε στα χέρια μας ως προς την Ιστορία της Επανάστασης και τις Ιερές Μονές μας. 

 Ενοποίηση των Αρχαιολογικών χώρων και των Μουσείων του Νομού. 

 Επιβάλεται η αναβάθμιση του Θρησκευτικού τουρισμού στη περιοχή μας. Ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα συνεργάζεται με ταξιδιωτικά πρακτορεία για την προσέλευση groups προσκυνητών και από το Εξωτερικό και θα διοργανώνει διαδρομές που θα περιλαμβάνουν όλη την Αρκαδία και τα Μοναστήρια της. Τα αξιοθέατα που έχουμε να έχουν σημάνσεις με πληροφορίες για ενημέρωση των ξένων επισκεπτών. 

   Να γίνει η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα περιλαμβάνει τα σημαντικότερα σημεία της Αρκαδίας αριθμημένα και με αναλυτικές πληροφορίες, (περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, επιχειρήσεις, μουσεία, διαδρομές, παραλίες, Χιονοδρομικά κ.α.) με βασικό σύνθημα παραδείγματος χάριν ΄΄100 σημεία της Αρκαδίας που δεν πρέπει να χάσεις΄΄,  ΄΄100 Things you don’ t want to miss in Arcadia’’, ΄΄100 top attractions and things to do in Arcadia΄΄. 

                  Σύνδεση της Τρίπολης και των γύρω περιοχών με Φυσικό Αέριο 

                  Κοινό στρατηγικό σχέδιο Ανάπτυξης της πόλης μας το οποίο θα υποστηρίξουν οι παρατάξεις και μετά το αποτέλεσμα των Εκλογών της 26ης Μαΐου και ανεξάρτητα την απόφαση του εκλογικού σώματος. Ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή με την εφαρμογή του εκλογικού νόμου  ‘‘Κλεισθένης’’ οι συνέργειες είναι επιτακτικές περισσότερο από ποτέ. 

Ο   Πρόεδρος

Δημήτριος Γ.  Κεκετσίδης

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 18:39 Σύνδεσμος σχολίου

    Μήπως να ζητηθεί και νομιμοποίηση των τσαντιριών;

  • Ότι να ναι
    Ότι να ναι Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 18:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιατί κοι να μειωθούν τα πρόστιμα; Δεν είναι πάγιο έξοδο στις επιχειρήσεις. Αν δεν παραβιάσεις τους νόμους που σου χουν επιβληθεί από το κράτος, δεν θα τιμωρηθείς.
    Εκ του πονηρου ορμωμενοι, θέλετε μικρότερα πρόστιμα για να παραβιάζεται συχνότερα τους όρους λειτουργίας των κατ/ματων σας, με σκοπό την αποκόμιση κερδους εις βάρος της ποιότητας ψυχαγωγίας και γενικότερα ζωής των κατοίκων της πόλης.

  • Νικος
    Νικος Τετάρτη, 15 Μαϊος 2019 14:01 Σύνδεσμος σχολίου

    Μην σας περάσει απο το μυαλό να βελτιώσετε την ποιότητα και τις τιμές σας!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...