Menu
RSS
Σάββατο, 15/06/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κώστας Τζιούμης: «Το κυρίαρχο δίλημμα στις 8 Οκτωβρίου είναι: Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης»

Κώστας Τζιούμης: «Το κυρίαρχο δίλημμα στις 8 Οκτωβρίου είναι: Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης»

Με εμπιστοσύνη στην κρίση των συμπολιτών του, με αυτοπεποίθηση που πηγάζει από το μέχρι τώρα έργο του στον Δήμο, με βεβαιότητα για το αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών – και ενώπιον εκατοντάδων συμπολιτών, φίλων και οπαδών του, ο δήμαρχος και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζιούμης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο», εγκαινίασε, το βραδύ της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2023, το επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Δεληγιάννη εκλογικό του κέντρο.

Μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και σε μια, εικοσάλεπτη περίπου, ομιλία που συχνά διεκόπτετο από χειροκροτήματα και συνθήματα υπέρ του ομιλητή και της παράταξής του, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο της πρώτης τετραετίας του και στη συνέχεια – ολοκλήρωση αυτού κατά την β’ τετραετία – πενταετία, την οποία πιστεύει ακράδαντα ότι θα του εμπιστευτούν και πάλι οι συμπολίτες του.

Παραθέτουμε, τηλεγραφικά, τα κύρια σημεία του λόγου του:

 • Πριν από τέσσερα χρόνια ΟΛΟΙ οι προερχόμενοι από το παρελθόν συνασπίστηκαν απέναντι στην «ΤΡΙΠΟΛΗ του αύριο». Απέναντι σ’ αυτούς συνασπίστηκε και αποφάσισε η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών.
 • Δεν ήρθαμε στον Δήμο για να … ξελασπώσουμε αλλά για να τον σώσουμε και να τον ορθώσουμε. Κλασικό παράδειγμα η ΚΕΔΗΤ και η μοίρα της…
 • Όποιος πιστεύει στα μάτια του και όχι στις υποσχέσεις και στις διαδόσεις αναγνωρίζει το έργο μας.
 • Το έργο αυτό, στην Τρίπολη και στα χωριά, ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας και συνεχίζεται με εντεινόμενους ρυθμούς.
 • Οι αντίπαλοί μας βλέπουν και… κατακρίνουν το δέντρο και όχι το δάσος των έργων μας.
 • Η κλιματική αλλαγή και τα έκτακτα ποικίλων αιτιών θέλουν τον Δήμο πρώτο ανάχωμα και ασπίδα και καταφύγιο σε κρίσιμες στιγμές. Δεν είναι πλέον ο δήμαρχος μόνο για τα σκουπίδια, για τους λαμπτήρες…
 • Προσωπικά θεωρώ ότι μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του παρόντος και στις ανάγκες του μέλλοντος, το τετραετές πρόσφατο παρελθόν μου εγγυάται το μέλλον.
 • Για μένα και τους συνεργάτες μου δεν υπάρχουν «δικοί μας» και «όχι δικοί μας». Όλοι οι δημότες έχουν ίσα δικαιώματα και ίδια αντιμετώπιση και αυτοί θα αποφασίσουν αν θέλουν δήμαρχο τον Τζιούμη ή τον Σμυρνιώτη ή τον Γούργαρη.

Το κυρίαρχο δίλλημα στις 8 Οκτωβρίου είναι:

 Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία

Συνδημότισσες και συνδημότες – Φίλες και φίλοι

Είμαστε πάλι εδώ!

Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Σε κοινά όνειρα – σε κοινή προσπάθεια – σε κοινό αγώνα και στόχο.

Όλες και όλοι, όσοι νοιάζονται γι’ αυτόν τον τόπο, γι’ αυτή την πόλη και τα χωριά της, για την Τρίπολη, που ετοιμάζεται να γιορτάσει τα ελευθέριά της και τα ελευθέρια όλης της πατρίδας.

Είμαστε και πάλι εδώ – όπως πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε που σχεδόν  ΟΛΟΙ οι ερχόμενοι από το παρελθόν  συνασπίστηκαν , απέναντι στην «ΤΡΙΠΟΛΗ του αύριο», απέναντι στην Τρίπολη του μέλλοντός μας και, προκαταβολικά, θριαμβολογούσαν για την νίκη της δεύτερης Κυριακής. Χωρίς να υπολογίζουν τον αφέντη λαό, χωρίς να ψυχομετρούν δημότισσες και δημότες, που έβλεπαν την πόλη τους, το χωριό τους, την γειτονιά τους να ζέχνει από το σκουπιδομάνι, να ανοίγει παντού χωματερές, να …. ασφαλτοστρώνει, απελπισμένα και επιδεικτικά, δυο – τρεις κεντρικούς δρόμους παραμονές εκλογών, να ψάχνει για ένα πεζοδρόμιο της προκοπής, για ζωντανό πράσινο σε πάρκα και δρόμους, για μια παιδική χαρά ασφαλή, για μια ελεγχόμενη και όχι άναρχη στάθμευση των οχημάτων, για έναν ανθρώπινο δρόμο προς το Πανεπιστήμιο, για … για… για…

Αυτός ο λαός, εσείς οι κάτοικοι του δήμου Τρίπολης, που πιστεύετε στα μάτια σας και όχι στις υποσχέσεις, η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας, συνασπίστηκαν, ενώθηκαν, συμπορεύτηκαν ενάντια στο χθες και έδωσαν νίκη και εντολή στο καινούργιο, στο ελπιδοφόρο, στην Τρίπολη του αύριο και του μεθαύριο και του ορατού μέλλοντός μας.  

Αυτός ο συνασπισμός των πολιτών, των δημοτών, των παιδιών της Τρίπολης και των χωριών μας βρίσκεται και σήμερα απέναντι στον ίδιο ετερόκλητο συνασπισμό ανθρώπων, που χθες αλληλοβρίζονταν, μήνυαν οι μεν τους δε και αλληλοκατηγορούνταν ποιος κατέστρεψε πιο πολύ το δήμο και τώρα είναι ΕΝΩΜΕΝΟΙ για ένα και μόνο λόγο.

Σίγουρα ΟΧΙ για το καλό την πόλης… Το μόνο που τους ενώνει είναι η δίψα τους για την εξουσία.

Φίλες και φίλοι

εμείς, εγώ και οι συνεργάτες μου, όλες και όλοι, όλοι εσείς που μας εμπιστεύεστε και μας εμπιστευθήκατε τις τύχες του δήμου μας και είμαι βέβαιος ότι θα μας εμπιστευθείτε και πάλι δεν ήρθαμε για να ικανοποιήσουμε προσωπικά συμφέροντα και επιδιώξεις, δεν ήρθαμε για να ξεχρεώσουμε, για να… ξελασπώσουμε, όπως λέει ο λαός, προσωπικά! Όχι! Ούτε ανάγκη, ούτε ατομικά κίνητρα έχουμε… Γνωριζόμαστε μεταξύ μας ΟΛΟΙ, από μικρά παιδιά… Γνωστή η διαδρομή καθεμιάς και καθενός που ζητάει την ψήφο σας… Εμείς ήρθαμε να δουλέψουμε, να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο, να σώσουμε ή να αλλάξουμε Δομές και Υπηρεσίες του.

Σκεφθείτε, για παράδειγμα, την αμαρτωλή και καταχρεωμένη ΚΕΔΗΤ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τρίπολης). Σκεφθείτε ποιοι την οδήγησαν εκεί. Παλιό και πολύχρονο, μεγάλο, πρόβλημα: υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, χρέη ενός εκατομμυρίου ευρώ, απλήρωτοι και ανασφαλείς εργαζόμενοι. Αυτά τα χρέη τα ρυθμίσαμε, τις θέσεις εργασίας τις διατηρήσαμε ΟΛΕΣ, τις Δομές της – όπως «Βοήθεια στο σπίτι», Βρεφονηπιακοί σταθμοί κλπ – τις σώσαμε και τις αναβαθμίσαμε. Διαφωνεί κανείς; Είναι ακριβώς έτσι ή όχι, αγαπητοί ανθυποψήφιοι;

Η «ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο» ήρθε, πριν από τέσσερα χρόνια, στο φως και μπροστά σας με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με ένα συμβόλαιο τιμής και πορείας, το οποίο υπάρχει, το γνωρίζετε, μας  δεσμεύει, αποτέλεσε τον οδοδείκτη της τρέχουσας, της πρώτης θητείας μας.

Και προκαλώ οποιονδήποτε καλοπροαίρετο… ή και… κακοπροαίρετο δημότη, φίλο ή ανταγωνιστή, να έρθει και να μας πει και να μας υποδείξει και να μας αποδείξει αν ξεφύγαμε κατ’ ελάχιστον από το πρόγραμμα αυτό, αν και πού υστερήσαμε, αν και τι παραλείψαμε από τις δεσμεύσεις μας.

Τουλάχιστον στις μέχρι τώρα τακτικότατες ιντερνετικές ψηφιακές επαφές και συζητήσεις μου με σας, με τους συνδημότες, όλοι και παντού συμφωνούν ότι υλοποιούμε το πρόγραμμα και ακόμη περισσότερα. Τουλάχιστον στην ανοιχτή και ζωντανή ενημέρωση που έκανα στο Αποστολοπούλειο, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού της Τρίπολης και των Δημοτικών Ενοτήτων μας, όλες και όλοι οι παριστάμενοι δέχτηκαν τον Απολογισμό μας, είδαν την αλήθεια λόγων και έργων, ενέκριναν τα πεπραγμένα μας, μας έδωσαν εντολή για συνέχεια, για ολοκλήρωση, για καινούργια θητεία. Γιατί κάποιοι έρχονται σε επαφή με τους δημότες μόνο τις παραμονές των εκλογών – για να τάξουν, να υποσχεθούν, να αυτοθαυμαστούν. Και στον Δήμο μας… Εμείς, σίγουρα, δεν ανήκουμε σ’ αυτήν την κατηγορία.

Όποιος θέλει να βλέπει την πραγματικότητα, να κρίνει αντικειμενικά και να συγκρίνει με το παρελθόν… αναγνωρίζει ότι δουλεύουμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας: στην Τρίπολη, στα χωριά, στις πλατείες, στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, στις αγροτικές καλλιέργειες, στην παιδική χαρά και στο γήπεδο, ισότιμα και ισοδύναμα στο κέντρο και στην περιφέρεια, σε κάθε σημείο ευθύνης μας.

Από την αρχή ξεκινήσαμε να υλοποιούμε  έργα που είχε προγραμματίσει ή εντάξει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, γιατί είναι πεποίθησή μας ότι ο δήμος έχει συνέχεια. Δεν έχουμε εγωισμούς, τίνος είναι το έργο δικό μας, δικό σας, τα έργα δεν είναι κανενός, είναι όλων των πολιτών. Δεν μείναμε όμως εκεί, εντάξαμε και ξεκινήσαμε και ολοκληρώσαμε ή συνεχίζουμε πληθώρα νέων έργων, «χτυπάμε πόρτες» και εκμεταλλευόμαστε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, εξασφαλίσαμε πόρους, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ,  από την Πολιτεία, από την Περιφέρεια, από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πόρους οι οποίοι τοποθετούνται στην τοπική αγορά. Τίποτα δεν αφήνουμε ανεκμετάλλευτο. Γι’ αυτό ακριβώς η αλλαγή, η ριζική αλλαγή, της εικόνας της πόλης, του κέντρου πολλών χωριών, των αγροτικών δρόμων, γι’ αυτό η σωτηρία ή η αποκατάσταση εμβληματικών της Τρίπολης κτηρίων: του παλαιού δημαρχείου, της βίλας Τουρκοβασίλη, του Τσιχριτζείου κλπ. Ξεχωριστές ημερομηνίες μας επιβάλλουν ή μας δίνουν την ευκαιρία σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς, να αλλάξουμε ριζικά την καθημερινότητα, την κοινωνική αλλά και οικονομική ατμόσφαιρα. Θυμηθείτε τις Χριστουγεννιάτικες - Πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις, τις Απόκριες, το Πάσχα στην Τρίπολη, το Πολιτιστικό Καλοκαίρι, την 23η Σεπτεμβρίου…

Άνοιξε η καρδιά μας, χαμογέλασαν οι καταστηματάρχες μας, χάρηκε ο απλός άνθρωπος και προπαντός το παιδί, έγινε η Τρίπολη και το Λεβίδι και η Τεγέα και ο Φάλανθος και το τελευταίο χωριό μας σημείο προορισμού. Έστω για λίγο, έστω για ημέρες… Αλλά αυτό είναι μια καλή αρχή για την, έως τώρα, τουριστικά ανύπαρκτη γωνιά μας … Και τα καλύτερα έρχονται… Η εξωστρέφεια του δήμου μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.

Λάθη και αβλεψίες και παραλείψεις και καθυστερήσεις ασφαλώς υπάρχουν. Και στέκονται οι αντίπαλοί μας, για παράδειγμα, στην Κεντρική πλατεία της Τρίπολης και μιλούν για…  χρονοκαθυστέρηση, βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος.

Ξεχνούν την εικόνα που είχε πριν η πλατεία, μια εικόνα που δεν ταίριαζε - θα έλεγα ότι ήταν μέχρι και προσβλητική - για την ιστορικότητα και την ομορφιά του τόπου μας. ΔΕΝ βλέπουν την ριζική ανάπλαση πλατείας και στοών, την ενοποίησή της με τα, υπέροχα πλέον, κλωνατζήδικα, δεν βλέπουν τις πλατείες και τους δρόμους στον συνοικισμό Κολοκοτρώνη, στο Σέχι, στο Μπασιάκου, στο Λεβίδι, στις Ρίζες, παντού!

Τα βλέπετε όμως εσείς, τα βλέπουν οι δημότες μας που τα χαίρονται, όπως χαίρονται γήπεδα και αθλητικούς χώρους, όπως θα χαρούν το παλαιό και νεοκλασικό Δημαρχείο μας, την βίλα Τουρκοβασίλη, το Πνευματικό κέντρο ,το Τσιχρίτζειο, όσα δημόσια κτήρια – κοσμήματα εντάξαμε σε προγράμματα και σώζουμε και ζωντανεύουμε.

Κάνουμε την Τρίπολη πιο ελκυστική, με καλύτερη καθημερινότητα για όλους, με αισθητικά αναβαθμισμένους δημόσιους χώρους σε κάθε γειτονιά.

Και… ναι, ΔΕΝ παραδίδουμε το Κολυμβητήριο (τα έργα του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει κι αναμένεται να ολοκληρωθούν ως το τέλος Νοεμβρίου)  αν οι υπεύθυνοι δεν εγγυηθούν την ασφάλειά του – δεν παίζουμε με τη σωματική ακεραιότητα, με την ζωή των παιδιών μας, με τη ζωή και του τελευταίου πολίτη. Πρώτα η ασφάλεια, μετά όλα τα άλλα…

Αυτή η ασφάλεια, της πόλης, των χωριών, των δημοτών, των επισκεπτών, μπαίνει, πλέον, ως κεντρικό θέμα των δήμων και των Δημοτικών  Αρχών.

Η κλιματική αλλαγή, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αιφνίδια γεγονότα κλπ δεν μας επιτρέπουν να εμπιστευτούμε την ασφάλειά μας μόνο στην Κεντρική ή Περιφερειακή Διοίκηση. Πρέπει, οφείλουμε, έχουμε συμφέρον και υποχρέωση προς τα παιδιά μας να θωρακιστούμε και ως δήμος – όσο γίνεται, όπως μπορούμε. Ένα μεγάλο ζήτημα που πρέπει να μας απασχολήσει ως τοπική κοινωνία: τι γίνεται σε μια έκτακτη ανάγκη, πώς λειτουργεί η ΔΕΥΑΤ, η ΔΕΗ, η Κοινωνική Πρόνοια, πόσο ασφαλή είναι τα σχολεία μας, τι γίνεται με τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά….

Η πλήρης ψηφιοποίηση του Δήμου μας, ο έξυπνος δήμος, η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι το επόμενο μεγάλο βήμα, για το οποίο ήδη υποβάλαμε σχετική πρόταση προϋπολογισμού άνω του 1.300.000€ , στο ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί το 2024.

Η ένταξη του δήμου μας στο πρόγραμμα ΒΑΑ του νέου ΕΣΠΑ, που μας εξασφαλίζει πόρους περίπου 20.000.000€, μέχρι το 2027, μας δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε το βάρος μας στην πάνω από την κεντρική πλατεία πλευρά της πόλης, η οποία είναι γεγονός ότι έχει μείνει πίσω. Το προσπαθήσαμε και την τρέχουσα τετραετία με την ανακατασκευή της βίλας Τουρκοβασίλη που ήδη ξεκίνησε, με την πρόταση που έχουμε υποβάλει στο «Τρίτσης» για την πρώην ιδιοκτησία Μπιτσάνη και με την πρόταση που θα υποβάλουμε σύντομα, στο Πράσινο ταμείο, για την ανάπλαση την πλατείας Βαλτετσίου και τον εκσυγχρονισμό της λαϊκής αγοράς. Πρέπει όμως να γίνουν περισσότερα με το ΒΑΑ  και θα γίνουν.

Φίλες και φίλοι

Αυτή την τετραετία βάλαμε τις βάσεις για μια Τρίπολη πιο κοινωνική, δίπλα στους πλέον αδύναμους και πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Σταθήκαμε δίπλα τους την περίοδο της πανδημίας, δημιουργήσαμε νέες κοινωνικές δομές ( ΚΔΑΠΜΕΑ, ΣΥΔ, Κέντρο κοινότητας). Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ο στόχος της νέας πενταετίας είναι σύγχρονες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και στήριξης, αντιμετώπιση των διακρίσεων και των αποκλεισμών.

Προσωπικά είναι η μεγάλη έγνοια μου. Και με τους συνεργάτες μου και με ειδικούς επιστήμονες επεξεργαζόμαστε, αναλύουμε, σχεδιάζουμε και θα θέσουμε ενώπιόν σας τις προτάσεις μας, τα μέτρα…

Πρέπει, φίλες και φίλοι, να είμαστε έτοιμοι!

Δεν κινδυνολογώ – κάθε άλλο. Όμως πρέπει, όσο γίνεται, να είμαστε προετοιμασμένοι για τους δύσκολους καιρούς που έρχονται, δύσκολους για την οικονομία, για τα καιρικά φαινόμενα, για την κοινωνική συνοχή, για την δημόσια υγεία. Για όλα αυτά ο δήμος οφείλει να αποτελεί το πρώτο ανάχωμα, την πρώτη βοήθεια, την πρώτη, προσωρινή έστω, λύση. Πέρασε η εποχή που ο δήμαρχος ήταν μόνο για τα σκουπίδια, για το νερό, για τον φωτισμό των δρόμων. Ανάγκη και προτεραιότητα όλα αυτά, όμως οι υποχρεώσεις του τώρα πια αυξάνονται και επεκτείνονται και στα μεγάλα, στα σοβαρότερα.

Προσωπικά θεωρώ πως μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του παρόντος και στις ανάγκες του μέλλοντος. Και γι’ αυτά τα μεγάλα είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με τις άλλες παρατάξεις, με τις τοπικές δυνάμεις, να ακούσω προτάσεις και να ενώσω δυνάμεις…

Γιατί η «ΤΡΙΠΟΛΗ αύριο» και ο Κώστας Τζιούμης δεν βλέπει εχθρούς και αντιπάλους στον δήμο μας – βλέπει παρατάξεις που έχουν άλλες δυνατότητες, άλλα προγράμματα, άλλες προτεραιότητες…

Εμείς θεωρούμε ότι εκφράζουμε το μέλλον του τόπου μας, όπως το καθορίζει και το εγγυάται το Δημοτικό  - Δημόσιο παρόν μας και το πρόσφατο, το ορατό τετραετές παρελθόν μας.

Και εγκαινιάζουμε σήμερα έναν ωραίο αγώνα, μια προεκλογική περίοδο στην οποία θα μιλήσουν τα επιχειρήματα, προπαντός όμως η πραγματικότητα, τα έργα καθενός, κάθε παράταξης, κάθε υποψήφιου δημάρχου, το ήθος και η αποτελεσματικότητά του.

Για μας δεν υπάρχουν «δικοί μας» και «όχι δικοί μας».

Όλοι οι δημότες έχουν ίσα δικαιώματα και ίδια αντιμετώπιση.

Φίλες και φίλοι

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι φέτος οι εκλογές στο Δήμο, με το νέο εκλογικό σύστημα, είναι εκλογές μιας Κυριακής. Δεν υπάρχει φέτος δεύτερη Κυριακή.

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζετε για να επιλέξετε βέβαια, μέσα από τους καθόλα πανάξιους υποψηφίους μας, τους επόμενους δημοτικούς συμβούλους, αλλά, κυρίως, για το ποιος θέλετε να είναι  Δήμαρχος την επομένη πενταετία, εγώ, ο κ. Σμυρνιώτης ή ο κ. Γούργαρης.

Επομένως το κυρίαρχο δίλημμα στις 8 Οκτωβρίου είναι:

Δήμαρχος Τζιούμης ή Σμυρνιώτης.

Σκεφτείτε το, αξιολογήστε το, συγκρίνετε και αποφασίστε.

Φίλες και φίλοι

Σας καλώ ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ να δώσουμε τον αγώνα τον καλό, της ευπρέπειας, του πολιτισμού, της ελπίδας και της προοπτικής.

Για το καλό της Τρίπολης, για το καλό και του τελευταίου χωριού μας, για το καλό όλων μας!

Εμπρός! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ! Χέρι – χέρι για το αύριο που δικαιούμαστε και μας αξίζει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για μια καινούργια πενταετία, που θα ολοκληρώσουμε ένα σπουδαίο έργο και θα χαράξουμε ένα ακόμη σπουδαιότερο.

Για την «ΤΡΙΠΟΛΗ του αύριο».

Σας ευχαριστώ…. Σας ευχαριστώ

Καλό αγώνα!

Κώστας Τζιούμης

6 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 10:28 Σύνδεσμος σχολίου

  Χαχχαχαχα διαβάζω τα σχόλια από τα τρολς του Γιαννάκη και έχω κλάψει… Τα καράβια με τις μπανάνες έχουν ξεκινήσει παιδιά πάρτε το χαμπάρι!!!
  65% Τζιούμης πολύ χαλαρά

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 08:22 Σύνδεσμος σχολίου

  Σήμερα είναι προεκλογική συγκέντρωση, τον ενδιαφέρουν οι δημότες και "δεν έχει εγωισμούς", αύριο όμως δεν θα τους βλέπει καθόλου αφού θα σηκώσει ψηλά το πιγούνι και δε θα πατά στη γη, όπως έκανε όλη την τετραετία!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 08:04 Σύνδεσμος σχολίου

  Πας για τελευταιος κωτσιο...
  Με κωνσταντινοπουλο και λαγο δεν βγαινεις.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 23:47 Σύνδεσμος σχολίου

  Φυσικα και υπαρχουν οι δικοι σας για ρωτα την αντιδημαρχο σου τους αντιδημάρχους σου…………

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 23:16 Σύνδεσμος σχολίου

  Κωτσιο θα χασεις...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 23:09 Σύνδεσμος σχολίου

  Πολύ μικρότερη σε έκταση, ένταση και παλμό σε σχεση με το 2019.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...