Menu
RSS
Κυριακή, 28/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Καταγγελία ότι αδειάστηκαν ξανά σκουπίδια σε χωματερή του Μαινάλου!

Καταγγελία ότι αδειάστηκαν ξανά σκουπίδια σε χωματερή του Μαινάλου!

Σύμφωνα με καταγγελία της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Λεβιδίου (agoproto.wordpress.com), «την Πέμπτη 18 Απριλίου τα ξημερώματα κάποιος άδειασε μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών στην παράνομη χωματερή στην θέση Μαγούλα του Μαινάλου».

Στην καταγγελία γίνεται ειδική αναφορά σε εργολάβο και επισημαίνεται ότι οι υπεύθυνοι του δήμοι «ήταν ενήμεροι από την πρώτη στιγμή, αλλά δεν θεώρησαν αναγκαίο να ζητήσουν εξηγήσεις από το Σμυρνιώτη, άλλα δεν έκαναν και τίποτα άλλο αν εξαιρέσουμε την κίνηση του Κακκώνη να ξανακλειδώσει την μπάρα στη χωματερή».

Πιο κάτω αναφέρεται: «Στην “ πρόσκληση” του Δημάρχου να συναντηθούμε μαζί του την  Δευτέρα στο γραφείο του για να μας “εξηγήσει” τάχα, απαντάμε  ότι δεν έχουμε τίποτα να πούμε πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων γιατί είμαστε πολίτες και όχι παραγοντίσκοι του χωριού μας. Εξάλλου ο ίδιος βρέθηκε στο Λεβίδι το πρωί της Κυριακής και αν ήθελε θα μπορούσε να μιλήσει και να εξηγηθεί στους πολίτες ανοιχτά».

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Λεβιδίου ζητά από το Δήμο να καταγγείλει την σύμβαση που έχει με τον συγκεκριμένο εργολάβο. «Αν αυτό δεν γίνει σημαίνει ότι με εντολή του Δήμου ήρθαν τα σκουπίδια στην Μαγούλα» λένε και θυμίζουν ότι αυτό είχε ξαναγίνει τον περασμένο Ιανουάριο.

«Στην Ανοιχτή Συνέλευση των κατοίκων του Λεβιδίου την 29η Γενάρη 2012 (τη μαζικότερη που έχει γίνει) η απόφαση ήταν το σφράγισμα της παράνομης χωματερής στη θέση Μαγούλα για να μην χρησιμοποιηθεί ξανά από κανέναν (ούτε καν για τα απορρίμματα του Λεβιδίου και των γύρω χωριών). Με την ανοχή όλων μας η χωματερή δέχεται τα οικιακά  σκουπίδια του χωριού μας για να μην φτάσουμε στην κατάσταση της Τρίπολης και για να μην επιβαρύνουμε άλλες χωματερές ακολουθώντας τη γνωστή τακτική, ''μακριά απ την πόρτα μας κι όπου να ναι'' . Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχτούμε τα σκουπίδια άλλων διαμερισμάτων, αλλά ούτε και φραγκάτων ιδιωτών» αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πολιτικό θέμα, ότι τα σκουπίδια μπορούν να φέρουν πολλά έσοδα και πολλές θέσεις εργασίας στους Δήμους. Παρόλα αυτά οι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί δίνουν την διαχείριση στους ιδιώτες και μάλιστα στους μεγαλοεργολάβους.  Θα φτάσουμε να πληρώνουμε πανάκριβα τους ιδιώτες να μας μαζεύουν τα σκουπίδια και αυτοί να έχουν τρελά κέρδη από την διαχείρισή τους υποβαθμίζοντας κιόλας το περιβάλλον με τις ευλογίες βέβαια της πολιτείας. 

 Με κάθε ευκαιρία θα υπενθυμίζουμε ότι η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ο κίνδυνος για την υγεία μας, και η πιθανότητα πυρκαγιάς στο Μαίναλο το καλοκαίρι δε μας επιτρέπουν να συμβιβαστούμε με τις απάνθρωπες πολιτικές τους και τις “προσωρινές” τους λύσεις.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει τώρα η ρίψη απορριμμάτων σε παράνομες χωματερές.

Να δουλέψει επιτέλους ανακύκλωση και κομποστοποίηση και να μαζεύονται τακτικά τα σκουπίδια της περιοχής.

Οποιαδήποτε μόνιμη λύση πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη και λειτουργική και να μην επιβαρύνει περιβαλλοντικά την περιοχή μας αλλά ούτε και οικονομικά τους δημότες μέσω αυξήσεων των δημοτικών τελών.

Τέρμα πια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Χρέος μας να αντισταθούμε.

Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και στις ΣΔΙΤ.

Να ακυρωθούν όλες οι συμβάσεις παραχώρησης στους ιδιώτες.

Δημόσια έργα βελτίωσης και ανάπτυξης των κοινωνικών υποδομών, με υλοποίησή τους από έναν δημόσιο φορέα κατασκευών με εργατικό έλεγχο.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...