Menu
RSS
Δευτέρα, 29/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των υποψηφίων βουλευτών στην Αρκαδία!

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης των υποψηφίων βουλευτών στην Αρκαδία!
Αν και οι εκλογές θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου, τα περισσότερα κόμματα, δεν έχουν έτοιμα βουλευτικά ψηφοδέλτια στην Αρκαδία!
Πως διαμορφώνονται τα ψηφοδέλτια έως τώρα; Ουσιαστικά, μόνο η ΝΔ έχει έτοιμο όλο το ψηφοδέλτιο στην Αρκαδία.
Τα άλλα κόμματα ακόμα … ψάχνονται, υποχρεωτικά όμως όλα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στην εβδομάδα…
 
ΝΔ – Υποψήφιοι βουλευτές θα είναι οι Βλάσης, Λυκουρέντζος, Παναγιωτόπουλος, Τατούλη και Τσίρμπας (με αλφαβητική σειρά).
 
ΣΥΡΙΖΑ – Σίγουρο είναι ότι θα είναι πάλι υποψήφιος ο νυν βουλευτής Αρκαδίας, Κώστας Ζαχαριάς. Για τις άλλες θέσεις δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί τίποτα. Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η Νομαρχιακή έστειλε τα πρώτα πέντε ονόματα που είναι (με αλφαβητική σειρά) οι:
Αντωνία Γιαννούλη
Κώστας Ζαχαριάς
Τάσος Κάβουρας (από Μεγαλόπολη)
Διονύσης Καραλής
Βασίλης Σταθούσης (από Κυνουρία)
Στην ίδια λίστα υπάρχουν άλλα πέντε ονόματα που είναι οι:
Κώστας Ασημακόπουλος
Κώστας Γεωργίου
Σταύρος Δημάκος
Νίκος Θεοδωράκης
Γιώργος Παπαηλιού
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά τα Θεοφάνεια.
 
ΠΑΣΟΚ – Κι εδώ μόνος σίγουρος είναι ο νυν βουλευτής και εν ενεργεία υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Για τις άλλες θέσεις, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.
Επίσης, είναι πολύ πιθανό, δύο από τους τέσσερις υποψηφίους βουλευτές, που ήταν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στις προηγούμενες εκλογές, να είναι πάλι υποψήφιοι. Θυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι ήταν οι Τσιλιβής, Τομαράς, Μπρακουμάτσου (νυν δημοτική σύμβουλος Τρίπολης) και Αθανασόπουλος.
Για τις άλλες δύο κενές θέσεις, θα υπάρξουν ονόματα – εκπλήξεις. Ονόματα που δεν περιμένει κανείς ή σχεδόν κανείς …
Το ένα πρόσωπο θα είναι πανεπιστημιακός ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Αρκαδία, είναι σημαντικός επιστήμονας και δραστηριοποιείται στην Αθήνα. Το όνομά του δεν είχε ακουστεί πάλι για υποψήφιος.
Η γυναίκεια υποψηφιότητα θα είναι με πρόσωπο από την Τρίπολη, που επίσης, δεν περιμένει κανείς. Είναι πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία, με σημαντική επαγγελματική πορεία.
 
Χρυσή Αυγή – Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Αρκαδία, που την προηγούμενη φορά είχε υποψήφιους τους Σκαντζό, Γεωργακόπουλο και Ηλιοπούλου.
 
Ανεξάρτητοι Έλληνες – Ο μόνος που έχει ανακοινώσει επίσημα την εκ νέου υποψηφιότητά του είναι ο Γιώργος Δαλιάνης από την Κυνουρία. Για τις άλλες 4 θέσεις, το τοπίο παραμένει θολό για την Αρκαδία. Στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι ήταν οι Πονηράκος, Κούλης (δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας), Δαλιάνης, Πανοπούλου και Μέλλου.
 
ΚΚΕ – Στο ΚΚΕ ποτέ δεν έπαιζαν ρόλο τα ονόματα, αφού όλα τα μέλη είτε είναι είτε δεν είναι υποψήφιοι «τρέχουν» το ίδιο για το κόμμα. Στις προηγούμενες εκλογές υποψήφιοι στην Αρκαδία ήταν οι Γόντικας, Παγανός, Πανούση, Καρβέλας, Αδάμης.
 
Το Ποτάμι – Tην πρότασή της για τα 200 πρώτα ονόματα που θα καταρτίσουν το ψηφοδέλτιό του, γνωστοποίησε η συντονιστική επιτροπή στον επικεφαλής του Ποταμιού.
Μεταξύ αυτών δύο άτομα από την Αρκαδία, έχουν κάνει γνωστή την υποψηφιότητα τους και συγκεκριμένα ο Παπαδημητρόπουλος Δημήτρης (Πολιτικός Μηχανικός) και ο Παπούλιας Μάκης (επιχειρηματίας). 
Φημολογία υπάρχει και για ενδεχόμενο υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου Τρίπολης, Θεόδωρου Καραλή!
 
Κίνημα Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (κόμμα Παπανδρέου): Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η δραστηριοποίηση του Δημήτρη Μπερτζελέτου στο νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου. Αν τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας, αυτό δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει... Σε κάθε περίπτωση όμως θα στηρίξει ενεργά το συγκεκριμένο κόμμα, στην περιοχή μας. Πάντως, σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα παίξει και ο Δημήτρης Ρέππας που έχει πολλούς πολιτικούς φίλους στην Αρκαδία και είναι στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου.

Για να θυμηθείτε τη σταυροδοσία των εκλογών του 2012, στην Αρκαδία, πατήστε ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...