Menu
RSS
Πέμπτη, 09/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εύστοχη παρέμβαση από Πραχαλιά για την Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας | "Δουλειά για όλους, αύξηση ατομικού εισοδήματος και βιώσιμες επενδύσεις"

Εύστοχη παρέμβαση από Πραχαλιά για την Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας | "Δουλειά για όλους, αύξηση ατομικού εισοδήματος και βιώσιμες επενδύσεις"
Σε μία εύστοχη δημόσια παρέμβαση ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Πραχαλιάς κάνει λόγο για την ανάγκη ανασυγκρότησης και επανατοποθέτησης της Αρκαδίας σε μια ενιαία και ισόρροπη οικονομική γεωγραφία ολόκληρης της Πελοποννήσου και υπογραμμίζει ότι πρέπει να αρχίσουμε επιτέλους να συζητάμε για πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει ξανά μια ισχυρή, ασφαλής, βιώσιμη και ανθεκτική Περιφέρεια, με δουλειά για όλους, αύξηση του ατομικού εισοδήματος και βιώσιμες επενδύσεις.

Η ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Από την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού Κράτους το 1832 και την απόσπαση της Αχαΐας και μετέπειτα και της Ηλείας από τη διοικητική αρχιτεκτονική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διαταράχθηκε ανεπανόρθωτα η οικονομική γεωγραφία της Πελοποννήσου με αποτέλεσμα το σταδιακό οικονομικό μαρασμό και τη σημερινή ερήμωση της υπόλοιπης πελοποννησιακής υπαίθρου.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η μόνη συνεργασία των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας αφορούσε την μονόπλευρη ανάπτυξη του δυτικού εγκάρσιου άξονα της Πελοποννήσου, δηλαδή μόνο του άξονα Πάτρα-Πύργος-Πύλος-Καλαμάτα. Το υπόλοιπο γεωγραφικό τμήμα της Πελοποννήσου, το οποίο υπάγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αφέθηκε σε πλήρη εγκατάλειψη. Ίσως γιατί ορισμένοι θεωρούν ότι Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μόνο η ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Σαμαρά.
Για να αντιστραφεί αυτή κατάσταση και να δημιουργηθεί μια δυναμική οικονομία και μια ισχυρή Περιφέρεια Πελοποννήσου απαιτείται ένας ολοκληρωμένος Περιφερειακός Σχεδιασμός, που θα αξιοποιήσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το θηριώδες ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και θα αποκαταστήσει την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου.
Γι’αυτόν τον περιφερειακό σχεδιασμό σκοπεύω να μιλήσω στην προεκλογική περίοδο των προσεχών περιφερειακών εκλογών και να τον εξειδικεύσω στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Έναν ολοκληρωμένο περιφερειακό σχεδιασμό που με συγκεκριμένες πολιτικές και αναπτυξιακά έργα υποδομής θα στοχεύουν στην Ανασυγκρότηση της Αρκαδίας και την Επανατοποθέτησή της (Repositioning) σε μια ενιαία και ισόρροπη οικονομική γεωγραφία ολόκληρης της Πελοποννήσου. Μιας Αρκαδίας και μιας Περιφέρειας Πελοποννήσου ικανών να ενταχθούν και πάλι στα σύγχρονα οικονομικά, τεχνολογικά, πολιτισμικά και πολιτικά δίκτυα που αναπτύσσονται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλη την Οικουμένη.
Όταν τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί σχεδόν οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για έργα στην Περιφέρεια Κρήτης και σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ευρώ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Θράκης, δεν είναι δυνατόν να μην διατίθενται μόλις ογδόντα εκατομμύρια ευρώ για τον άξονα Τρίπολη-Πύργος που είναι απαίτηση αλλά και ζήτημα επιβίωσης των Αρκάδων από την εποχή του Χαριλάου Τρικούπη, με τη φτηνή δικαιολογία ότι δεν είναι οικονομικά βιώσιμη επένδυση, ή να μην διατίθενται μόλις δεκαέξι εκατομμύρια ευρώ για την καθ’ύψος επέκταση τριών ορόφων του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και τη μετατροπή του σε υπερσύγχρονο Περιφερειακό Νοσοκομείο.
Με αυτό το σκεπτικό, θα δημοσιεύσω τις επόμενες μέρες μια σειρά από άρθρα που θα εξειδικεύουν τις απόψεις και τις προτάσεις μου για έναν τέτοιο περιφερειακό σχεδιασμό. Ελπίζω να αποτελέσουν αντίδοτο στην ανούσια πολιτική επικοινωνία που επικρατεί στο δημόσιο προεκλογικό λόγο και να αρχίσουμε επιτέλους να συζητάμε για πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει ξανά μια ισχυρή, ασφαλής, βιώσιμη και ανθεκτική Περιφέρεια, με δουλειά για όλους, αύξηση του ατομικού εισοδήματος και βιώσιμες επενδύσεις.

 

@Νea_Peloponnisos
@Repositiong_Arkadia

 

3 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 20:29 Σύνδεσμος σχολίου

    ΚΑΛΟΣ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ ΘΑ ΣΕ ΦΑΕΙ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ! ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ ..................ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ??????

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 17:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΑΧΑΛΙΑ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 16:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Έχω μεγάλη περιέργεια να ακούσω αυτά που θα πεις ρε φίλε γιατί σε έχω κόψει για πολύ σοβαρό και διαβασμένο άνθρωπο. Πραγματικά δεν μοιάζεις με τους άλλους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...