Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την Τρίτη η απόφαση για το νέο Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Την Τρίτη η απόφαση για το νέο Δήμαρχο Μεγαλόπολης

Την Τρίτη 19 Αυγούστου θα έχουμε την απόφαση του εκλογοδικείου για το ποιος θα είναι τελικά ο νέος Δήμαρχος Μεγαλόπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης τότε θα βγεί η επίμαχη απόφαση σχετικά με την ένσταση που έχει γίνει από τον Παναγιώτη Μπούρα και την αντένσταση που ακολούθησε από τον κ.Παπαδόπουλο.



Κανένας βέβαια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει η να έχει την παραμικρή ιδέα για το περιεχόμενο της απόφασης. Παρόλο που πολλοί στην Μεγαλόπολη ισχυρίζονται  ότι ξέρουν η έχουν άποιες πληροφορίες , ακόμα και οι ίδιοι οι επικεφαλής των 2 συνδυασμών δεν γνωρίζουν η δεν έχουν καμία απολύτω ένδειξη για την απόφαση.

Όλοι βέβαια θεωρούν ότι θα είναι νικητές αλλά είναι προφανές ότι ένας θα νικήσει.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας παρουσιάζει σήμερα 2 έγγραφα από τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου, το υπόμνημα που κατατέθηκε στο δικαστήριο και το κέμενο της αντένστασης.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΜΠΟΥΡΑ ΖΗΤΑΕΙ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Από το κείμενο του υπομνήματος έχουμε ξεχωρίσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι στο οποίο η νομική ομάδα ζητάει να βγεί άκυρη – απαράδεκτη  ολόκληρη η ένσταση του κ. Μπούρα. Συγκεκριμένα από την  πλευρά Παπαδόπουλου υποστηρίζουν ότι η ένσταση του Παναγιώτη Μπούρα πρέπει να κυρυχθεί απαράδεκτη γιατί στρέφεται κατά λάθους απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τριπόλεως.

Διαβάστε παρακάτω το επίμαχο κομμάτι….

¨Η ένσταση του αντιδίκου είναι απαράδεκτη προεχόντως διότι στρέφεται αποκλειστικά και μόνον κατά της υπ” αριθμ. 29/2014 Αποφάσεως του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τριπόλεως. Σύμφωνα με το άρθρο 47 παρ. 1 του ν. 3852/2010, η ένσταση ”στρέφεται κατά της απόφασης με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και οι επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί βάσει του σχετικού πίνακα των αποτελεσμάτων, ο οποίος ενσωματώνεται σε αυτήν.” Η ένσταση όμως στρέφεται όχι κατά της απόφασης με την οποία τελικώς ανακηρύσσονται οι εκλεγέντες υποψήφιοι, δηλαδή της απόφασης υπ” αριθμ. 31/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τριπόλεως, αλλά αποκλειστικά και μόνον κατά της προηγούμενης αυτής απόφασης 29/2014 του ιδίου Δικαστηρίου. Επισημαίνουμε ότι η μη προσβληθείσα υπ” αριθμόν 31/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τριπόλεως διαφέρει ουσιωδώς από την υπ” αριθμ. 29/2014 του ίδιου Δικαστηρίου, σε τέτοιον μάλιστα βαθμό ώστε να καθίσταται aliud σε σχέση με την τελευταία. Συγκεκριμένα, με την μη προσβληθείσα υπ” αριθμ. 31/2014 απόφαση μεταβάλλεται ο αριθμός των εδρών που λαμβάνουν ο επιτυχών και οι επιλαχόντες συνδυασμοί στην εκλογική περιφέρεια Μεγαλόπολης από δέκα οκτώ (18) σε δέκα εννέα (19) με επακόλουθο αποτέλεσμα να υπάρχει μεταβολή πέραν του αριθμού των εδρών και στα πρόσωπα των επιτυχόντων και επιλαχόντων συμβούλων. Το ίδιο ισχύει και για την εκλογική περιφέρεια Φαλαισίας , στην οποία οι έδρες διορθώνονται από επτά (7) σε έξι (6), με αποτέλεσμα ο επιτυχών συνδυασμός “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ” να λαμβάνει 3 έδρες αντί για 4 έδρες και να μην εκλέγεται ως τακτικός δημοτικός σύμβουλος ο κ. Ρουμπάλας Γεώργιος. Δεν πρόκειται άρα για απλές διορθώσεις κ.λπ. που επέφερε η μη προσβληθείσα απόφαση στην προσβληθείσα, αλλά για ουσιώδεις μεταβολές, αφού τόσο η κατανομή εδρών σε δύο εκλογικές περιφέρειες όσο και οι υποψήφιοι που τελικώς εκλέγονται σε αυτές ορίζονται στην μη προσβληθείσα απόφαση 31/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Τρίπολης. Πρέπει λοιπόν η ένσταση να απορριφθεί ως απαράδεκτη.¨

Διαβάστε στην συνέχεια κα τα 2 έγγραφα……

ΑΝΤΕΣΤΑΝΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

http://kafeneio-megalopolis.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...