Menu
RSS
Κυριακή, 16/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αντωνία Γιαννούλη: «Καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς»

Αντωνία Γιαννούλη: «Καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς»
«Σε όσους διστάζουν να μας εμπιστευτούν επειδή δεν είμαστε δοκιμασμένοι θα έλεγα ότι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς» επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης, επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», Αντωνία Γιαννούλη, στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αναλύει το πρόγραμμα του συνδυασμού της, επικεντρώνει στην κοινωνική.
ΑΝΤΩΝΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ «Σε όσους διστάζουν να μας εμπιστευτούν επειδή δεν είμαστε δοκιμασμένοι θα έλεγα ότι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς» επισημαίνει η υποψήφια δήμαρχος Τρίπολης, επικεφαλής της «Μαντινειακής Συμπολιτείας», Αντωνία Γιαννούλη. Αναλύει το πρόγραμμα του συνδυασμού της, επικεντρώνει στην κοινωνική και οικονομική παρέμβαση του δήμου και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι «οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δύναμη όλα αυτά να τα πραγματώσουμε».
«Στην κορυφή της ιεράρχησης των στόχων μας είναι να το μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, θέρμανση και νερό, κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη και περίθαλψη
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Φώτη Παπούλια
 
• Γιατί οι δημότες να προτιμήσουν τη «Μαντινειακή Συμπολιτεία» και όχι «δοκιμασμένους» συνυποψήφιους;
Ολοι οι συνυποψήφιοι στη διεκδίκηση του δήμου είναι στον έναν ή τον άλλον βαθμό αυτό που λέμε «δοκιμασμένοι». Ομως είναι αλήθεια ότι οι δοκιμασμένες αυτές επιλογές συνθέτουν ένα σύστημα που επί χρόνια στάθηκε όχι μόνο ανίκανο αλλά κυρίως αδιάφορο απέναντι στα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Ενα δημαρχοκεντρικό μοντέλο ωφέλιμο ίσως για κάποιους, σίγουρα όμως όχι για την πλειοψηφία. Αυτό πού εμείς αντιτάσσουμε είναι η προοπτική ενός δήμου στα χέρια των δημοτών, με δημοκρατία, συναπόφαση και διαφάνεια. Σε όποιους διστάζουν να μας εμπιστευτούν επειδή δεν είμαστε δοκιμασμένοι, θα έλεγα ότι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις κάποιον είναι να τον εμπιστευτείς.
• Οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν έντονα πολιτικοποιηθεί. Θα επηρεάσει αυτό την ψήφο των δημοτών;
Είναι νομίζω αυταπόδεικτο για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας ότι τα οξυμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον τόπο, όπως η φτωχοποίηση του πληθυσμού, η ανεργία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.λπ., δεν είναι παρά αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών, συνεπώς μόνο πολιτικές λύσεις θα μπορούσαν να τα αντιπαλέψουν. Η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία εκ των πραγμάτων είναι ή θα έπρεπε να είναι στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών μαχών, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Πιστεύω ότι η ψήφος των δημοτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εκφράσει σε μεγάλο βαθμό το γενικό πολιτικό κλίμα.
• Ποιες αλλαγές θα δρομολογήσετε σε έναν δήμο η οικονομία του οποίου βασίζεται στις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες;
Η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης θα λέγαμε ότι υποφέρουν από έναν ιδιότυπο απομονωτισμό που έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή των ανθρώπων. Μια σημαντική συνθήκη για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η τουριστική ανάπτυξη με στόχευση σε προνομιακούς για την περιοχή μας τομείς όπως ο πολιτιστικός, ο συνεδριακός, ο θρησκευτικός ή ο φυσιολατρικός τουρισμός, η διοργάνωση αθλητικών γεγονότων κ.λπ. Σημαντικό μέτρο με άμεσο θετικό αντίκτυπο και στις επιχειρήσεις μπορεί να είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς αγροτικού τομέα, με προγράμματα προώθησης των τοπικών προϊόντων, κυρίως των ΠΟΠ, με ίδρυση δημοτικών μονάδων συσκευασίας, συμμετοχή των επαγγελματικών φορέων σε συνέδρια ή σε φόρουμ για απόκτηση τεχνογνωσίας.
• Τι θα κάνετε με το μεγάλο ζήτημα των απορριμμάτων;
Τα απορρίμματα, που στο παρελθόν μεταφέρονταν στον ΧΥΤΑ Φυλής με δυσθεώρητο οικονομικό κόστος, σήμερα καταλήγουν σε παράνομη χωματερή στην περιοχή Αγ. Τριάδα, με τραγικές οικολογικές και υγειονομικές συνέπειες. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι κατεξοχήν πολιτικό θέμα και σαν τέτοιο το αντιμετωπίζουμε κι εμείς. Η θέση μας είναι ότι υπάρχει λύση που είναι οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και νομικά η ενδεδειγμένη και δεν είναι άλλη από μια σειρά μέτρων όπως η επαναχρησιμοποίηση των υλικών, η διαλογή στην πηγή, η ανακύκλωση-κομποστοποίηση και η τελική διάθεση σε ΧΥΤΥ με ευθύνη του δήμου και όχι των ιδιωτών για τους οποίους η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί πεδίον δόξης λαμπρό ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, πεδίον πλουτισμού λαμπρό.
• Στην εποχή της ανθρωπιστικής κρίσης, ποιες θα είναι οι κοινωνικές παρεμβάσεις σας;
Στην κορυφή της ιεράρχησης των στόχων μας είναι να το μην υπάρχει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό, θέρμανση και νερό, κανένας άνθρωπος χωρίς τροφή, στέγη και περίθαλψη. Υπάρχουν προτάσεις που επεξεργαζόμαστε, όπως η καθιέρωση δημοτικών υποτροφιών με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, η παροχή νομικής στήριξης σε δημότες σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Τρίπολης, η δημιουργία Δημοτικού Ωδείου, η επιδότηση καυσίμων σε ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, το ενισχυτικό επίδομα σε πάσχοντες και βέβαια η ενίσχυση και πραγματική λειτουργία κοινωνικών ιατρείων, φροντιστηρίων και κοινωνικών παντοπωλείων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα μας δώσουν τη δύναμη όλα αυτά να τα πραγματώσουμε.

2 σχόλια

  • χικ
    χικ Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην υγεια μας...... χικ χικ

  • Γόης της πέτρινου πλατεία...
    Γόης της πέτρινου πλατεία... Τρίτη, 13 Μαϊος 2014 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγώ θα ψηφίσω την γιαννουλη διοτι ειναι όμορφη. Τους βαρέθηκα τους γέρους ως δημάρχους. Ας ανοίξει το μάτι μας λιγο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...