Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Εκλογές 2015: Η πιθανότερη ημερομηνία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος!

Εκλογές 2015: Η πιθανότερη ημερομηνία αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος!
- Οι ανεξάρτητοι βουλευτές ¨δείχνουν" κάλπες και όχι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με τη στάση τους
- Αναμένεται κίνηση – ματ του Α. Σαμαρά προς τη ΔΗΜΑΡ, ωστόσο απαιτούνται και ψήφοι από τους ΑΝΕΛ
- Δύσκολα θα "σπάσουν" οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες λένε υψηλόβαθμα στελέχη που προετοιμάζονται για εκλογές
Στην πολιτική ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ, απαντούσαν έμπειροι βουλευτές μετά την χθεσινή δεύτερη ψηφοφορία η οποία έδειξε ότι απαιτούνται ακόμη 12 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αποφυγή των εκλογών.
Τα δεδομένα ως αυτή τη στιγμή ωστόσο δείχνουν ότι ως την επόμενη εκλογή, ακόμη και εάν μια τετράδα, κατ' άλλους πεντάδα βουλευτών, αλλάξει στάση και αντί "παρών" ψηφίσει υπέρ του Σταύρου Δήμα και πάλι τα... νούμερα δεν βγαίνουν. Δηλαδή, κάποιοι, πάντα με τα έως τώρα δεδομένα, μετρούν τα... κουκιά και δίνουν ένα ταβάνι στους 175 βουλευτές, κοντά στην εκλογή, αλλά και μακριά κατά πέντε κρίσιμες ψήφους, αρκετές ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές.
Κάπως έτσι ήδη υψηλόβαθμα στελέχη προετοιμάζονται για εκλογές και μάλιστα συζητούν έντονα την 1η Φεβρουαρίου ως την πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους.
Όλα τα βλέμματα πλέον βρίσκονται στον Α. Σαμαρά με πολλούς να αναμένουν μια νέα και όπως τη χαρακτηρίζουν "γενναιότερη" πρωτοβουλία από μέρους του Πρωθυπουργού. Στο σημείο αυτό να υπογραμμιστεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit θα αναληφθεί από τον πρωθυπουργό πρωτοβουλία με αποδέκτη κυρίως την ΔΗΜΑΡ.
Τα όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να τα πει στο διάγγελμα της περασμένης Κυριακής αλλά την τελευταία στιγμή αποφασίσθηκε να κρατήσει αυτό το χαρτί ως άσσο στο μανίκι του.
Η κίνηση Σαμαρά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει θεσμικά χαρακτηριστικά και θα απευθύνεται κυρίως σε μικρά κόμματα και κατά βάση στην ΔΗΜΑΡ.
Με την απόφαση αυτή ο κ. Σαμαράς αναμένεται να πιέσει αρκετά τον Φώτη Κουβέλη ως προς την επιβίωση του κόμματός του.
Ωστόσο, πολλοί μετρούν τους βουλευτές και βλέπουν ότι και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή δεν αρκούν. Βλέποντας μάλιστα την ανθρωπογεωγραφία των υπόλοιπον, ανεξάρτητων, βουλευτών βλέπουν πως πολύ δύσκολα θα υπάρξει μεταστροφή και άλλων και έτσι βλέπουν ακόμη πιο εμφανές το ενδεχόμενο εκλογών.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...