Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπουντρούκας στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας, να μην φεύγουν τα παιδιά μας από την Πελοπόννησο" (vd)

Μπουντρούκας στο "Καλημέρα Αρκαδία": "Επενδύσεις για νέες θέσεις εργασίας, να μην φεύγουν τα παιδιά μας από την Πελοπόννησο" (vd)

Στο «Καλημέρα Αρκαδία» και στην Έλλη Αρτοπούλου μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μπουντρούκας.

Ο κ. Μπουντρούκας είπε ότι η προεκλογική περίοδος ήταν ένα ταξίδι εμπειριών και γνώσεων και ζήτησε συγνώμη σε εκείνους τους Πελοποννήσιους που δεν πρόλαβε να επισκεφθεί.

«Το πρόγραμμα μας είναι βιωματικό, είδαμε από κοντά τα προβλήματα και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα των θέσεων μας.  

«Έχουμε τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ. Εγώ δεν είμαι μέλος του ΚΙΝΑΛ, συμπαθώ το ΠΑΣΟΚ. Ανήκω ιδεολογικά σε αυτό το χώρο. Όταν θες να διεκδικήσεις μία περιφέρεια και η αναγνωρισιμότητα σου δεν είναι σε ικανοποιητικό βαθμό σε άλλους νομούς και όταν δεν έχεις κάποιους μηχανισμούς να λειτουργήσουν υποστηρικτικά στην προσπάθεια σου, είναι απαραίτητο να συνεργαστείς με κάποιους που έχουν αυτές τις δυνατότητες. Δεν είμαστε μόνο κομματική υποψηφιότητα του ΚΙΝΑΛ, άλλωστε έχουμε υποψηφίους που δεν ανήκουν σε αυτό το χώρο».

Για τις επενδύσεις, είπε ότι «η ανάπτυξη δεν έρχεται με … υπουργικές αποφάσεις. Στόχος είναι οι θέσεις εργασίας με μόνιμη και σταθερή εργασία, για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό. Για να προκύψει αυτό, κυρίως μέσω της περιφέρειας, αλλά και των δήμων, της κυβέρνησης, των επιμελητηρίων, των φορέων, να δουλέψουν σε μια κατεύθυνση για να έχουμε σοβαρή απορροφητικότητα των κονδυλίων ΕΣΠΑ. Έχουμε δει ότι η απορροφητικότητα από την παρούσα περιφερειακή αρχή είναι στο 23% που σημαίνει ότι την τελευταία στιγμή αγκομαχώντας και πρόχειρα να απορροφήσουμε τα χρήματα. Πρέπει να κάνουμε φορέα υποδοχής επενδυτών που θα είναι στην περιφέρεια με εκπροσώπους από όλους τους φορείς και να υποβοηθά τους επιδόξους επενδυτές.

Ένα γραφείο της περιφέρειας στις Βρυξέλλες να ψάχνει να βρίσκει προγράμματα και χρηματοδοτήσεις.

Επίσης, ο κ. Μπουντρούκας χαρακτήρισε κυρίαρχο το θέμα του φυσικού αερίου για σπίτια και επιχειρήσεις στην Τρίπολη.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...