Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ψηφίστηκαν 200.000 € για να απομακρυνθούν πριν το Πάσχα όλα τα σκουπίδια από την Τρίπολη!

Ψηφίστηκαν 200.000 € για να απομακρυνθούν πριν το Πάσχα όλα τα σκουπίδια από την Τρίπολη!

Το ζήτημα της εντατικοποίησης αποκομιδής των απορριμμάτων της Τρίπολης συζητήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Αυτό το οποίο αποφασίστηκε είναι να υπογραφεί μία προγραμματική σύμβαση, ανάμεσα στην αιρετή Περιφέρεια, στο Δήμο Τρίπολης και στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Σκοπός αυτής της σύμβασης είναι να διευκολυνθεί ο δήμος να απομακρύνει μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων από την πόλη, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Το κόστος για την υλοποίηση αυτής της σύμβασης φτάνει τα 200.000 ευρώ.

«Είναι αναγκαία η σύμβαση, γιατί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχει ένα αίτημα που κάνει ο δήμος, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, διότι πλέον οι συνθήκες αλλά και τα καιρικά φαινόμενα, δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα» είπε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.

Το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, είπε η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου. Δεν μπορεί να γίνει άλλη προγραμματική για το ίδιο έργο, ξεκαθάρισε. Στη συνέχεια, είπε, ότι θα γίνει διακήρυξη και μετά το θέμα θα πάει στην Οικονομική Επιτροπή που θα αποφασίσει για την τιμή και τα άλλα επιμέρους οικονομικά στοιχεία του έργου.

«Προβληματιστήκαμε αν έπρεπε να έρθουμε στο σημερινό συμβούλιο» είπε ο Νίκος Γόντικας του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι ο μόνος λόγος της παρουσίας τους, είναι να μην κάνει Πάσχα η Τρίπολη με σκουπίδια και να μην επιβαρυνθεί η υγεία του λαού. Επέρριψε ευθύνες σε Δήμο και Περιφέρεια που τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος φταίει και ποιος θα διαχειριστεί τα κονδύλια. Είπε ότι έχουν ίδια πολιτική για το θέμα αυτό. Στη συνέχεια, είπε ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει και τέλος τόνισε ότι θα καταψηφίσουν τη σύμβαση.

Για σοβαρές ευθύνες σε όλους αυτούς που κυβέρνησαν τον τόπο, μίλησε ο Νίκος Πατσαρίνος του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά, είπε ότι στο θέμα αυτό δεν χωράνε άλλα παιχνίδια, με αδιαφάνεια και κάτω στο τραπέζι. «Το πρόβλημα είναι οξυμμένο και πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά όχι μόνιμα ως έκτακτη ανάγκη, πρέπει να σοβαρευτούμε και να απαιτήσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα δράσεων για το μεσοδιάστημα, αλλιώς θα βρούμε πάλι το πρόβλημα μπροστά μας», είπε.

Ο Λάμπρος Μπούκλης των Οικολόγων Πράσινων είπε ότι «το πρόβλημα για να λυθεί θέλει υπεύθυνη στάση από όλους, το ζητούμενο είναι η αλληλοκατανόηση, πρέπει να μπούμε στη θέση του δημάρχου που δεν έχει εναλλακτική λύση και να μπούμε στη θέση της περιφέρειας που περιμένει λύση από το διαγωνισμό. Πρέπει να ακολουθήσουμε κατά γράμμα στο ήδη ψηφισμένο Περιφερειακό Σχεδιασμό. Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο αν όλοι καταλάβουμε ότι έχουμε ευθύνη».

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος ανέλυσε τα δεδομένα και είπε ότι θα γίνει και δεύτερος διαγωνισμός, για να μην υπάρξει κανένα κενό στη μεταφορά.

Η σύμβαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Όχι ψήφισαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, λευκό ψήφισε ο Πατσαρίνος του ΣΥΡΙΖΑ και παρών ο Μπούκλης των Οικολόγων. Θετικά ψήφισαν οι παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι των παρατάξεων Τατούλη και Δράκου. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...