Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το ... ρεκόρ του Δημοσθένη Βεργή | Το κόμμα του δεν πήρε ΚΑΜΙΑ ψήφο σε όλη την Ελλάδα!

Το ... ρεκόρ του Δημοσθένη Βεργή | Το κόμμα του δεν πήρε ΚΑΜΙΑ ψήφο σε όλη την Ελλάδα!

Γίνεται; Κι όμως γίνεται… Εν έτει 2019 υπήρξε κόμμα που… κατάφερε να συγκεντρώσει μηδέν ψήφους στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 7 Ιουλίου κι όπως ήταν φυσικά άπαντες αναρωτιούνται το «πώς;». Αρχικά ήταν το… μηδέν στο 80% της Επικράτειας, έφτασε στο 90% και κατέληξε στο 100%, χωρίς τελικά ο Δημοσθένης Βεργής να βρει την… ψήφο του! Πώς γίνεται ένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές και να μην πάρει τις ψήφους των υποψηφίων; Την απάντηση έδωσε ο ίδιος ο Βεργής, εξηγώντας στο ethnos.gr το πώς ακριβώς εξελίχθηκε η διαδικασία…

Ο λόγος που το κόμμα του Βεργή δεν πήρε ούτε μία ψήφο είναι επειδή τα ψηφοδέλτια του συγκεκριμένου κόμματος δεν υπήρχαν καν στα εκλογικά τμήματα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο ίδιος. Ο Βεργής είχε αποφασίσει να κατέβει στις εκλογές, δήλωσε τους τρεις υποψήφιους στον Άρειο Πάγο, αλλά δεν είχε να καταβάλει τα χρήματα που απαιτούνταν για να εκδώσει ψηφοδέλτια. «Λόγω οικονομικών δυσχερειών στείλαμε στο υπουργείο Εσωτερικών έγγραφο που έλεγε ότι δεν θα συμμετάσχουμε στις εκλογές και δεν θα τυπώσουμε ψηφοδέλτια. Το κόστος ήταν 50.000 ευρώ και δεν τα είχα. Εγώ, δεν πήρα καμία επιχορήγηση. Ζητήσαμε να γίνει κοινοποίηση στα εκλογικά τμήματα, αλλά προφανώς δεν έγινε» λέει ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων.

Συμπερασματικά: Ο Βεργής κατέβηκε, αλλά δεν κατέβηκε στις εκλογές. Το υπουργείο Εσωτερικών τον συμπεριέλαβε στα αποτελέσματα, καθώς είχε δηλώσει την υποψηφιότητά του, αλλά τελικά δεν υπήρχαν ψηφοδέλτια στα εκλογικά τμήματα. Ο Βεργής έγραψε το… ρεκόρ, αλλά υπήρχαν και τα κόμματα εκείνα που συγκέντρωσαν κάτω από 0,5 %. Ο λόγος για το ΕΠΑΜ (0,5% – 28.269 ψήφοι), την ΑΝΤΑΡΣΥΑ (0,41% – 23.191 ψήφοι), τη ΛΑΕ (0,28% – 15.930 ψήφοι), την Ελλήνων Συνέλευσις (0,25% – 14.173 ψήφοι), το ΚΚΕ Μ – Λ (0,14% – 7.778 ψήφοι), το Μ – Λ ΚΚΕ (2.791 ψήφοι), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (0,04% – 1.993 ψήφοι), οι Ανεξάρτητοι – Μεμονομένοι υποψήφιοι (0,01% – 472 ψήφοι), ενώ 96 ψήφους πήρε η ΣΥΝ…Φωνία Πολιτικών Κομμάτων που έγινε viral επειδή κατά τη διάρκεια της διακαναλικής τους συνέντευξης ακούστηκαν μέχρι και φράσεις «θα φωνάξουμε τον μπόγια», «είσαι αγράμματος και λες βλακείες», «είσαι για ψυχιατρείο και θέλεις ψυχοφάρμακα».

Πηγή: ethnos.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...