Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Βυτίνα - «Λέω όχι στο κάπνισμα» με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Βυτίνα - «Λέω όχι στο κάπνισμα» με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου
Χθες Τρίτη 31 Μαΐου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.


Με την ευκαιρία αυτή, το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, η Δημόσια βιβλιοθήκη Βυτίνας και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αρκαδίας «Ανέλιξη» διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 και ώρα 10:00 π.μ. στην Δημόσια Βιβλιοθήκη Βυτίνας εργαστήριο για τα παιδιά του Δημοτικού με θέμα:

«Λέω όχι στο κάπνισμα»

Σκοπός του εργαστηρίου είναι η δημιουργία αντικαπνιστικής αφίσας, ώστε να ενώσουμε τη φωνή μας με τους μικρούς μαθητές και να δώσουμε το μήνυμα λέγοντας όλοι μαζί, ένα δυνατό «όχι στο κάπνισμα».

Τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα για την Ελλάδα δείχνουν αύξηση του αριθμού των παιδιών που πειραματίζονται με το τσιγάρο σε όλο και μικρότερη ηλικία.

Η πρώτη επαφή με το τσιγάρο φαίνεται πως για αρκετά παιδιά γίνεται στην ηλικία των 11 ετών. Ταυτόχρονα, πάνω από τα μισά παιδιά εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα τόσο στο σπίτι όσο και σε κλειστούς δημόσιους χώρους.

Το κάπνισμα μπορεί να αποτραπεί, αν υιοθετηθούν και εφαρμοστούν σε ευρεία κλίμακα στρατηγικές πρόληψης στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα.

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΕ Αρκαδίας σταθερά, σε ετήσια βάση, σχεδιάζει και υλοποιεί σε συνεργασία με τους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα προγράμματα πρόληψης του καπνίσματος και άλλων βλαπτικών συμπεριφορών, τόσο για μαθητές Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχος της Πρόληψης είναι μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες να εξοπλιστούν τα παιδιά με γνώσεις , στάσεις και δεξιότητες που θα τα βοηθήσουν να προστατεύουν τον εαυτό τους και την υγεία τους λέγοντας «όχι».

Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί το έργο της Πρόληψης ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα σχολείο που θα λέει όχι στο κάπνισμα, και μια κοινωνία από ανθρώπους που θα μπορούν να ζουν, να δημιουργούν και να χαίρονται χωρίς να καπνίζουν!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...