Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δέδες στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Τακτική Μαυρογιαλούρου ο Τατούλης. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερες μέρες στην Πελοπόννησο" (vd)

Δέδες στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Τακτική Μαυρογιαλούρου ο Τατούλης. Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερες μέρες στην Πελοπόννησο" (vd)

Στο «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Έλλη Αρτοπούλου μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες.

Ο κ. Δέδες μίλησε για ανυπαρξία έργου στην περιφέρεια τα προηγούμενα χρόνια. «Ο κ. Τατούλης υπόσχεται εικονικά έργα με εικονικές πιστώσεις για να καλύψει όσα δεν έκανε επί 9 χρόνια. Διαχειρίστηκε σχεδόν 2 δις ευρώ και θα δυσκολευτούμε αν βρούμε έργα ανάλογα αυτών των χρηματοδοτήσεων. Αναγκάζεται να καταφύγει σε μια τακτική «Μαυρογιαλούρου» για να διαδώσει ό,τι μπορεί παραμονή των εκλογών.»

Για τη διασύνδεση του φυσικού αερίου με τα σπίτια και τις επιχειρήσεις στην Τρίπολη, ο κ. Δέδες είπε ότι θα δημιουργήσει μια τεράστια τόνωση της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Επίσης, μίλησε για τη διασύνδεση με τον αγροτικό τομέα σε καλλιέργειες, για να απογειώσει τον τομέα της αγροτικής παραγωγής. «Στο νέο ΕΣΠΑ θα δεσμεύσουμε πόρους για αυτές τις διασυνδέσεις σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος.»

Για τα υδατοδρόμια είπε ότι είναι ένα «τουριστικό ΚΤΕΛ» το οποίο σε ένα δίκτυο με  διάφορους προορισμούς. Στην Πελοπόννησο ήδη έχουν υποβάλει προτάσεις οι Δήμοι Πύλου και Λουτρακίου.
«Χρειάζεται ένα σχέδιο με την εμπλοκή της Περιφέρειας, για το που μπορούμε να αναπτύξουμε υδατοδρόμια και σε ποιους προορισμούς. Να δούμε ένα σχεδιασμό και εμπορευματικό και τουριστών.»

Για τα σκουπίδια, είπε ότι υπάρχει μια διεθνής σύμβαση υπογεγραμμένη που δημιουργεί περιορισμούς και ποινικές ρήτρες αν δεν υλοποιηθεί. «Αν την ακυρώσουμε τη σύμβαση, θα ενεργοποιηθούν ποινικές ρήτρες υπέρ της ΤΕΡΝΑ που θα ζητήσει αποζημιώσεις. Θα επιστραφεί το σύνολο του ποσού του ΕΣΠΑ που έχει δεσμευθεί για το έργο που είναι κοντά στα 70.000.000 ευρώ. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μνημονιακό προαπαιτούμενο. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, όχι λαϊκιστές. Υπάρχει η δυνατότητα οι όροι και οι προϋποθέσεις να επαναπροσδιοριστούν, χωρίς ακύρωση της σύμβασης. Εμείς ζητάμε μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας, αύξηση του αριθμού των σταθμών μεταφόρτωσης και ανταποδοτικά κοινωνικά μέτρα, με την ηλεκτροδότηση δωρεάν 3.000 νοικοκυριών που βιώνουν πιο έντονα την κρίση.»

Τέλος, ο Γιώργος Δέδες επισήμανε για την εκλογή της Κυριακής ότι «αποδείξαμε να διαχειριστούμε μεγάλα έργα, να βρούμε χρηματοδοτήσεις, να ολοκληρώσουμε τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Στην Πελοπόννησο, το Κόρινθος – Πάτρα και το Κόρινθος – Τρίπολη – Σπάρτη – Καλαμάτα είναι αψευδής μάρτυρας για το πώς εννοούμε τη δουλειά, με σχέδιο, γνώση και αποτελεσματικότητα. Σήμερα, στην Πελοποννήσου έχουν βαλτώσει τα πράγματα, δεν αξίζει αυτή η κατάσταση στους Πελοποννήσου.

Ο κ. Τατούλης έδωσε το στίγμα του, ο κ. Νίκας είναι η δεύτερη όψη του ίδιου νομίσματος. Η δική μας παράταξη κοιτάει μπρος. Μπορούμε να εγγυηθούμε καλύτερες μέρες στην Πελοπόννησο.»

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 14:46 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο αφαντος υποψηφιος Περιφερειαρχης που δεν παραιτηθηκε απο τα 3500 ευρω το μηνα απο το Υπουργειο Υποδομων

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...