Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Εκλογές 2015: Οι σίγουρες βουλευτικές υποψηφιότητες και τα ερωτηματικά στην Αρκαδία!

Εκλογές 2015: Οι σίγουρες βουλευτικές υποψηφιότητες και τα ερωτηματικά στην Αρκαδία!
Αν και είναι πιθανό να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές ακόμα και στις 25 Ιανουαρίου του 2015, το προεκλογικό σκηνικό στην Αρκαδία, παραμένει … θολό.


Το μόνο βέβαιο είναι στην Αρκαδία θα εκλεγούν τρεις βουλευτές. Τα τρία πρώτα κόμματα σε ψήφους στην Αρκαδία, θα εκλέξουν από έναν βουλευτή. Στις προηγούμενες εκλογές, τα τρία πρώτα κόμματα στο νομό μας, ήταν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και εξέλεξαν από έναν βουλευτή, τους Λυκουρέντζο, Ζαχαριά και Κωνσταντινόπουλο.

Πως διαμορφώνονται τα ψηφοδέλτια έως τώρα; Ουσιαστικά, μόνο η ΝΔ έχει έτοιμο ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία και μάλιστα ένα ψηφοδέλτιο πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό, κατά κοινή ομολογία.

Τα άλλα κόμματα ακόμα … ψάχνονται, είναι βέβαιο ότι όλες οι εξελίξεις θα τρέξουν όταν οριστικοποιηθεί ότι θα γίνουν εκλογές.

Αναλυτικά …

ΝΔ – Υποψήφιοι βουλευτές θα είναι –εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- οι Βλάσης, Λυκουρέντζος, Παναγιωτόπουλος, Τατούλη και Τσίρμπας (με αλφαβητική σειρά).

ΣΥΡΙΖΑ – Σίγουρο είναι ότι θα είναι πάλι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Ζαχαριάς. Για τις άλλες θέσεις δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί τίποτα. Στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι ήταν ακόμα οι Γιαννούλη (νυν δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τρίπολης), Αλεξανδρής, Παπαζαχαρίας και Μάνος.

ΠΑΣΟΚ – Κι εδώ μόνος σίγουρος είναι ο νυν βουλευτής και εν ενεργεία υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Για τις άλλες θέσεις, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι ήταν οι Τσιλιβής, Τομαράς, Μπρακουμάτσου (νυν δημοτική σύμβουλος Τρίπολης) και Αθανασόπουλος.

Χρυσή Αυγή – Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία, που την προηγούμενη φορά είχε υποψήφιους τους Σκαντζό, Γεωργακόπουλο και Ηλιοπούλου.

Ανεξάρτητοι Έλληνες – Κι εδώ, το τοπίο παραμένει θολό για την Αρκαδία. Στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι ήταν οι Πονηράκος, Κούλης (δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας), Δαλιάνης, Πανοπούλου και Μέλλου.

ΚΚΕ – Στο ΚΚΕ ποτέ δεν έπαιζαν ρόλο τα ονόματα, αφού όλα τα μέλη είτε είναι είτε δεν είναι υποψήφιοι «τρέχουν» το ίδιο για το κόμμα. Στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι στην Αρκαδία ήταν οι Γόντικας, Παγανός, Πανούση, Καρβέλας, Αδάμης.

Το Ποτάμι – Το κόμμα δεν ήταν ποτέ ξανά υποψήφιο σε βουλευτικές εκλογές, άρα το ψηφοδέλτιο του είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό στην Αρκαδία. Το πιο γνωστο στέλεχος είναι ο Μάκης Παπούλιας από το Ψάρι που ήταν υποψήφιος και στις ευρωεκλογές. Επίσης, από την Αρκαδία έλκει την καταγωγή του ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Αλέξανδρος Μαλλιάς, με παππού από τη Δημητσάνα και μητέρα από τη Στεμνίτσα. Για το Ποτάμι έχει ακουστεί κατά καιρούς και το όνομα του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Ρουμελιώτη.

Για να θυμηθείτε τη σταυροδοσία των εκλογών του 2012, στην Αρκαδία, πατήστε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...