Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Θεοδωρακόπουλος: "1000-1500 ευρώ το χρόνο, για κάθε τελειόφοιτο Λυκείων της Γορτυνίας που εισάγεται σε ΑΕΙ"

Θεοδωρακόπουλος: "1000-1500 ευρώ το χρόνο, για κάθε τελειόφοιτο Λυκείων της Γορτυνίας που εισάγεται σε ΑΕΙ"

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΤΗΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στην εντυπωσιακή παρά τον καύσωνα, συγκέντρωση των Τροπαίων, ανέλυσε σημαντικά σημεία του προγράμματος με τον τίτλο «έτσι θα αλλάξουμε τη Γορτυνία» δίνοντας και πολλά στοιχεία που χαρακτηρίστηκαν από τους κατοίκους σημαντικά και πρωτοποριακά. Ήταν η πρώτη δημοτική παράταξη που  έδειξε τόσο έτοιμη για την επόμενη ημέρα.

Ο γιατρός Δημήτρης Χρονόπουλος και από τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας, που έκανε την εισαγωγή και περιέγραψε πώς φθάσαμε έως εδώ, χαρακτήρισε τη συγκέντρωση ως «συνάντηση διαλόγου» αναφέροντας ότι τα ακολουθήσουν κι άλλες και στις οκτώ δημοτικές ενότητες της Γορτυνίας. Στο προεδρείο ήταν επίσης ο Γιώργος Παπαδάκης, πρώην πρόεδρος του συλλόγου Νυμφασίας με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο πρόεδρος του χωριού Σπάθαρι Ανδρέας Αγγελακόπουλος εκ μέρους των Τοπικών προέδρων. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι έδωσαν το παρών στα Τρόπαια εκπρόσωποι και των οκτώ δημοτικών διαμερισμάτων της Γορτυνίας.     

 Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος παίρνοντας την …πάσα από το Δημήτρη Χρονόπουλο, τόνισε:

 « Είμαι συγκινημένος που σήμερα από τα Τρόπαια που σηματοδοτούν για μένα αλλά και πολλά μέλη της ομάδας μας τόσα πολλά, ξεκινάμε.

. Και είμαστε όλοι μπροστά για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να ανοίξουμε ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ…

Αυτό θέλουμε όλες κι όλοι. Ποιος διαφωνεί;

Όμως τα προβλήματα στη Γορτυνία τα τελευταία χρόνια δυστυχώς αντί να μειώνονται αυξάνονται. Και αντί να πηγαίνουμε μπροστά κάποιοι μας γύρισαν πίσω. Και το ωραίο είναι αυτοί οι ίδιοι που ανακυκλώνονται θέλουν να εμφανίζονται τώρα σαν σωτήρες. Αλλά τους κατοίκους μπορεί  να  τους ξεγέλασαν μια φορά. Δεν θα τα καταφέρουν όμως να τους ξεγελάσουν πάλι.

Γιατί οι μόνιμοι κάτοικοι είναι αυτοί οι οποίοι την οπισθοδρόμηση του τόπου μας τη νοιώθουν όλοι στο πετσί τους. Η λέξη που περιγράφει καλύτερα την πραγματική κατάσταση της Γορτυνίας είναι μια,  ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ.

Τα τελευταία αποτελέσματα της απογραφής του πληθυσμού μιλούν καθαρά. Είμαστε 21% κάτω από το 2011, δηλαδή επισήμως κατοικούν στα 70 χωριά μας και στους 50 περίπου οικισμούς λιγότεροι από 8.000. Και τα στοιχεία αυτά είναι σίγουρα …πειραγμένα, αλλιώς θα αναφερόμασταν τώρα σε μικρότερους αριθμούς.

Και θέλω εξ αρχής να είμαι ξεκάθαρος. Γιατί αν δεν μιλήσουμε σήμερα τη γλώσσα της αλήθειας δεν θα κάνουμε τίποτα. Κάποιοι λοιπόν που διοίκησαν και διοικούν τον ενοποιημένο  δήμο τα τελευταία 13 χρόνια, με τις σημαντικές εξαιρέσεις βέβαια, γιατί η ισοπέδωση δεν μου αρέσει, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.  Δεν θέλω να αποδώσω ονομαστικά ευθύνες, αλλά είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω τι λύση μπορούν να δώσουν τώρα εκείνοι που απέτυχαν πριν από εννέα ή πριν από τέσσερα χρόνια; Ή κάποιοι από εκείνους που μας διοικούν σήμερα; Ή ακόμα και κάποιοι που αλλάζουν στρατόπεδο, αφού τα έκαναν θάλασσα στον τομέα τους. Οι κάτοικοι της Γορτυνίας έχουν πάντως  και κρίση και μνήμη.

 Και εδώ υπάρχει και η απάντηση στο ερώτημα που διατυπώνουν κάποιοι καλοπροαίρετα και κάποιοι άλλοι πολύ κακοπροαίρετα. «Γιατί εσείς τώρα;». Απλούστατα επειδή απέτυχαν να κάνουν κάτι και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί. Η πλειοψηφία τους, βεβαίως γιατί είμαστε κατά των γενικεύσεων. Για αυτό είμαστε εδώ, επάνω στην ώρα, για  να στηρίξουμε τον τόπο μας και να σταματήσουμε την κατρακύλα των χωριών μας. Και είναι σημαντικό ότι αρκετοί δείχνουν μια ανησυχία, έναν φόβο. Φοβούνται φαίνεται μήπως τους χαλάσουμε τίποτα δουλειές. Και δεν το αντέχουν. Αλλά και η Γορτυνία δεν τους αντέχει άλλο, να την εξαπατούν με παχιές υποσχέσεις οι ίδιοι και οι ίδιοι. 

ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εμείς ερχόμαστε να αλλάξουμε τη Γορτυνία, να ανοίξουμε από την πρώτη ημέρα νέους Ορίζοντες. Με όραμα, με πρόγραμμα, με στρατηγική. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο των προηγούμενων που έταζαν και στο τέλος δεν έκαναν τίποτα. Και μετά ξανά έταζαν. Το ζούμε το έργο αυτό κανονικά και σήμερα. Αυτοί που εννέα χρόνια διοικούσαν το δήμο με τα γνωστά αποτελέσματα, εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες, με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες υποσχέσεις. Μόνο ένα καπέλο έβαλαν …διαφορετικά. Τίποτε άλλο. Αρκεί ένα …καπέλο;

 Οι Γορτύνιοι και πρωτίστως οι μόνιμοι γνωρίζουν όμως την πραγματικότητα. Και έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Δεν πάει άλλο, τα χωριά μας ερήμωσαν, οι νέοι δεν έχουν λόγο να μείνουν πίσω και να δημιουργήσουν οικογένειες. Δεν έχουν ευκαιρίες. Δεν έχουν βοήθεια από πουθενά. Αλλά γνωρίζουν καλά ποιοι πήγαν τη Γορτυνία τόσο πίσω, ποιοι τους έχουν τάξει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Και δεν τήρησαν ούτε τα στοιχειώδη.  Κι όχι μόνο αυτό, αλλά σήμερα που βλέπουν ό,τι κάτι σοβαρό κινείται στον τόπο μας το πολεμάνε. Να μην αλλάξει τίποτα, να μην ακουστεί η καινούρια φωνή, να μη γίνει καμιά προσπάθεια. Να μείνουν οι ίδιοι  για να καταστραφεί και ό,τι απέμεινε. Χωρίς να κάνουν το παραμικρό για την προκοπή του τόπου. Το ερώτημα είναι ένα.  Τι γίνεται τώρα;

Καθώς ο σημερινός δήμαρχος δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να λύσει έστω και λίγα από τα πάρα πολλά προβλήματα βγήκαν τα γνωστά παπαγαλάκια και μαζί τους κάποιοι επαγγελματίες «παράγοντες» που νομίζουν ότι μπορούν να πηγαίνουν και να φέρνουν τον κόσμο. Ποιο είναι το μήνυμά τους:

«Ξαναψηφίστε την ομάδα του πρώην δημάρχου, κατεβαίνουμε με νέο αρχηγό» δηλαδή ψηφίστε αυτούς που την περίοδο 2015-2019 δεν σήκωναν ούτε το τηλέφωνο. Και παρακράτησαν τη ΣΑΤΑ πέντε χρόνων, στερώντας παρανόμως από τα χωριά μας ακόμα και τα μικρά εργάκια. Και από τότε δεν έχουν πει ούτε μια ΣΥΓΝΩΜΗ για τη μεγάλη προσβολή που έκαναν επάνω από όλα στους μόνιμους κατοίκους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το σημερινό δήμαρχο. Είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει στους τοπικούς προέδρους τα χρήματα της παλαιάς ΣΑΤΑ που χρωστούσαν οι προηγούμενοι. Όχι μόνο δεν κράτησαν το λόγο τους αλλά έκαναν κάτι χειρότερο, δεν έδωσαν ούτε τα χρήματα της καινούριας ΣΑΤΑ των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Και τώρα με την πίεση των εκλογών και των αγανάκτηση των κατοίκων σε μερικά μόνο χωριά κάνουν κάποια εργάκια και τα χρεώνουν στη ΣΑΤΑ. Καλοδεχούμενα αλλά μιλάμε για κανονική κοροϊδία… Και το κακό είναι ότι εκθέτουν κάποιους τοπικούς προέδρους που εμφανίζονται να στηρίζουν αυτούς που ζημίωσαν κατάφωρα στο παρελθόν (2011-2019) ή αυτούς που δεν πρόσφεραν τίποτα στο χωριό τους αυτή την τετραετία (2019-2023). Πώς λοιπόν θα αναπτυχθεί και θα προκόψει ο τόπος;

Φυσικά επειδή δεν είμαστε όλοι ίδιοι εμείς ό,τι υποσχεθούμε θα το υλοποιήσουμε. «Αν υποσχεθούμε τριάντα δεν θα υλοποιήσουμε είκοσι αλλά τριάντα πέντε» τονίζει ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.  

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ

Πάντως οι πρώτες εξαγγελίες που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της νέας παράταξης και τις ανέφερε στα Τρόπαια ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος,  έκαναν αίσθηση και συζητούνται πλέον ευρύτατα απο τους κατοίκους γιατί ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Και είναι μόνο η αρχή:

  • Για καθε παιδί που γεννιέται στη Γορτυνία από γονείς που διαμένουν μόνιμα στα χωριά ο Δήμος θα καταβάλει το ποσό των 4.000 ευρώ. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Για κάθε μαθητή-τρια τελειόφοιτο των Λυκείων της Γορτυνίας (Βυτίνας και Τροπαίων) που εισάγεται σε ΑΕΙ ο Δήμος θα καταβάλει κατ έτος, επί τέσσερα χρόνια, το ποσό των 1.000-1.500 ευρώ κι επί πλέον θα φροντίζει για την προμήθεια με υλικά πρώτης ανάγκης. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Ο Δήμος θα φροντίζει για τα φροντιστηριακά μαθήματα των μαθητών των Λυκείων της Γορτυνίας και βεβαίως να προμηθεύει τα Λυκεια και τα Γυμνάσια με τα απαραίτητα εξωσχολικά (βιβλία) βοηθήματα. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Προκειμένου να ενισχύσει τους κοινωνικούς δεσμούς των κατοίκων των μικρών χωριών και ιδιαιτέρως της τρίτης ηλικίας, θα καθιερώσει τακτικά με πούλμαν εκδρομές στις πρωτεύουσες(και όχι μόνο) των πρώην δήμων. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Θα δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμή βοήθειας τις βραδινές ώρες όπου εθελοντική ομάδα και ειδικοί θα στηρίζουν όσους έχουν ανάγκη. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Θα καθιερωθεί από το Δήμο υπηρεσία express με δίκυκλα και αυτοκίνητα στα χωριά, που θα τίθενται στην υπηρεσία των κατοίκων, που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετούνται μόνοι τους. Θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.
  • Θα ιδρυθεί δημοτικό Ωδείο με τεσσερα παραρτήματα και θα δοθεί βαρύτητα και στη δημοτική μουσική με καταξιωμένους καθηγητές.
  • Θα βάλουμε τη Γορτυνία στο χάρτη των ψηφιακών νομάδων (digital nomads) δημιουργώντας τέσσερις επιλογές, τέσσερα χωριά. Θα τους προσκαλέσουμε να έρθουν να εργαστούν στην περιοχή μας, σε έναν τόπο με ιστορία και με φυσικό κάλος.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 σχόλια

  • aπό το τάξιμο δεν έχασε κανείς……
    aπό το τάξιμο δεν έχασε κανείς…… Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 19:54 Σύνδεσμος σχολίου

    αφού τα πήγε άριστα στην Πεύκη
    ένα παλιό δημοσίευμα για το αυτοδιοικητικό έργο του αποτυχόντος Δημάρχου Πεύκης και του «εκ παρθενογενέσεως» υποψηφίου κου Θεοδωρακόπουλου που φαίνεται να ξέρει καλά από ελλείμματα
    https://likovrisipefki.gr/index.php/el/k2-blog/2017-09-20-13-32-11/item/1216-allo-ena-olisthima-tou-gianni-theodorakopoulou

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 01:59 Σύνδεσμος σχολίου

    Στην αντίστοιχη συγκέντρωση του κ. Μέγα στα Τρόπαια, γύρω στα 30 άτομα ήταν από Βυτινα. Εδώ ο κ.Θεοδωρακόπουλος έφερε περισσότερους και με 42ο βαθμούς . Respect !

  • Αδεσμευτος
    Αδεσμευτος Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 01:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Επιτέλους, κάποιος να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Για τις παθογένειες και τις ανακυκλώσεις προσώπων που μόνο όραμα και προγράμματα δεν είχαν . Είμαστε στον 21ο αιώνα , άλλες ορεινές περιοχές «τρέχουν» αλλά η Γορτυνία πίσω. Οι μέχρι τώρα εξαγγελίες φαίνονται ορθές. Ας δούμε το παρακάτω, έτσι και αλλιώς τους άλλους τους δοκιμάσαμε…

  • Μπουας καφε
    Μπουας καφε Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 22:31 Σύνδεσμος σχολίου

    Γέρασες Γιάννη...πήγαινε στο καφενείο του Μπουα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 22:02 Σύνδεσμος σχολίου

    Αλέξη Θωμά ο κύριος Θεοδωρόπουλος μοιράζει επιδόματα στο δήμο Γορτυνίας Πού είσαι ρε μεγάλε Θα έχεις μεγάλη δουλειά και στο δήμο με το κανάλι ζσου στο your tube αυτό σε πάει η Γορτυνία Δώστε επιδόματα και εξαγγελίες του υποψήφιο δήμαρχος ευτυχώς εσύ Είσαι σε άλλη παράταξη με τον κύριο Mεγα πιο σοβαρή παράταξη που υπάρχει Α ρε Γορτυνία της ζούμε

  • εσύ ότι πεις
    εσύ ότι πεις Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 21:16 Σύνδεσμος σχολίου

    ειπε ο Γιάννης που καποτε είχε οραμα και για τον Δήμο Πευκης και 4 χρονια ως δήμαρχος κοιταγε τα αστερια, αλλα τον πηρανε χαμπαρι και τον στειλανε σπιτι του.....αλλα τα ασυερια είναι ωραία και θελει να τα κοιταει απο την Γορτυνία ....τι λυσεις θα δωσεις Γιάννη; να ρωτησουμε 100 ανθρωπους απο την Πευκη να μας πουν την εμπειρία τους και γιατί σε στείλανε σπίτι σου ή θα μας πεις εσύ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 20:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννη...
    Μοίρασε χρήμα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 20:54 Σύνδεσμος σχολίου

    που τους είδες τους εκπροσώπους από τις 8 ΔΕ; 60 κοινότητες έχει ο Δήμος και βλέπω στις φωτογραφίες 50 ανθρωπους και όλους από Γρανιτσα Βυζίκι Σπαθαρι και Τρόπαια και ένα φωτογράφο από την Κοντοβάζαινα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 20:33 Σύνδεσμος σχολίου

    19:58 Προφανώς και δεν θα μάθεις μουσική

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 20:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Να μας πει που θα τα βρει να τα δώσει από την τσέπη του???

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 25 Ιουλίου 2023 19:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Θα μάθουν τα γίδια μουσική;;;;ςς

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...