Menu
RSS
Παρασκευή, 17/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Debate για τον Δήμο Τρίπολης | Όλες οι απαντήσεις Γούργαρη, Σμυρνιώτη και Τζιούμη! (vd)

Debate για τον Δήμο Τρίπολης | Όλες οι απαντήσεις Γούργαρη, Σμυρνιώτη και Τζιούμη! (vd)

ΚΕΙΜΕΝΟ - www.kaliera-arkadia.gr

 

Το debate των υποψηφίων Δημάρχων Τρίπολης μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Ionian tv.

Στο ξενοδοχείο Μαίναλο, τη συζήτηση συντόνισε η Νατάσα Πατρινού, ενώ ερωτήσεις υπέβαλλαν δημοσιογράφοι από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ:

Έλλη Αρτοπούλου, kalimera-arkadia.gr

Αγγελική Σπυροπούλου, ΙΟΝΙΑΝ Channel
Γιώργος Ηλιόπουλος, arcadia938.gr
Εύα Γαλανιάδη, arcadiaportal.gr

 

Καθημερινότητα –Ποιότητα Ζωής

Σε ερώτηση για το κατά πόσο φιλική είναι η Τρίπολη για τα άτομα με ΑΜΕΑ, ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι όλα τα νέα έργα προβλέπουν υποδομές για άτομα με αναπηρία, παραδέχθηκε όμως ότι σε παλιά έργα δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη. Είναι πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν ακόμα. Εμείς τις δομές που φτιάξαμε, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, το Κέντρο Υποστηριζόμενης Διαβίωσης τις φτιάξαμε στο κέντρο της πόλης.

Για το ζήτημα αντιπλημμυρικής και αντισεισιμικής προστασίας, ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι υπάρχει ένα σοβαρό έλλειμα σε υποδομές, πρέπει να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες, να επικοινωνηθούν αυτά τα σχέδια.

Για το πώς ο Δήμος μπορεί να συνδράμει τους ευάλωτους πολίτες, ο κ. Γούργαρης είπε ότι ο Δήμος μπορεί να μηδενίσει τα ανταποδοτικά τέλη και να διεκδικήσει αιτήματα και δράσεις που θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων.

Ανάπτυξη – Έργα – Καινοτομία

Για την ανάπλαση της πλατείας Αγίου Βασιλείου και τη μη πρόβλεψη για τα άτομα με αναπηρία, ο κ. Τζιούμης είπε ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί και επειδή είναι ένα έργο ΕΣΠΑ προβλέπεται προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ παντού.

Σε ερώτηση για τη δημιουργία επιχείρησης ΟΤΑ, ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι πιθανόν αξιοποιηθεί ο Πάρνωνας ή μια άλλη επιχείρηση. Υπάρχει ανάγκη για γρήγορε μελέτες και γρήγορες αξιοποίηση πιστώσεων, είπε. Και προσέθεσε ότι αυτό έρχεται ενισχυτικά στις διαδικασίες του δήμου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γούργαρης είπε ότι τα έργα που αναπτύσσονται οι ανεμογεννήτριες, τα σκουπίδια και οι μονάδες στη ΒΙΠΕ που χρηματοδοτούνται με τεράστια ποσά από το ελληνικό εισόδημα. Εμείς διεκδικούμε τα έργα να υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες. Η Τρίπολη αν δεχθεί το μισό νερό από το Βόλο, θα αφανιστεί, είπε.

 Τουρισμός – Πολιτισμός – Αθλητισμός

Για το πώς ο Δήμος Τρίπολης, μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα, για να καλύψει ανάγκες επισκεψιμότητας, ο κ. Τζιούμης είπε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μία νέα επένδυση ξενοδοχειακή. Ο Δήμος πρέπει να κάνει προσπάθειες να αυξήσεις την επισκεψιμότητα και αυτό θα δώσει κίνητρο σε επιχειρηματίες για επενδύσεις. Ήδη, φαίνεται μια αύξηση της επισκεψιμότητας, κάποιες ημέρες του χρόνου, κάναμε το αναρριχητικό πάρκο Νεστάνης, κάναμε τρία νέα μουσεία και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.

Για το σχέδιο της παράταξής του για τον τουρισμό, ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται το σάιτ traveltripolis και τόνισε ότι δεσμεύεται ότι θα γίνει πάση θυσία το κλειστό προπονητήριο στίβου, διότι θα μπορέσει να φέρει κόσμο από όλη την Ευρώπη. Για τον Πάρνωνα και το Μάιναλο, είναι απαράδεκτο να έχει εγκαταλείψει ο δήμος τη διαχείριση και την ανάδειξη αυτών των οικοσυστημάτων. Το κολυμβητήριο είναι μνημείο κακής διαχείρισης μιας υποδομής από μία δημοτική αρχή, είναι απαράδεκτο για τέταρτο χρόνο να παραμένει κλειστό.

Για το πολιτιστικό επίπεδο σε συνάρτηση με το κόστος τους, ο κ. Γούργαρης είπε ότι ενώ δεν έχουμε νερό να πιούμε, στο νερό πληρώνουμε πολιτιστικό τέλος. Οι λευκές νύχτες δεν ξέρω σε τι ωφέλησαν τους εργαζόμενους, εκτός από το να τους εξαντλήσουν. Χρειάζεται να ξαναδούμε τα προγράμματα μαζικού πολιτισμού και αθλητισμού.

Ελεύθερες ερωτήσεις

Αν ήθελε κάποιον αντίπαλο υποψήφιο στο δικό του ψηφοδέλτιο, ο κ. Τζιούμης είπε ότι όταν κάθε παράταξη αποτελείται από 200 συμπολίτες μας, είναι αυτονόητο ότι σε όλες τις παρατάξεις υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι. Κάθε ένας που ασχολείται με τα κοινά, αυτό τον κάνει αξιόλογο πολίτη. Είναι σαφές ότι υπάρχουν άνθρωποι στις άλλες δύο παρατάξεις που θα τους ήθελα κι άλλοι που δεν θα τους ήθελα. Ο κόσμος θα επιλέξει εκείνους που την επόμενη πενταετία που θα οδηγήσουν την πόλη και τα χωριά μας στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης.

Για την ένταξη του Δήμου Τρίπολης στο ΣΔΑΜ, ο κ. Τζιούμης είπε ότι «αρχικά ο Δήμος Τρίπολης δεν ήταν στο ΣΔΜΑ κι αυτό ήταν μία τεράστια αδικία. Με ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την ένταξή μας στο σχέδιο. Δεν το πετύχαμε μόνοι, έκαναν πολλοί προσπάθεια από την περιοχή μας. Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν από υπάρχουσες και νέες επιχειρήσεις. Το κυριότερο είναι ότι ο Δήμος πρέπει να διευκολύνει τους επιχειρηματίες για να εκμεταλλευτούν τα κονδύλια και αν δοθεί ζωή στην περιοχή μας. Ήδη οι επενδύσεις που ήρθαν είναι επειδή ο Δήμος μπήκε στο ΣΔΑΜ.»

Ότι ακόμα δεν έχει συζητηθεί παρά το αίτημα τους ο απολογισμός για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και ότι δεν έχει μείνει καμία υποδομή στον δήμο. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και υπήρχε μία πρόταση του Δημήτρη Ταλαγάνη για ένα μνημείο του Κολοκοτρώνη, αλλά και μια πρόταση για ένα μεγάλο έργο με αναφορά στην Επανάσταση του 21 αλλά κι εκεί δεν προχώρησε τίποτα.

Για την εγκληματικότητα και την κατάργηση των αστυνομικών τμημάτων, ο κ. Σμυρνιώτης είπε ότι υπάρχουν μοντέλα που μπορείς να προβλέψεις προς τα πού κατευθύνεται η εγκληματικότητα και ο δήμος να συμβάλει σε μία πρόβλεψη.

Οι τελικές τοποθετήσεις

Ο Βαγγέλης Γούργαρης είπε ότι οι εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές, ο δήμος Τρίπολης είναι ένας κρίκος και υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Για να λυθούν προβλήματα πρέπει να συγκρουστούμε με την κεντρική πολιτική.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι η δημοτική αρχή έχει εφαρμόσει μια πολιτική χωρίς όραμα, με απολογισμό σε εξακολουθητικό μέλλοντα. Εμείς θέλουμε έναν δήμο φιλικό στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ο Κώστας Τζιούμης είπε ότι σε μια τετραετία με δύο κρίσεις, τον κορωνοιό και την ενεργειακή κρίση, η δημοτική μας αρχή κατόρθωσε ένα πραγματοποίησε έργο που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Ολοκληρώσαμε όλα τα έργα από την προηγουμένη δημοτική αρχή, εντάξαμε έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 40.000.000 ευρώ. Αυτό το έργο είναι η εγγύηση για την επόμενη πενταετία, για να μην ανακοπεί αυτή η πορεία.

15 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 15:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Τζιούμης είχε στη διάθεση του 5πλάσιο αυτοδιοικητικό χρόνο από τους προηγούμενους,μιας και δεν ασχολήθηκε με την πληγή που λέγεται σκουπίδια. Ήταν αναμενόμενο να παρουσιάσει έργο τουλάχιστον 2πλάσιο από τους προηγούμενους. Δεν εφτασε ουτε το 50% από αυτους. Όποιος ασχολείται ελάχιστα με τα δημοτικά αντιλαμβάνεται και κρίνει τις δυνατότητες του καθενός....όλα τα άλλα είναι για να χουμε να λέμε...

  • nikos
    nikos Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 12:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η 8 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ.......ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 10:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Τι έλεγε ο Σαμαρζής για Σμυρνιώτη;;;;; .https://www.isarkadias.gr/27621/uncategorized/%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%AE-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE/ χαχαχα υποψήφιος για κλάματα

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 10:46 Σύνδεσμος σχολίου

    8.38 Ο Σμυρνιώτης βλέπει όραμα, γιατί δε θα τη δει τη Δημαρχία στις εκλογές...Τζιούμης Ο Δήμαρχος

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 09:28 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ .ΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΗ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΙΟΥΜΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 08:38 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΩΡΑ!!!!

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 08:38 Σύνδεσμος σχολίου

    Παιδιά μην το κουράζουμε μόνο ο Σμυρνιώτης μίλησε για όραμα στην πόλη και τα χωριά του δήμου μας. Ο άλλος ούτε το πρόγραμμα δεν έχει βγάλει ακόμα. Αναλώθηκαν τόσο πολύ στο να κλείσουν ψηφοδέλτιο και να πετάνε λάσπες στον άλλο συνδυασμό που ξέχασαν να φτιάξουν πρόγραμμα και τώρα έχουν και το θράσος να ζητάνε την ψήφο μας.

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 08:34 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Τζιούμη γτάνει πια με τα θα , θα, θα, βαρεθήκαμε, σας δοκιμάσαμε και εσάς. Ο Σμυρνιώτης τελικά είναι ο μόνος που μπορεί να ξεβαλτώσει αυτή την πόλη και το χει αποδείξει εμπράκτως.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 05:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σμυρνιωτάκος έχει πάρει χαμπάρι πως έχασε ξανά τις εκλογές και άρχισε να λέει αρλούμπες.

  • Βασίλης
    Βασίλης Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 00:40 Σύνδεσμος σχολίου

    O Tζιούμης αερολογίες, και όλο θα κάνει, ενώ ο Σμυρνιώτης με στοιχεία είπε τι έκανε γιαυτό και ο κόσμος τον πιστεύει ότι θα κάνει πάλι έργο στην πράξη τώρα που θα βγει.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 00:28 Σύνδεσμος σχολίου

    Ρε γερο στη νεστανη τι ράμπα έκανες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 23:56 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Σμυρνιώτης μόνο λάσπη και θα θα θα , ο Τζιούμης με διαφορά πιο ικανός για δήμαρχος.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 23:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Γιάννη μην το παλεύεις άλλο . Δεν το έχεις ρε άνθρωπε.Ο Τζιουμης με τις απαντήσεις του σε συνδυασμό με τις δικές σου αοριστίες σου πήρε και το σωβ.....Κο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 23:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Η άλωση της Τριπολιτσάς ήταν αυτό το... Debate. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο από τους κυρίους τίποτα. Οι κύριοι τίποτα. Μα τίποτα!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 23:13 Σύνδεσμος σχολίου

    Δήμαρχε εσύ λες ανακρίβειες. Στη πλατεία Αγίου Βασιλείου έχει ράμπα για ΑμεΑ στο μεγάλο καφενείο για να κατεβαίνει στο δρόμο αλλά δεν έχει στο ίδιο σημείο να ανεβαίνει στη πλατεία. Εκτός αν τη σκάψετε μετά αφού καταλάβατε ότι κάνατε πατάτα. Να ζητήσετε συγνώμη από τη δημοσιογράφο του Ionian που της είπατε ότι λέει ανακρίβειες. Και μόνο μία ράμπα σε όλη τη πλατεία είναι πολύ λίγο. Όσοι θέλουν να ανέβουν στη πλατεία θα πρέπει να πάνε στο μεγάλο καφενείο; και από που θα κατέβουν; πάλι από εκεί; υπάρχουν και μαμάδες με μωρά σε καρότσι ξέρετε. Άσχετοι.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...