Menu
RSS
Παρασκευή, 10/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) | Φωτογραφήθηκε με πανό για «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»

Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) | Φωτογραφήθηκε με πανό για «Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης»

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υποψήφιος βουλευτής εμφανίζεται στις 18 Ιουνίου να συμμετάσχει σε μουσουλμανική τελετή χατίμ (θρησκευτική γιορτή για την ενηλικίωση των παιδιών) στο χωριό Εχίνος και να στέκεται δίπλα από τον ψευτομουφτή με φόντο ένα αναρτημένο πανό στο οποίο αναγράφεται στην τουρκική γλώσσα «Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζεϊμπέκ σε συνέντευξή του στο Anadolu τον Μάιο, πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, είχε υποστηρίξει πως υπάρχει «τουρκική μειονότητα» που δεν λαμβάνεται υπόψη από τις ελληνικές αρχές.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει ότι πριν τις πρώτες κάλπες  ότι υπήρξε γενική ενημέρωση του κ. Τσίπρα για τους δυο υποψήφιους βουλευτές του σε Ξάνθη και Ροδόπη, τόσο για προς το τι ισχυρίζονται για τη μουσουλμανική μειονότητα, όσο και για τη δράση του τουρκικού προξενείου υπέρ αυτών.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ακόμα, εκτός από τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Μπουρχάν Μπαράν ο οποίος εκλέχτηκε στις εκλογές της 21ης Μαϊου στην Ξάνθη, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μειονοτήτων Δυτικής Θράκης, ο Πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, σύμφωνα με το iskecemuftulugu.gr, καθώς και άλλοι που κατά καιρούς έχουν εκφράσει απόψεις και θέσεις της Τουρκίας.

liberal.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...