Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κοντά στους αγρότες ο Κώστας Τζιούμης | Οι δεσμεύσεις για τον πρωτογενή τομέα - Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα στην Αλέα (εικόνες)

Κοντά στους αγρότες ο Κώστας Τζιούμης | Οι δεσμεύσεις για τον πρωτογενή τομέα - Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα στην Αλέα (εικόνες)
Με την φράση ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τον μοχλό ανάπτυξης για τον δήμο μας από τον επικεφαλής της παράταξης Τρίπολη Αύριο κ. Κώστα Τζιούμη ξεκίνησε η χθεσινή εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο Αλέα Τεγέας.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της παράταξης για την στήριξη της αγροτικής παραγωγής του δήμου. Ο κ.Τζιούμης συνοδευόμενος από έμπειρα στελέχη της παράταξης σε θέματα αγροτικής παραγωγής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα του εκσυγχρονισμού της υπαίθρου.

Σύμφωνα με τον κ.Τζιούμη η βασική στόχευση είναι η βελτίωση των υποδομών,αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρική προστασία  επίσης η εκπαίδευση των παραγωγών , ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας , η μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της δημιουργίας ισχυρών ομάδων παραγωγών μειώνοντας αποτελεσματικά το κόστος παραγωγής.

Παράλληλα τονίστηκε η σημασία της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων τόσο στις εγχώριες όσο και εξωγενείς αγορές. Παράλληλα επισημάνθηκε η δημιουργία ενός σύγχρονου τεχνολογικού μηχανισμού ενημέρωσης του δήμου σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί μειώνοντας σημαντικά την γραφειοκρατία. Επίσης προτάθηκε η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων συμβάλλοντας στην  μείωση των δαπανών για την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών , την αξιοποίηση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας αξιοποιώντας τα  υποπροϊόντα των καλλιεργειών.

Τέλος τονίστηκε η σημασία ολοκλήρωσης του αρδευτικού έργου στη λίμνη της Τάκας. Καθώς αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας μειώνοντας το κόστος παραγωγής και ενισχύοντας την επισκεψιμότητα της περιοχής αφού αποτελεί ένα σπάνιο οικοσύστημα.

1 σχόλιο

  • Giorgos@yahoo.com
    Giorgos@yahoo.com Κυριακή, 19 Μαϊος 2019 18:09 Σύνδεσμος σχολίου

    Από το πολύ ενδιαφέρον του κ. ΤΖΙΟΥΜΗ για τους αγρότες στην φώτο κοιτάει την ώρα για να φύγει....

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...