Menu
RSS
Παρασκευή, 03/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελένη Κουτσούγερα Τσιώλη: "Πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε χωριού μπορούν να γίνουν θαύματα"

Ελένη Κουτσούγερα Τσιώλη: "Πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε χωριού μπορούν να γίνουν θαύματα"

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος (στη δημοτική ενότητα Λεβιδίου), με τον συνδυασμό «Τρίπολη Αύριο» του υποψήφιου Δημάρχου Κώστα Τζιούμη, Ελένη Κουτσούγερα Τσιώλη, μιλά στο Καλημέρα Αρκαδία και απαντά σε ερωτήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

 
Παραμένετε σταθερά στη δημοτική ομάδα του Κώστα Τζιούμη. Αυτή τη φορά, ποιος είναι ο λόγος που είσαστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος;
 
Την προηγούμενη φορά βρέθηκα πολύ κοντά στην θέση της δημοτικής συμβούλου . Παρόλα αυτά, όλη την 4ετια ήμουν κοντά στον δήμαρχο, μετέφερα προβλήματα, προσπαθούσα να δώσω λύσεις και ιδέες. Τώρα ,στην δύση αυτής της 4ετιας, η δική μου πλευρά αλλά και αυτή του δημάρχου, ανανεώνουμε την εμπιστοσύνη μας. Διέκρινα στον δήμαρχο αυτοδιοικητικό ταλέντο, έμεινα ικανοποιημένη από το έργο του, και αρκετά σημαντικό, και αξίζει να το πω, είναι ότι η φωνή μου αλλά και η φωνή κάθε μέλους του συνδυασμού, ακούστηκε. Οπότε, ήταν μονόδρομος η επιλογή του Κώστα Τζιούμη και της παράταξης "Τρίπολη Αύριο".
Εγώ προσωπικά, κατεβαίνω στον πολιτικό στίβο επειδή θέλω να συνεισφέρω στον τόπο που αγαπώ. Με μικρές παρεμβάσεις, μικρά πράγματα που θα κάνουν την καθημερινότητά των δημοτών καλύτερη.
 
Προέρχεστε από τη δημοτική ενότητα Λεβιδίου και συγκεκριμένα από τη Βλαχέρνα. Ποιος είναι ο στόχος σας για τα χωριά μας την επόμενη πενταετία;
 
Η δημοτική αρχή έχει δώσει μεγάλη σημασία στα χωριά. Ο στόχος για την επόμενη 5ετια είναι να αξιοποιηθεί το βασικό στολίδι της περιοχής, το Μαίναλο. Η Βλαχέρνα, το Λεβίδι και συγκεκριμένα τα χωριά που βρίσκονται κάτω από τη σκέπη του Μαινάλου μπορούν να ανθίσουν και να γίνουν πόλος έλξης. Στόχος λοιπόν είναι να γίνουν πόλος έλξης τα χωριά, αναδεικνύοντας τις ομορφιές τους. Με την αξιοποίηση και την προβολή των ορειβατικών μονοπατιών, με την αξιοποίηση του χιονοδρομικού κέντρου αντίστοιχα όπως συνέβη στον Χελμό, με φεστιβάλ και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με την ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων που υπάρχουν στη περιοχή.
 
Είστε δραστήρια σε κάθε πολιτιστική εκδήλωση της περιοχής σας. Πόσο σημαντικό είναι να γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά μας;
 
Τα χωριά μας έχουν ανάγκη από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είτε παραδοσιακές, είτε πιο σύγχρονες/πρωτοποριακές. Ένας μεγάλος στόχος θα ήταν να γίνεται τουλάχιστον μία πολιτιστική εκδήλωση σε κάθε πρώην δημοτική ενότητα! Να βρίσκουν ευκαιρία οι κάτοικοι να ανταμώνουν μεταξύ τους και ανάλογα την εκδήλωση, να έρχεται και κόσμος από άλλες περιοχές. Μια μικρή εκδήλωση, όπως πχ το φεστιβάλ γευσιγνωσίας που έγινε πέρσι στο Λεβίδι, εντελώς αυθόρμητα, συγκέντρωσε αρκετό κόσμο και συζητήθηκε. Πιστεύω ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς κάθε χωριού μπορούν να γίνουν θαύματα.
 
Η δημοτική αρχή Κώστα Τζιούμη έριξε ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομής στα χωριά. Σε αγροτικούς δρόμους και όχι μόνο. Αυτό έχει γίνει αντιληπτικό από τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων;
 
O Κώστας Τζιούμης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά , διότι νωρίτερα υπήρχε δικαίως το αίσθημα της αδικίας ότι οι δήμαρχοι φρόντιζαν περισσότερο την πόλη . Σε συζητήσεις μου με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας βρίσκω κατά κύριο λόγο θετικό κλίμα. Οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται ότι ο δήμαρχος κάνει έργο και στα χωριά με πράξεις και όχι με λόγια ! Τα χωριά μας είναι πιο καθαρά και πιο νοικοκυρεμένα από ποτέ !

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023 06:00 Σύνδεσμος σχολίου

    Στείλε τους τον πίτμπουλ και τον μούσχαρο σπίτι τους

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο πιο καλός άνθρωπος!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...