Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Όλα στο φως για τη διαχείριση των απορριμμάτων» ζητά ο Βουδούρης

«Όλα στο φως για τη διαχείριση των απορριμμάτων» ζητά ο Βουδούρης
Σύμφωνα με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» του Οδυσσέα Βουδούρη, «στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπενθυμίσαμε ότι δεν πρέπει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να υπάρξουν δεσμεύσεις για την επόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας, λίγες μέρες πριν τις Περιφερειακές εκλογές. Ένα τεράστιο έργο, που δεσμεύει τον τόπο για τα επόμενα τουλάχιστον 28 χρόνια, με πολλά στοιχεία του να παραμένουν αδιευκρίνιστα, δεν μπορεί να προχωρήσει. Ζητήσαμε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη του διαγωνισμού και τα προβλήματα που έχουν αναδειχτεί.
Δυστυχώς, ο κ. Τατούλης αρνήθηκε την ενημέρωση. Διακήρυξε για άλλη μια φορά ότι ο διαγωνισμός προχωρά «κανονικά» παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η έγκριση των Περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο, όπως είχε υποσχεθεί για τις 25 Μαρτίου! Επίσης είναι γνωστό ότι όλα έγιναν βιαστικά και ελλειμματικά στη φάση της διαβούλευσης με τους φορείς και την κοινωνία.
 
Υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική εμπειρία από την εξέλιξη του έργου των αυτοκινητοδρόμων στη χώρα μας, που έγινε με παρόμοιο τρόπο «ΣΔΙΤ» και τα αποτελέσματα του (πανάκριβοι για τους πολίτες, καθυστερήσεις, μειώσεις αντικειμένων) τα «γευόμαστε» ακόμα και στην περιοχή μας.
 
Για τους λόγους αυτούς, για το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων ζητάμε:
·         Να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις με όλα τα στοιχεία και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
·         Να μην δεσμεύσει την Περιφέρεια ο απερχόμενος περιφερειάρχης για ένα τεράστιο έργο που αφορά τα επόμενα τουλάχιστον 28 χρόνια.
·         Να μην αλλάξει το Υπουργείο και η Περιφέρεια με αποσπασματικές και κατά το δοκούν αποφάσεις τα όποια στοιχεία του διαγωνισμού που θα ωφελήσουν περαιτέρω την προσωρινή ανάδοχο εταιρεία και όχι το κοινωνικό σύνολο.
 
Δέσμευση της παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα» είναι και παραμένει η ακύρωση μιας απόπειρας που καθυποτάσσει το συλλογικό συμφέρον στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους. Δεν θα δεχτούμε για άλλη μια φορά, την προώθηση μερικών και κατ’ επιλογή λύσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που θ’ ανακυκλώνει το ήδη οξυμένο πρόβλημα που υπάρχει και θα το μεταθέτει στο μέλλον.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...