Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το έργο της για την ανάπτυξη της Αρκαδίας παρουσίασε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Το έργο της για την ανάπτυξη της Αρκαδίας παρουσίασε η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων

Στις 22 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης, η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, πραγματοποίησε την Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση.

Μετά από την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού ο Πρόεδρος κ. Ζαραφέτας είπε: «Η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων ιδρύθηκε για να συσπειρώσει και να συνενώσει τις δυνάμεις αυτές, που πιστεύουν στο Αρκαδικό ιδεώδες και είναι επιφορτισμένες με θέληση και με πάθος να εργαστούν χωρίς προσωπικό όφελος και χωρίς κομματική ταυτότητα, με στόχο την Ανάπτυξη της Αρκαδίας, συνεργαζόμενη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Εκκλησία.

Είμαστε το μοναδικό Αρκαδικό σωματείο, που μπορεί να γίνει κάποιος μέλος της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων με μια απλή αίτηση να διεκδικήσει ακόμα και την Προεδρεία της Ένωσης, πάντα με Δημοκρατικούς Κανόνες και διαφάνεια.

Καλούμε όλους τους Απανταχού Αρκάδες να συσπειρωθούν και να αγκαλιάσουν με αγάπη αυτό το Πατριωτικό σωματείο ώστε αν γίνει μια μεγάλη δύναμη για να βοηθήσουμε τη μάνα γη Αρκαδία!!

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος είπε:

Σήμερα παρουσιάζουμε ένα πολυσήμαντο έργο, που είναι κι έργο δικό σας:

Με δυναμική παρέμβαση της Π.Ε.Α. κρατήσαμε το ιστορικό 11ο Σ.Π. στην Τρίπολη χωρίς καμμία βοήθεια από τους Αρκάδες πολιτικούς.

Πετύχαμε την χωροθέτηση του στρατιωτικού αεροδρομίου να λειτουργήσει και ως πολιτικό.

Οργανώσαμε το 8ο Αρκαδικό γλέντι στην Αθήνα, το οποίο έγινε βίωμα στα νιάτα της Αρκαδίας και δημιουργούμε μια μεγάλη επικοινωνία των Αρκάδων.

Οργανώσαμε την 3η Ημερίδα κατά των Ναρκωτικών – η μάστιγα του Αιώνα (για το συνάνθρωπο).

Δυναμική παρουσία και διαμαρτυρία στα μέσα μαζικής επικοινωνίας για α) το δρόμο Τρίπολης-Άστρους, β) Κυβέρι-Λεωνίδιο και γ) Παράκαμψη Λαγκαδίων.

Είμαστε η μοναδική Ένωση στην Αρκαδία, όπου με τον ακούραστο κι ευφυέστατο Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιανανκούρα και με τους φλογερούς και ακούραστους Μητροπολίτες κκ Ιερεμία και κκ Αλέξανδρο, οι οποίοι πέραν από τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα και το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο που συντελούν για το συνάνθρωπο, στηρίζουν δυναμικά το πρόγραμμα της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για την Ανάταση του Χριστιανικού αισθήματος και Ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, το Άγιο Όρος της Πελ/σου, που στόχο έχει την ένταξη της Αρκαδίας στο Πνευματικό – Θρησκευτικό Τουρισμό της Ελλάδος. Μέσα στα πλαίσια αυτά διοργανώσαμε την 5η Ημερίδα στην ιστορική Ιερά Μονή Καλτετζών, με τη συνεργασία του Δημάρχου Τριπόλεως κ. Ιωάννου Σμυρνιώτη.

Το γεγονός όμως ήταν η οργάνωση της 6ης Ημερίδας, στην καρδιά της Αθήνας, στην Παλιά Βουλή, σε συνδιοργάνωση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα με σύνθημα «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ».

Προτάσεις από το Δ.Σ.:

Οργάνωση Ημερίδας στις 24.5.2013 μαζί με το Τ.Ε.Ι. Αθηνών, την Ένωση Ξενοδόχων Αρκαδίας και την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, με θέμα την Τουριστική Ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Αρκαδία μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Αρκαδίας – με 4 προσυνέδρια σε Λεωνίδιο, Άστρος, Δημητσάνα, Βυτίνα. Στόχος μας η βιώσιμη ανάπτυξη Κυνουρίας-Γορτυνίας.

Συνέχιση του θρησκευτικού τουρισμού με την 7η Ημερίδα στο Δήμο Μεγαλουπόλεως και την 8η στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

Πρόταση δημιουργίας Αρκαδικού Τύπου με πλήρες Αρχείο των Εφημερίδων. 

Αποστολή επιστολής στον Πρωθυπουργό και στον αρμόδιο Υπουργό με αίτημα όπως στηριχθεί οικονομικά ο Επαρχιακός Τύπος, ο οποίος είναι ιστός της Επαρχιακής Κοινωνίας.

Εκτέλεση της υπάρχουσας απόφασης για την άρδευση του Κάμπου Δήμου Βορείας Κυνουρίας από τον Ανάβαλο.

Απόρριψη του Ταμιευτήρα Τάνου, τον οποίο θεωρούμε καταστροφικό για την περιοχή.

Ανάπτυξη Φαραγγιών Τάνου και Λάδωνα, καθώς και της Λίμνης Λάδωνα.

Προτάσεις  Μελών της Γ.Σ.:

Πρόταση Πάικου Αναστόπουλου για Βελτίωση και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ιερά Μονή Καρυάς.

Πρόταση καθηγήτριας Μαντουβάλου Μαρίας για τη δημιουργία του Μεγάρου των Αρκάδων.

Πρόταση Σταύρου Καμπουρολιού για επισκευή Λιμανιών Άστρους και Πλάκας και τη μελέτη του δρόμου Λεωνιδίου-Μονεμβασιάς, καθώς και το έργο του Ανάβαλου.

Πρόταση Γεώργιου Ξυγιαννάκη & Δημητρίου Κοΐνη για μη κατασκευή του φράγματος του Τάνου, που θα είναι καταστροφικό για την περιοχή γιατί δεν υπάρχει νερό. Ο κάμπος του Άστρους μόνο από τον Ανάβαλο μπορεί αν τροφοδοτηθεί.

Τέλος ο Αντώνιος Δρεμέτσικας έπλεξε το εγκώμιο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων και ιδιαιτέρως του ιδρυτή της Ένωσης και Προέδρου Γεώργιου Ζαραφέτα, ο οποίος με μεγάλη προσωπική παρουσία βοηθάει και εργάζεται για το έργο της Ένωσης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Κωνσταντίνος Καλύβας, εκδότης της εφημερίδας Γορτυνίας και πρόεδρος του επαρχιακού τύπου.

Μετά από εποικοδομητική συζήτηση όλα τα θέματα εγκρίθησαν ομόφωνα από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και ευχαρίστησαν τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου για το έργο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...