Menu
RSS
Τρίτη, 30/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας: "Λέμε ΟΧΙ στην επέκταση των υφιστάμενων μονάδων υδατοκαλλιέργειας και τη δημιουργία νέων"

Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κυνουρίας: "Λέμε ΟΧΙ στην επέκταση των υφιστάμενων μονάδων υδατοκαλλιέργειας και τη δημιουργία νέων"

Δελτίο τύπου

Η Δημοτική Αρχή Βόρειας Κυνουρίας για μια ακόμα φορά κωλυσιεργεί για ένα θέμα με σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία του λαού.

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατέρρευσε το αφήγημα πως οι υδατοκαλλιέργειες ωφελούν οικονομικά τον τόπο. Τα έσοδα του Δήμου από το μίσθωμα, στην περίπτωση που αποδίδεται, είναι μηδαμινά συγκριτικά με τα τεράστια κέρδη των επιχειρήσεων ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ενώ υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και σε βάρος εργαζομένων, που βρίσκονται στα δικαστήρια διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Την ίδια στιγμή βλάπτεται η δραστηριότητα των βιοπαλαιστών αλιέων και των τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού.

Και ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία και επιστημονικά δεδομένα για τη μόλυνση που επιφέρουν οι υδατοκαλλιέργειες τόσο στο θαλάσσιο περιβάλλον όσο και στην ξηρά η Δημοτική Αρχή περιμένει λέει να επιβεβαιωθεί από ειδικούς, αγνοώντας για μια ακόμα φορά τις καταγγελίες των κατοίκων του Αρκαδικού Χωριού και της ευρύτερης περιοχής. Προφανώς αποφεύγουν να κολυμπήσουν οι ίδιοι και να διαπιστώσουν «ιδίοις όμμασι» τη νέκρωση που προκαλούν στο βυθό τα περισσεύματα των διατροφικών σκευασμάτων και τα περιττώματα της ιχθυοκαλλιέργειας φοβούμενοι πως θα βγουν με λέπια!

  • Λέμε ΟΧΙ στη δημιουργία ΠΟΑΥ στην περιοχή μας
  • Λέμε ΟΧΙ στην επέκταση των υφιστάμενων μονάδων υδατοκαλλιέργειας και τη δημιουργία νέων

Ζητάμε έλεγχο των υπαρχόντων υποδομών και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...